As vrea sa facem o mica discutie din experiente proprii si nu din auzite sau din prieteni despre treaba asta
Eu personal in bazinul meu am scos spray-bar-ul de aprox 2 sapt iar efectele pot spune ca se vad.
Pe zona din centru a bazinului(zona cu nisip alb) am gda/gsa/ce o fii, cladophora pe ici pe colo in cantitati mai mici sau mai mari iar pe unele frunze (de cand am scos SAE) au aparut ceva filamentoase.
Utricularia din zona unde este returul filtrului pare sa se dezvolte mai bine decat cea din capatul celalat
Am vazut foarte multe discutii de genul dar majoritatea sunt din experientele "altora" din ce s-a citit din ce s-a vazut pe ici pe colo(la forumurile de afara ma refer) si mai putin din experietele proprii. Cred ca este un subiect destul de bun si de interesant de discutat mai ales ca sunt persoane care folosesc powerhead-uri tocmai pentru a creea curenti in acvariu. DE CE asa? Majoritatea plantelor (din nou aici vb din ce am obs in bazinul meu) daca sunt miscate mai mereu de curentii de apa se dezvolta mai greu decat daca ar fi lasate sa creasca in apa mai lenta.
Porcu wrote:Nu-ti pot garanta ca nu ingheata pe drum, ar trebui sa ajunga vii, am mai trimis plante iarna fara probleme, da' nu-i sigur. Daca-ti asumi riscu', da-mi un PM.
am primit si am trimis si eu in tara invelite in ziar si au rezistat
eu pana acum ceva timp am folosit o forfecuta de "pielita" care se foloseste la manichiura acum am una folosita in chirurgie. De la reef am vrut si eu sa iau dar cand am fost nu avea pe stoc
am si am avut si eu "rĂ¢ia" aia, nu am avut de ales decat sa tai tot ce avea alga resp pe ea/ele si sa pastrez varfurile. Daca dozezi easy carbo merge sa pui peste si o omori dar nu se va curata. Cel putin a mea de pe frunzele unui anubias nu a vrut sa se curete chiar si dupa tratament cu easy carbo, a ramas ca o pojghita gri pe frunza si e ca un glaspapir la pipait
nunu, fara update, doar supriza ala e tot farmecu . Utricularia care am luat-o prin colegu radek s`a topit in proportie de 99,9% norocul meu a fost ca mi`a trimis radu un smoc si pe ala am reusit sa il cresc. Deci cu rabdare de chinez, in cateva luni voi face un gazon superb
radu nu mai are acvariu, faraonu nu stiu ce are in bazine dar zicea ca mie mi`a trimis toata parvula parca, iar colegu val are emerse ) si nu stiu daca mai are h.c. deci nu prea ai sanse
sustin pe cei de la marbo , sunt super. Dar de 59 cm nu gasesti. cele de 18w au fix 60cm iar cele de 15 w au 45 sau 46cm parca. mai exista si varianta de t5 pana in 59 cm dar nu mai stiu exact puterea, iar pentru acestea din urma vei avea nevoie de drossere special de t5
de mentionat ca fluora nu exista t5(este o varianta de la aquamedic parca dar nu mai stiu care este) iar 965 stiu ca nu aveau , cel putin pe 30w cat am avut eu nevoie
cuba am inceput cu 2 varfuri mici de tot, si am tot inmultit-o si am dat in stanga si in dreapta. Multi au pierdut-o multi o au bogata in cladophora. Eu mai am cateva varfuri razlete pe ici pe colo prin bazin .
O alta cantitate destul de maricica am primit`o recent de la colegul radu, dar la fel am dat si eu mai departe si a umplut`o de alge . Momentan sunt axat pe utricularia
De Parvula m-am lipit de la colegu faraonu`. A trimis ceva colet lui Val si eu m-am lipit de 2-3 firicele care le-am crescut cu multa dragoste si le-am dat mai departe la bucuresti. Momentan mai am o tufa mica in bazin care o tin pt samanta
Daca nu ai bazin mare si nu vrei cantitati industriale de cuba cred ca iti voi gasi in viitorul apropiat un fir 2 si poate chiar si parvula. Dar nu promit nimic, este in functie de cum creste.
ps. vezi ca de la noul update al forumului poti da edit la posturile anterioare ca sa nu postezi din nou. Nu o zic ca repros, sa nu ma intelegi gresit
sergiu nu cred ca e vb de reclama proasta sau ceva de genul, e doar un info si nu cred ca ai supara pe nimeni. In final fiecare decide daca sa riste sau nu sa comande. Plata o faci online? sau la primirea coletului
ca sa mareasca KH-ul parca se punea bicarbonat de sodiu , asa imi aduc aminte sa fi citit prin ceva posturi , cine stie mai bine ca mine poate iti da un sfat
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by pc.ciprian
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor