g.g exact cum ai spus masculul avea grija de icre si mai adauga cate o bula de aer din cand in cand .eu sunt foarte sigura ca sunt icre de thorocatum mai ales ca ei aveau grija de ele si spuma era pe toata suprafata acvariului Acum am scos frunza cu icrele si le-am mutat in alt acvariu cu apa din acvariul cel mare si am bagat si o piatra de aer ,le-am pus si un neon si temperatura e de 25 grade .Pana acum nu s-a albit nici o icra . Sper ca nu am gresit cu ceva :hammer: [daca da va rog fumos sa imi spuneti ce sa mai fac pt ca vreau sa am si eu cativa pitici] :hammer:
ieri a fost spuma pe toata suprafata acvariului si astazi masculul thorocatum pazea frunza pe care erau depuse icrele nu lasa nici un alt fel de peste sa se apropie de frunza nici macar femela
icrele au culoarea galbuie
si sunt lipite de frunza
va rog frumos ajutati- ma si pe mine azi am descoperit ca perechea mea de Hoplosternum thorocatum au depus icre pe o frunza si nu stiu ce sa fac ii separ pe ei in alt acvariu ?mie frica sa nu manance icrele sau se scot ceilalti pesti din acvariul in care au depus?
chiar nu stiu ce sa fac
Am pus intaritoarele si dupa o saptamana l-am umplut cu apa <adica 75 de litri>din cei 104 pe care ii are acvariul .Nu a mai facut burta i-am pus intaritoare pe lungime de 4cm din geam de 6 si una pe mijloc de 10 cm .Sper sa nu am probleme cu el de acum incolo si va multumesc tuturor celor care m-au ajutat
De cateva luni incerc sa gasesc si eu melci pomaceea dar nici o speranta :aaa: sa gasesc pana acum dar astazi tot umbland de la magazin la magazin <lucru pe care il fac de doua ori pe saptamana in speranta ca voi gasii ce caut>am gasit niste melci micuti cu cochilia spiralata .Nu stiu cum se numesc ca nici vanzatoarea nu stia denumirea lor :help: .Tot ce a putut sa imi spuna e ca sunt melci de nisip si astea au fost singurele explicatii .Ce vreau eu sa va intreb este daca sunt buni sau nu ?Eu aveam nevoie de melci ca am auzit ca melcii si ancistrusci curata geamurile.
normal ca lateralele trebuie intarite ca nu sunt chiar asa de proasta :-) sa nu inteleg ce naiba dar am zis ca acvariul are fundul dublu pt ca am uitat sa zic de prima data pt ca din cate stiu eu si asupra fundului este o oarecare presiune
am nevoie de ajutor urgent pt ca nu vreau sa ma trezesc cu apa peste mine in casa .Acum 2 zile prietenul meu mi-a adus un acvariu de dimensiunile 85L /35l/35h care e facut din sticla de 4 .L-a luat de la cineva care tinea pesti in el de doi ani si nu s-a intamplat nimik dar mie mi-e frica .Am pus si eu apa in el dar nu pana sus ci doar 28 cm si a facut burta cam 2-3 mm .Ma gandeam sa ii pun niste intarituri din geam de 6 si il umplu tot la fel adica nu pana sus pt ca nu vreau sa renunt la el si pana fac rost de geam de 8 sa fac alt acvariu mai e ceva timp , de aceea va rog sa ma ajuta-ti si pe mine <cum sa pun intaritoarele ca habar nu am>
acum au cam 5 6 cm inaltime poate maine o sa pun si niste poze .Am umblat acum o saptamana jumatate la ele si vad ca pana acum nu si-au facut nimic merci pt sfaturi si nu o sa mai umblu la ele
manex acum au trei frunzulite si ai dreptate si eu am vazut doar una si cand am umblat in substrat de fapt erau 7 .le mai las sa creasca sau le pot muta acum
va multumesc pt raspunsuri chiar astazi am desprins de pe planta mama o gramada de puii cred ca in cel mai scurt timp o sa am mai multe plante de acest gen care mie imi plac foarte mult
am avut planta si la suprafata si nu prea ii mergea , de cand am plantat-o se dezvolta foarte repede mai precis a crescut de 4 5 ori mai repede decat atunci cand plutea la suprafata apei.Oricum planta a ajuns la mine in avariu din intamplare asa ca nu stiu cum e mai bine sa o tin plantata sau la suprafata
va multumesc pt raspunsuri dar mai am o intrebare cum se inmulteste ?am vazut ca pe unele frunze au crescut puii care au si radacini acum nu stiu ce sa fac cineva mi-a zis sa tai puii si sa ii plantez , vreau sa am mai multe plante de acest gen si va rog frumos sa imi spuneti si mie cum sa procedez <lumina are destula pt ca se dezvolta ca nebuna>
temperatura e 24 25 de grade eu zic ca este destul de buna iar in ceea ce priveste scoicile v-am intrebat ca am vazut chiar pe forum niste acvarii in care erau cateva scoici
Nu mai stiu ce sa fac .Am in acvariu un echinodorus, cateva fire de egeria densa si cateva fire de vallisneria. Pana acum toate bune dar nu stiu ce sa ma fac cu vallisneria ca nu creste deloc pe cand celelalte cresc continuu numai ea nu creste si nu imi dau seama de ce pt ca din cate am citit pe forum echinodorusul este mai pretentios decat vallisneria .Cine ma poate ajuta si pe mine cu niste sfaturi ?si mai am o intrebare pot sa pun o scoica in acvariu <am fost acum la mare si am gasit pe plaja niste scoici superbe >.Eu schimb apa din acvariu o data la 4 zile , acvariu are 90l si am doua neoane <philips tld 830 36w ,aquarelle 36w>.