| Message |
|
|
si chiar daca ai avea kh-ul mic, unde e problema?  mai ales daca tii si plante  se poate ca tu la robinet sa ai o duritatea mica, nu este problema, dar la fel cum iti spune si dolly iti zic si eu. Citeste si manualul de utilizare al testului si mai incearca de cateva ori. Apoi fa un test si la apa de la robinet . Daca ai aceleasi valori inseamna ca atat ai kh-ul
|
 |
|
|
|
foarte frumoase exemplare , la mai mare , ce temperatura ai in cel plantat?
|
 |
|
|
surse diferite  ingrijitorul incepator in ale bolilor , lipsa carantinei.... combinatie nu f buna
|
 |
|
|
hello dolly , long time no see. in apa am si am avut problema asta de pe data de .... 15/11/2009 cand am postat prima oara , acum am observat`o la noile achizitii.
Daca am infectie bacteriana in bazin trebuie sa il tratez intr-un fel sau altul. Daca nu tratez, infectiile raman zic eu. mi-am luat de curand lampa uv, schimburi de apa destul de dese, urmeaza filtru sa il curat(sper sa nu il deciclez din nou  ) si as vrea totusi sa aplic un tratament, oricare ar fi el. DAR imi este frica de cum vor reactiona plantele
Cat despre ektol, stiu ca parca e de 2 feluri. Ektol simplu si ektol crystal...tre sa ajung maine sa vad ce gasesc
|
 |
|
|
|
stiu ca il invii dar am nevoie de pareri, am observat ca am ceva pete iar unele roase pe coditele de sub burta la rhodostomusi.
Imi pote spune cineva daca risc sa imi distrug plantatul adaugand eritro direct in bazin?
Tin sa precizez ca mi-au murit o gramada de creveti pana in mom de fata , iar sae sunt unpic cam agitati/ speriati
Orice sfat ajuta
Cu respect,
Ciprian
si un later edit ...eritromicina nu kilareste creveti?
|
 |
|
|
|
schimburi de apa in perioada asta?
|
 |
|
|
am montat uv-ul  9w de la jeebo, l-am montat pe ...retur parca ii zice la ala care baga apa in acvariu .
Acum asteptam efectele.
Intrebare ....il las sa mearga continuu pana cand mi se limpezeste apoi doar noaptea 1-5ore? voi cum faceti?
|
 |
|
|
Salut florin, bine ai venit printre noi, ma bucur sa aud ca mai exista oameni care citesc inainte sa faca prostii (nu cum am facut eu  )
|
 |
|
|
Radu.U wrote:scuza-ma dar imi este enorm de greu sa citesc forumul decand s-a schimbat.......
imi pare foarte rau, dar nu tin pasul cu mesajele noi sau cele vechi... la mine toate apar noi.... si sincer nu stau sa mai citesc si pe sus, ma gandesc ca poate le-am citit.
la mine mere bine, incearca un clear cookies si temp files
|
 |
|
|
|
au mai ramas doar 10 tufe
|
 |
|
|
Radu.U wrote:arata-ne si o poza sa vedem cum se prezinta.
Tu tii neaparat sa scapi de apa verde pe cale naturala sau nu gasesti un uv-c ?
pc.ciprian wrote:.......Momentan am apa verde ca altfel va delectam cu niste poze. dar am un UV jeebo de 9w pe "vine" si voi scapa  .....
Iar nu citesti tot 
|
 |
|
|
cms wrote:o singura problema. unde sa postez ca sa nu fiu certat
Chiar in postul acesta si rugam un moderator sa schimbe titlul in " Intrebare crescatori ciclide - identificare specie/sex "sau oricum altfel ai vrea tu
|
 |
|
|
Am zis sa trag si niste teste de apa chiar daca am apa verde, si mai ales ca mi`am tras si trusa de la JeBeLe
PH: - nu am facut ca a fost oprit co2`u 2 zile
Kh: 4
Gh: 8
Fe: 0.1
No2: 0.05-0.1
No3: 5
Si ca o remarca, microrazborele mele se tin dupa rhodostomus  ) cred ca s`au indragostit
|
 |
|
|
cms wrote:Este vreun expert de ciclide in Constanta? nu intreb numai din curiozitate poate isi face timp sa discute si cu mine 5 minute sa ma lamureasca si pe mine la pestii pe care ii am care e mascul si care femela. Nu ma pricep chiar deloc.
Pai eu te sfatuiesc sa le faci o poza, si te vor ajuta membrii de aici fara nici o problema cu siguranta, personal inafara de razvan, baiatul care vinde si plante in piata la brick duminica nu stiu alti crescatori de chiclide ...ah...mai este domnu vali, sa vedem daca se autosesizeaza
|
 |
|
|
Mi-a venit green brighty step 2, cu care voi incepe fertilizarea la 75% doza recomandata
Intrebarea mea este:
EI in aceeasi cantitate? sa renunt la el? sa bag in continuare?
Easy Carbo oricum continui ca imi place ceea ce face
Momentan am apa verde ca altfel va delectam cu niste poze. dar am un UV jeebo de 9w pe "vine" si voi scapa  Am mai adus si ceva locatari ...24 Hemigrammus rhodostomus de care efectiv m-am indragostit ....sunnt "cei mai de card " pesti de apa dulce care i`am intalnit pana acum , chiar mai de card decat sae  Pe langa faptul ca de cand i`am adus am observat ca si microrazborele sunt mai curajoase ...sau poate le`o fi foame :-?
|
 |
|
|
salut si bine ai venit, ai sa vezi ca esti in locul potrivit
(na ca am facut si rima  )
|
 |
|
|
eu acum ceva timp am plecat cu 30 neoni de la hornbach militari si am ajuns in constanta dupa aprox 12 ore, doar un deces dupa cca 2 zile(restul de 29 au decedat la circa 2luni dupa ce si`a facut de cap reductorul de bere de la butelia de co2  ). La fel cum spun si ceilalti banuiesc ca e ceva legat de pungi, sau poate au facut stop cardiac
|
 |
|
|
brawn wrote: Aia nu e alga, e pogostemon 
faci misto sau chiar ai zis`o intentionat?
Radek se refera la ce are pe geam, nu la pogostemon ...
|
 |
|
|
|
acvariul a ajuns la bucuresti, se poate inchide
|
 |
|
|
La fel cum spune si titlul , vand aceasta minunata planta. Mi-am comandat si a venit o cantitate destul de mare
Pretul este de 4ron/tufa sau 30 ron/10 tufe. Planta seamana oarecum cu blyxa japonica dar nu este atat de deasa astfel te poti juca cu amenajarea altfel  atasez poze unde se vede 1 tufa cat de deasa este si un "buchet" de 10 tufe
Am aproximativ 50 tufe , pot trimite oriunde in tara prioripost / posta normala / curier rapid, pot aduce personal sambata 12.12 la bucuresti ca am drum
|
 |
|
|