Message |
|
Multumesc!
|
 |
|
Ma gandeam la un singur ancistrus (ca sa nu se inmulteasca) si tocmai fiindca citisem ca sanitarii corydoras scormonesc in gazon.
Momentan, acvariul meu nu dispune de un sistem de co2, dar urmeaza sa imi iau si cel mai probabil mai astept sa vad daca mi se extinde gazonul ce il am acum ca sa stiu daca mai are rost sa il suplimentez. Lumina imi merge 6 ore pe zi, de saptamana viitoare trec la 7 ore (cu 2 leduri de 18 W venite la pachet cu ac acvariul). *Aici astept o parere legata de vreun fel de leduri, daca exista mai bune/eficiente pentru plante, aici nu ma pricep*.
Dar cu Guppy poate totusi se inteleg crevetii (am acvariul bine plantat, asta daca mi se prind/cresc toate plantele). Imi plac mult mai mult Guppy pentru coloritul lor, ba chiar initial am vrut Betta, dar am renuntat la ei in favoarea crevetilor.
P.S. Daca bonsaiul ala a reusit sa supravietuiasca, orice e posibil.  )
|
 |
|
Merci oricum de ajutor
|
 |
|
Ca gazon am Glossostigma si am din gama MasterLine fertilizanti precum micronutrienti, macronutrienti si carbon lichid (pe care ii pun zilnic). Chestia cu glossostigma e ca le-am plantat cam cu 1 cm - 2 cm distanta intre ele si tare mi-i greu sa cred ca se extind in laterale. Idealul meu e sa fac un covor din gazon ca sa arate natural. Momentan vad ca doar se inalta. De aceea am zis ca vreau sa mai iau gazon. Am toate plantele luate invitro si am inclusiv moss (java). O sa fac cum ai zis tu si o sa scot cam 40% din apa.
|
 |
|
Da, true! Ma gandeam si la varianta cu intai sanitarul, apoi crevetii si la final pestii. Am auzit si de jucu, cred ca ma orientez si inspre ei. Merci de ajutor
O ultima intrebare, poate putin cam proasta, dar de incepator, ar fi ca daca vreau sa imi mai plantez acvariul (am observat ca am prea putin gazon) ar fi vreo problema daca scot 90% din apa (cu acvariul plin e mult prea greu si riscant de plantat), dupa plantare sa se puna inapoi 70% din acea apa si restul de 20% apa proaspata? Practic, sa pun mare parte din apa de acvariu inapoi.
|
 |
|
Si legat de Guppy, acestia pot sta doar masculi de mai multe tipuri in acelasi acvariu? Sau devin agresivi din cauza ca nu se pot imperechea? *Nu vreau sa ajung cu pestii in cazuri de suprapopulare si sa n-am unde sa-i duc*.
#Rari, unde se gasesc ember tetra in Cluj?
|
 |
|
Salut,
Urmeaza in cateva saptamani sa imi populez acvariul de 112 L si vreau obligatoriu sa am creveti, insa in afara de a-i pune cu Guppy, nu am alte idei. Ma puteti ajuta cu o parere legata de ce alte specii de pesti se inteleg cu crevetii? *Mentionez ca duritatea apei e scazuta in Cluj, deci se exclud pestii care prefera apa dura*
Legat de Guppy, m-am gandit sa pun doar masculi pentru a nu se inmulti, credeti ca devin agresivi unii cu ceilalti daca nu se înmultesc?
Astept pareri!
P.S. Cand imi aduc pestii, acestia trebuie tinuti in carantina cam 1 saptamana inainte de a-i baga in acvariu pentru a exclude o eventuala boala? *am auzit si o astfel de idee*
|
 |
|
Hmm, adica sa pun poze si sa scriu tot ce am folosit? Suna interesant.  .
|
 |
|
Eheim mi-ai recomandat si tu (intr-adevar seria ecco care e mai scump) si tocmai mi-ai spus ca e un filtru bun. Deja e si instalat si chiar ne-am descurcat.
|
 |
|
Mul?umesc mult DIN NOU de ajutor. Ca un element de noutate, tinand cont de sfaturi in legatura cu eheim-urile, am luat pân? la urma un filtru extern eheim 250 (acceptabil si ca pret si ca performanta - intr-o zi am vazut deja schimbari in ceea ce priveste claritatea apei). Am pus un litru de jbl micromec si un litru de eheim substrat pro. Sper sa treaca si diatomeea aia in timp.
Multumesc!
|
 |
|
Am incercat cat mai clare sa le fac, inclusiv cu blit, dar din pacate mai mult nu pot. Iar site-ul nu imi permite sa atasez poze mari, doar daca le decupez si le fac in format mai mic. Sper sa se inteleaga. *La planta de jos, acele firicele sunt radacinile care tot ies*. E un puf maroniu care inconjoara terminatiile plantelor.
|
 |
|
By the way. Astea sunt alge sau e un proces obisnuit de un acvariu nou si trece cand se finalizeaz? ciclarea (azi face 7 zile)? E ca un puf maro pe plante si pe muschi.
|
 |
|
Eu am pus mâncare de pe?te in acvariu, dar nu stiu sigur daca de la aia este asa. Si par multe bobite de alea in acvariu, desi eu am pus un numar muuult mai mic de boabe de mancare in acvariu.
|
 |
|
Poate raman la eheim. Mai astept pareri
|
 |
|
Am doua variante: mai economisesc pentru un eheim ecco 300 pro care o sa vina mai târziu, sau varianta mai rapida a filtrului de mai jos care e mai ieftin. Sa imi dati o parere cand puteti despre filtrul de mai jos.
|
 |
|
Bine de stiut! Merci mult de sfaturi si de rabdarea acordata tuturor.
|
 |
|
Chestia e ca nu stiam de forum cand mi am luat filtrul. L-am descoperit recent. Is con?tient? ca vanzatorii vor sa isi vanda marfa. Asta e clar. O sa imi iau siporax si il bag in acvariu cu saculet
|
 |
|
Acum, daca tot am dat chix cu filtrul intern (unde clar nu am loc de material biologic) un filtru extern cu bureti, siporax si matrix poate contra-balansa greseala facuta? Eventual ma duce gandul la un jbl 901. Sa -mi dati o parere.
|
 |
|
Mul?umesc tare mult de ajutor.  . Acum am vazut ca am mai primit niste r?spunsuri
|
 |
|
Înainte sa il cumpar m-am tot interesat si am gasit p?reri destul de ok. M-am luat dupa faptul ca e pana in 150 de litri (acvariul meu are 112L), capacitate pana la 800L/h (nu ma gandeam ca buretii is asa de mici). Initial am luat unul mai mare aquael turbo 1000 doar ca atunci cand am ajuns acasa am avut surpriza ca nu imi incapea in acvariu si mi-a si scos vreo doua plante si de aia l-am schimbat cu tetra; deci un filtru mai mare a picat din start. Acum, din pacate, nu imi permite bugetul sa iau un alt filtru intern. Nu pot spune ca imi tratez acvariul dupa principiul ,,lasa ca e ok si asa,, de aia caut sfaturi din toate partile. Ce tipuri de filtre externe ma sfatuiti sa iau? *promit ca asta e ultima intrebare si se poate inchide topicul*. Multumesc!
|
 |
|