[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
da... e sit de romania.. eu sunt in Paris... am comandat de pe Amazon.fr...SunSun HW-403B Aquarium bio filtre extérieur 1400l/h avec 9W CUV 3-Phases Matériaux et pompe.

Idéale pour les aquariums jusqu'à 700l. Avec stérilisateur UVC de 9W incorporé.
La puissance de la pompe est de 1400l/h max. par une puissance absorbée de 46W.
Le système à cuves sera livré avec les matériaux filtrants des 3 étapes.
L'arbre de la pompe en céramique, sans usure et sans entretien.

Si asta are lampa UV... acum am luat... oricum vreau sa incep sa imi procur materiale pentru un sump si cred ca v-a trebui sa modific suportul bazinului pentru ca nu am spatiu de sump la suportul asta
Filtrarea o sa fie asa... AEF 302recomandat max 400 l,sun sun 403b prec pentru 700l si internul pe care l-am marit folosind si camera incalzitorului (pentru ca nu folosesc incalzitor),pentru filtrare mecanica iar in camera filtrului doar medii bio , siporax si lava...As fi vrit sa pot sa renunt la intern dar nu am cum pentru ca e lipit de geam..si pe partea cu geamul nu are perete.Ma deranjeaza la aspirat,nu pot intra cum trebuie la coltul bazinului de sub filtru.. are cam 10 cm grosime si pitin oblic...pe laterale am cam 5 cm pina la geamul lateral si inaltimea lui e la nivelul capacului... e mare magaoaia
vineri am facut comanda de un sun sun 403b si 2 cutii 1000 ml siporax...dar ...din pacate... vine numai intre 15 si 22 iun...foarte tarziu.. asta e....abia astept sa ajunga/// sper ca acum sa ajung cu filtrarea cit de cit
atunci... cred ca v-a trebui sa nu mai valuresti suprafata apei sau nu trebuie sa ai curenti de suprafata...sa nu deplaseze plantele.. cred
ceva in genul.. parasolar... ca la autobuz....tragi de acea jaluzea puna nu te mai deranjeaza lumina soarelui... ceva in genul ala... dupa ce ai fixat zona obturata... cauti pozitia pentru gaura care sa iti lase raza de lumina
Jaluzeaua o poti fixa intre luminator si capac... daca e capac de sticla sau plastic
nu cunosc dar din cite am mai citit pe aici pe net, multi folosesc lacuri pe baza de apa sau lac de barca de la Kober,pentru ornamente in bazine...poate ,cu mai multe straturi de lac incolor poti izola emisiile poluante..
super.. daca ai pui jaluzea,o tragi cit ai nevoie sa obturezi apoi ai faci o gaura care sa luminese unde ai nevoia
sa ai grija cu perlonul ca se colmateaza repede ,mai ales daca ai incarcatura bio mare....si scade debitul
Silviu... nu cred ca dozarea luminii pe o anumita suprafata ar fi o problema... daca iti trebuie o parte intunecata,longitudinal,transversal sau oblic...se poate face simplu cu o "jaluzea"pe capac care sa obtureze lumina cit ai nevoie,pe partea care ai nevoie..si daca mai vrei niste raze de lumina in anumite pozitii .. ai dai niste gauri
Problema e pozitionarea luminii..in cazul in care ai raze de lumina care se intersecteaza
..bine ai venit Silviu
ar fi bine sa dai si tu niste date tehnice despre bazin daca vrei sa te ajutam....)

Rundas wrote:Bine ca ai venit Silviule!!!
Nu uita sa citesti articolul despre ciclare si musai treci si pe la plante.
PS: Aoleu ce ma doare capul dupa isprava de aseara . Am baut bere si vreun litru de palinca si asa rau imi este de la micul ala...

si tu esti cu berea si palinca in cap?.... ... la mine a dat cu virgula.. si daca continuam cred ca dadea si cu sutimi....bine ca la tine nu a dat asa....
sv_costin wrote:pe in-ul de la filtru merge cel mai bine un burete de filtru clasic cu pompa de aer. e deja gaurit, nu e foarte poros si e si ieftin. in canistra mai bine bagi doar filtrare biologica gen siporax, asa nu mai trebuie sa desfaci canistra foarte des. eu asa am facut la sunsun hw302 si a mers fara probleme mai bine de 2 ani.

buretele de care vorbeam :
https://www.nevertebrate.ro/filtru-intern-de-burete-7-5-cm-14889

eu nu as pune pompa de aer pe in-ul unui extern....risti sa intre aer in filtru si poate sa iti dezamorseze pompa....pentru oxigenarea apei ,eu , la indemnul multor colegi,am spraybarul orientat in sus sa imi valureasca apa ..asta imi asigura oxigenul si nu utilizez pompa....am pus burete pe in.. si gata
MihaiF wrote:Carasii mei nu fac stricaciuni , asta e domnu adrian dac ai avut noroc de pesti rai ...

pai nici ai mei nu sunt rai... cred ca astia care i-am luat cu totul.. se razbuna.. ca nu le mai dau asa multa mancare ca vechii stapini

Silviu ' Anubias este o planta foarte rezistenta dar problema ta nu este la frunze ci la rizom.
Verifica daca nu cumva sunt portiuni alterate, putrezite, ... Daca da, indeparteaza portiunea alterata
si replanteaza partea sanatoasa. Cu siguranta isi revine.'
m-am uitat m\la ale mele nu se vede sa fie colorata... citeva fire la radacina sunt maronii in rest toate au mugur de frunze noi si se vede clar ca s-au mai intins frunx\zele nu mai sunt asa crete
offfff maaamaaaaaaaa care m-ai facut....mai intai.. urgenta.. m-am gindit sa imi iau un sun sun 403 b.. pentru ca inca nu dispun sa imi fac un sump...sper sa fie cit de cit..bineinteles sa mearga in paralel cu AEF302... si cu ce am in intern.. cred ca o scot cumva la linia de plutire

si asta va fi saptamana asta.. adica voi da comanda
in primul rind sa inceapa cu schimburi zilnice de apa sau macare la 2 zile cite 25 sau 305 ,cit mai urgent un filtru cascada sau exterior dar sa cumpere si ceva siporax macar... si sa aspire substratul la fiecare schimb de apa.
apa sa stea la declorinat 24 h INTERZIS APA DIRECT DE LA RETEA
cind te-ai hotarat sa cumperi filtrul adreseaza inainte intrebari AICI ,daca te bazezi pe ce spune la magazin... s-ar putea sa iti para rau...
Spui ca ce buget disponibuil pentru investitie in bazin sau numai pentru filtru si vei fi indrumat cum si unde trebuie
sa pui intre bureti... merge.. dar interesul pentru un filtru exterior,in general, e ca filtrul exterior sa permita o cantitate mult mai mare de material filtrant bio decit cel intern...asta in cazul in care si cel intern avea medii bio.deci .daca pui numai intre bureti... nu ai facut mare diferenta...ori lasi numai buretele negru in partea in care intra apa in filtru si restul cu medii bio, ori pui un rin de perlon tot in zona unde intra apa in filtru si il umpli cu medii bio....In ambele cazuri e bine sa ai o prefiltrare mecanica.. de ex sa montrzi cumva buretele negru pe inul de la filtru.. in bazin,buretele il poti da jos si spalat la fiecare schimb.
Asa mai aducu ceva schimbari.
Si da.. cind vrei sa pui in functie al 2-lea filtru,ai doua aptiuni.. una care ai spus-o... dar tre sa mergi vre0 3 saptamani in paralel.. pentru siguranta, sau daca ai medii bio in intern . mai mult de 50% din cel nou,eu cred ca poti sa le combini si sa ai dai drumul asa
Dar eu as merge pe prima varianta.. in paralel.. e mai sigur

scuze colegu' am scris amandoi
ahaaaaa.... ca nu intelegeam.. odata pe zi e timp mai scurt decit de 2 ori pe zi.. suna ciudat...dar am inteles...

kirucd wrote:
La fel de adevarat este ca aceste calcule si chiar si regula lui 10% merg pe varianta unei singure hraniri pe zi,
care automat duce la o incarcare biologica mare la un interval de timp mic. In cazul a doua hraniri incarcarea
biologica se distribuie pe un interval de timp mai mare si atunci bacteriile au mai mult timp la dispozitie ca sa isi
faca treaba.

Aici te refereai cumva la 2 hraniri pe saptamana?

Si in cazul in care nu ai o prefiltrare mecanica.ai doar canistra... pai atunci ar trebuia sa speli filtrul si mediile filtrnte cam in fiecare luna.. daca nu mai des.. ca sa nu treaca apa peste ele prea mult timp?
Se poate cumva, si mai repede de o luna sa se formeze amoniac in filtru daca dejectiile si resturile de mancare ,plante,etec raman in filtru mai mult de o luna?
eu le-am cam dat peste cap.. erau probleme in bazinul mic... apoi cind am schimbat bazinul cred ca... nu prea lea placut.... vreo 3 zile m-a tinut bumul bacterian...si abia acum incep sa isi revina... se vede pe frunze.. incep sa se indrepte ca incepuse sa se increteasca.. sper sa se fac bine
dar sunt superbe...aaaa da ce ma enerveaza carasii astia... astia care i-am adus cu bazinul....sunt anubiasi care au fost in bazin ..i-am luat si pe ei... si pe aia ai ciupeste... vasilneria o gasesc plutind cam la 3 zile.... am tot zis ca ai dau dar nu am avut timp.. sper ca simbata scap de astia 5 care m-am pricopsit...ai mei nu aveau traba

scuze of topic

[quote=BettaChuck

"Salut sunt nou in domeniu ,?i am un acvariu de 25 de l cu 8 moly ?i 2 xipho..."

si ce faci cu ei...?
Stiu ca nu ii place singur , nici mie nu prea imi place de el . Fiica mea numa ce il vrea in bazin. Va mai primi cel mult inca un mascul sau poate il voi da la un prieten. In bazinul acesta pestii principali ca si numar vor fi pestii labirint.[/quote wrote:

no .. io am zis... tu....tu esti cu organizarea
da 5 flori odata... suuper.super faine....

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: