[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cortez
Forum Index » Profile for Cortez » Messages posted by Cortez
Message
Multumesc.

Nu am pretentia ca am inteles dar va dau crezare

Filtrarea cu carbune activ va intra pentru mine in categoria lucrurilor care "functioneaza, ele (si altii oameni mai destepti) stiu cum"

Bine ca exista!
razvan wrote:CARBUNELE ACTIV, "CAUTA" SA NEUTRALIZEZE ORICE SUBSTANYA CHIMICA DIN APA!!!!! INCLUSIV APA( REGLARE DE PH)


Adica cum? ...ce inseamna "reglare PH"? Adica sa apropie cat mai mult PH-ul apei de un PH neutru? ..si daca da, chiar nu ma pricep la chimie dar, cum poate sa scada, sau sa creasca PH-ul de la caz la caz ca asta pare imposibil :o
johnny6600 wrote:Nu am gasit nici o adresa de mail sau link pe pagina lor , sunt eu chior sau am vreun plugin lipsa?



era un CONTACT in stanga jos, cu adresa, cu mail, telefon mobil etc.
imbellis wrote:Am pus niste poze cu neonii mei ! Sper sa va placa !

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=11569




Foarte frumosi neonii tai..sa ai grija de ei.

Si in aceasta idee, a ingrijirii neonilor, cu toate ca nu ma pricep foarte bine, stiu ca neonilor le place o apa mai moale si ca atare scoicile alea pe care le-am vazut eu in fotografii ar trebui inlocuite cu alte elemente de decor...poate cineva mai priceput decat mine iti povesteste mai multe despre neoni+scoici in acelasi acvariu
johnny6600 wrote:Nu stiu ce sa fac , problema mea este rasina


Pai ai vorbit cu cei din LINK?...ca de avut rasina sigur au dar nu stiu daca ii convingi sa iti vanda
johnny6600 wrote:Am citit pe vechiul forum despre constuirea unui acvariu din lemn , cu geam doar in fata.


Am eu in lucru unul din asta, la stadiul de proiect si calcul costuri.
Acvariul este de colt cu partea din fata curbata din plexic termoformat .. sau cel putin in stadiul asta e proiectul acum.

johnny6600 wrote:Problema cea mai mare este ca nu stiu de unde sa fac rost de rasina necesara acoperirii lemnului care sa-i confere impermeabilitate.


Poti incerca la cei care imi fac mie acvariul www.antim.ro. O sa vezi niste produse de-ale lor din lemn rezistente la apa (niste lavoare) dar stiu ca rasinile pe care le vrei sunt considerate "substante periculoase" si ai nevoie de autorizari speciale din partea autoritatilor de mediu ca sa le poti importa si/sau utiliza.

johnny6600 wrote:Deasemnea m-ar interesa la ce pret se gaseste aceasta pentru ca scopul contruirii unui acvariu din lemn este reducerea costurilor.


Nu sunt convins ca pretul este mai mic ba din contra. Cel putin daca vrei fata curbata cum vreau eu. Si parca mai scriai pe undeva pe aici ca te-ar interesa. :-)

Oricum am inteles ca imbinarile sunt diferite de cele din sticla pentru a putea fi sigur ca acvariul rezista presiunii si nu se desface. Lipit dupa aceleasi proceduri nu tine sigur, chiar lipit cu rasina epoxy.

Pentru mai multe detalii contacteaza-i pe cei a caror adresa ti-am dat-o sau asteapta sa avansez cu proiectul si iti mai dau eu detalii.
pooops wrote:Sper sa nu fie offtopic.
Sunt curios, daca filtrul cu carbune activ absoarbe si substantele puse pentru incetinirea dezvoltarii algelor.


din cate am citit eu DA
In concluzie...inlocuiesc carbunele activ cu un burete sau alt material filtrant si voi folosi carbunele activ doar in situatiile in care vreau sa inlatur din apa unele substante chimice introduse ca tratament
Dupa ce am folosit butonul "search" de arata jerpelit si albastru, vai mama lui , dupa ce am citit o gramada de posturi de pe forumul vechi (fara link-urile de rigoare si fara poze ceea ce a ingreunat procedeul) stiu la fel de multe despre filtrarea cu carbune activ in acvaristica ca si la inceput ...adica nimik

Nu am folosit niciodata un filtru cu carbune activ asa ca experienta = 0, tot ce stiu e din ceea ce am citit si am citit(pe forum) ba ca e bun, ba ca nu, ba ca ar trebui folosit tot timpul, ba ca ar trebui folosit doar pentru scoaterea din apa unor substante chimice care au fost folositoare temporar (medicamente, tratamente aplicate pestilor in acvariul in care "traiesc", nu in cel de carantina), ba ca nu se foloseste deloc in perioada ciclarii unui acvariu, ba ca e foarte eficient la ciclare pentru inlaturarea excesului de nitritisi inlaturarea aspectului albicios, ba ca ar ramane activ cca. o saptamana, ba ca ar ramane activ cca 2 luni...


Cum e de fapt? Voi folositi filtrarea cu carbune activ? Daca da cum?, cat?, cat de des inlocuiti substanta activa? e necesara? e eficienta? e o chestiune "de moft" sau o filtrare chimica eficienta si necesara?


Multam'
adi_ci23 wrote:am luat ceva turba olandeza de la praktiker, potgrond.
ce zicetzi?
pe vechiul forum am vazut ca e



Si pe noul forum zice la fel...

@M.A.
uite turba mai aproape de tine ... poti incepe "cicaleala"
akademik_79 wrote:Sper intr-un viitor cat mai apropiat.



Stai linistit ca majoritatea avem probleme cu timpul ...bine macar ca il ai in vedere
akademik_79 wrote:Voi edita acest post diseara, am gasit o firma ce produce sticla curbata, raza maxima de curbare ~1m, pretul 60 euro/mp. Voi adauga si aceasta adresa.



Daca nu-i cu suparare ...ce se mai aude cu adresa?


akademik_79 wrote:Vreau sa fac un articol si despre policarbonat si plexiglass. Saptamana asta. Vei vedea care este diferenta dintre cele 3 materiale.


...de asta nici nu indraznesc sa intreb :-)

Multzam'
cred ca depinde de tine, mai ales ca zici ca teoria ai bagat-o la cap...daca esti priceput poti incerca daca esti neindemanaticul cu doua maini stangi (ca mine) mai bine roaga pe cineva...parerea mea
aditzu'"]Pai unii au reusit sa faca asa ceva[/quote:ca87789840 wrote:


Foarte interesant link-ul tau. Chiar daca ei isi prezinta produsul asa: "The Original EcoSphere® is the world's first totally enclosed ecosystem - a complete, self-contained and self-sustaining miniature world encased in glass" nu sunt de acord ca este un sistem "total" inchis deoarece primeste lumina si caldura .. poate se refereau la faptul ca intre acel eco-sistem si restul lumii exista cativa mm de sticla

Oricum, mi-a placut ideea , in ciuda duratei limitate de viata.
Lucian wrote:Asa cum s-a mai spus un sistem "inchis" (care este de fapt un sistem "semi-inchis" -



Cand am scris "un sistem care se inchide" ma refeream la acele verigi de care vorbeai si tu in care ultima veriga produce ceea ce consuma prima si nu la un "sistem inchis" care mi se pare imposibil de realizat.

Lucian wrote:Cu toate ca s-a spus ca sa nu se utilizeze plante a caror frunze sa moara, etc. eu tocmai aici vad o portita de scapare: frunzele prin descompunere vor reintoarce in sistem ceea ce lipseste (dar nu cred ca suficient...).


Asta mi se pare o idee foarte viabila insa e greu de stabilit un echilibru.. prea multe plante in descompunere creaza probleme si intr-un acvariu normal, cu atat mai mult in asta fara filtrare... eu plecasem de la ideea de "bine plantat" idee care s-a topit pe drum in favoare unei idei cu ptine plante. Daca sunt putine plante, consumul e proportional, insa si aportul lor la sistem va fi la fel.

Lucian wrote:
Cu toate criticile care au aparut pe aici si cu toate ca sunt bine motivate, un astfel de experiment poate ajuta la invatarea mentinerii in echilibru a unui sistem. Sa nu crezi ca nu vei avea de "bibilit" pe la el - mai multa/mai putina lumina, mancare, etc. Si din asta va rezulta si invatatura.


Sunt convins ca voi avea de bibilit la el dar daca rezulta macar invatatura si experienta in mentinerea echilibrului unui miniecosistem eu zic ca tot merita incercat.
mosu wrote:Deci te muncesti ca sa vezi in cat timp se nenoroceste treaba


Pai eu sper (probabil fara speranta ) ca treaba sa nu se nenoroceasca niciodata. Exista teorii in domeniul ecologiei(nu neaparat incerc eu sa le dovedesc) care sustin ca un sistem care se inchide (cam ca circuitul apei in natura) se poate auto-sustine. Eu am luat-o ca pe un subiect interesant de discutie si un experiment care poate fi realizat fie ca reuseste, fie ca esueaza.
Mi se pare ca tu ai luat-o foarte in serios(poate doar mi se pare) si faci sa para ca viata (a se citi "experimentul") nu are nici un farmec :-)

mosu wrote:Fara aspiratii artistice, fara nimic...

(?)


Am mai scris pe undeva, pe aici, ca "aspiratiile artististice" ar trebui sa fie un efect colateral al muncii mele. Sper sa iasa bine

Cat despre mini acvariu+minipesti+super decor ... vedem ce-o iesi pana la urma
koala wrote:PS : Cortez, nu te supara ca am postat pe topicul tau ... daca e fro' problema, da-mi PM si mut imediat postu' meu ...


Nici o problema

..dar iti astept in continuare "viziunea" ... ca ieri ai cerut dimensiunile acvariului ca sa-mi vizualizezi experimentul :-)
Multam' de sfaturi si incurajari.

@Sandu
E chiar interesanta lectura pe care o propui (cel putin asa pare din titlu) si cum cu "experimentul" nu e nici o graba ca vreau sa fie tihnit ca sa il pot savura (sau sa am timp sa ma obisnuiesc cu esecul, dupa caz ) sper sa reusim sa stam de vorba mai amanuntit intr-un spatiu mai putin public. Intre timp citesc pe AquaBotanic...

@Dalles
Chiar nu seamana (as zice ca e chiar opusul) experimentului meu, insa e o buna idee de aranjare a bazinului (chiar ca te induce in eroare prima fotografie :o ) si daca o sa aleg ceva asemanator la momentul potrivit o sa postez niste imagini cu "experimentul" meu folosind (probabil) poza de la tine la capitolul "ASA DA" si pe cea de la mine la capitolul "ASA NU"

@M.A.
Da..am inteles exact ce ai spus, dar asa am luat-o eu...ca pe o recomandare si cu toate astea prea arata frumos, inclusiv in exemplul postat de Dalles, ca sa nu ma gandesc de 2 ori.

@razvan
Multumesc mult..chiar o sa te contactez.

@Dolly
...din punctul meu de vedere documentarea abia incepe, mai ales dupa bibliografia recomandata
Dolly wrote:L-ai luat cumva din Obor? Pe acolo am vazut ciudatenii d-astea. Le cumperi, dai o gramada de bani pe ele si apoi constati cu tristete ca nu poti sa-l amenajezi asa cum ai fi vrut.


Nu .. l-am cumparat de la animax-ul din campia libertatii (daca e voie sa zic asta).
Dolly wrote:Pacat ca e asa de ingust... nu prea ai unde sa te desfasori. Dar cu 5-6 neoni si un anubias cred ca ar iesi ceva dragut.


Asa e, e foarte ingust. Dar atunci cand l-am cumparat, acu' ceva vreme, nu prea stiam eu multe lucruri despre dimensiunile acvariilor , singurul lucru care a contat atunci a fost numarul de litrii.
 
Forum Index » Profile for Cortez » Messages posted by Cortez
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com