[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu SG
Forum Index » Profile for Radu SG » Messages posted by Radu SG
ugarit5 wrote:Poti sa dai niste detalii despre acvariu:volum,filtrare,substrat,plante,iluminare etc?

Scuze.
Are un acvariu de 8 litri tip bol. Nu i-am pus filtru pentru mi s-a spus din mai multe surse ca nu are nevoie, substratul e format din pietricele ?i nisip, ca decor are o planta ce ii umbre?te o parte din acvariu ?i un mic? decora?iune. Nu foarte mare sa nu ii ocupe din spa?iu foarte mult. Nu i-am instalat nici o sursa de lumina. Ii verific frecvent acvariul de alge ?i alte chestii. Apa i-o schimb la 2, 3 zile ?i doar 40% din ea ?i folosesc solu?ie de echilibrare ph a apei. Hrana este alternat? granule sau fulgi de alge ?i ii dau 5 zile din 7. Temperatura apei este mereu la 22 sau 23 de grade. Iar pana azi a fost foarte vioi ?i juc?u?. Nu a avut treaba.
Ieri i-am schimbat apa ?i azi l-am g?sit a?a. I-am pus sare in apa ?i ?i-a mai revenit, dar tot pe o parte sta a?a. I-am dat de mancare sa v?d cum reac?ioneaz? ?i a mâncat f?r? nici o ezitare.
Salut!
Aceasi problema o am ?i eu. Numai ca la mine mi se pare ca are pu?in ochii umfla?i. Înoat? dezorientat ?i pe o parte. In rest nu are alte semne: puncte albe etc. L-am mutat intr-un alt acvariu. Am decis sa ii aplic un tratament cu sulfat de cupru. Sa v?d cum reac?ioneaz?.
Salut!
Am primit de curand un peste Betta cadou iar pe langa ce am gasit pe internet as avea mai multe intrebari.
1. E mascul sau femela?
2. Daca e mascul pot pune o femela cu el impreuna sau invers? Am inteles ca masculii sunt agresivi.
3. Am inteles ca temperatura este foarte importanta si se pot imbolnavii si pentru 2,3 grade diferenta. As vrea sa stiu care e temperatura optima pe aceasta specie. 28C sau 32C?
4. Care este cea mai buna hrana pentru ei? Fulgi sau granule?
5. Am inteles ca au nevoie de intimitate la fel ca oricare alta specie. Ce recomandati? Mai multe plante sau este ok ce am eu in poza?
6. Cat de mare trebuie sa fie acvariul? Momentan il tin intr-un acvariu de 6L.
Sunt incepator si nu stiu, iar cei de la magazin din punctul meu de vedere dau niste informatii de care nu sunt siguri pe ei sau sunt eronate total. Mi-au zis ca traiesc bine merci si intr-un acvariu de jumate de litru.
Multumesc in prealabil pentru amabilitate!

Forum Index » Profile for Radu SG » Messages posted by Radu SG
Go to: