[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: 2good4u
Forum Index » Profile for 2good4u » Messages posted by 2good4u

stiu ca asta ar fi solutia, insa nu dispun de "material" (deocamdata), oricum ms pentru sfat, numai bine
scificuss wrote:Uite aici ce am eu la un acvariu de 54 litri.
image

Powerhead Aquael Circulator 350 + burete ( 20 x 8 x 8 cm ). Il spal, clatesc in apa de schimb cand se reduce debitul la jumatate sau la 3 luni. Pana acum a functionat foarte bine din punctul meu de vedere.

am schimbat ei eu buretele original de la filtrul aquael fan2 si am pus un burete ca al tau, dar mai mic putin si sunt multumit de el atata timp cat e curat si nu scade debitul filtrului... cat despre powerhead + burete nu prea imi place cum arata in acvariu...

multumesc tuturor pentru raspunsuri... iar in filtru am decis sa bag sera siporax
narcis.b wrote:Poate ar trebui sa ne spui ce anume ai in acvariu,cata mizerie ar putea trage filtrele...Curentii filtrelor la acvariul tau sunt destul de mari,probabil nu lasa mai nimic sa se depuna in substrat si trage mai tot,asa imi explic ca trebuie sa le speli des,lucru pe care cred ca il faci nu in adevaratul sens al cuvantului spalat,ci mai degraga o clatire usoara in tr-o cantitate de apa rezultata de la schimbul de apa,si evident pe rand,filtrele nu amandoua intr-o zi.

pestisori nu am multi in acvariu (cred): 3 perechi guppy imp negre, 1 ancistrus, 1 cae, 1 corydoras, 2 neoni (de ei urmeaza sa scap), iar mizerie in apa nu este decat putin pe jos de la pestisori, dar o aspir de fiecare daca cand fac schimb partial de apa 20l/sapt...

cat despre filtrul ala mic aquael fan1 se strangea buretele la cca4 zile si nu mai tragea aproape nimic, de aceea vreau sa pun ceva mediu pt bacterii si sa nu mai umblu la el, iar pe cel mare vreau sa-l spal de fiecare data cand schimb din apa pentru o filtrare mecanica mai buna...

buretii filtrelor ii spalam in apa pe care o trageam din acvariu, dar vreau sa-l spal mai energic acum sa filtreze mai bine (pe cel mare)... (de fiecare data cand ii spalam imi era frica sa nu omor bacteriile de acolo si de aceea vreau sa fac filtrul mic, special pt ele)
Porcu wrote:Acolo zice asa: "Ideal for new or heavily populated aquariums", daca vrei material pentru bacterii baga Siporax sau ceva asemanator de la Eheim sau JBL .

asa este, m-am cam grabit cand am cumparat chestia aia...
salutare! as avea si eu o intrebare: am un acvariu de aprox 100l, plantat, si folosesc 2 filtre interne aquael fan1 300l/h si fan2 450l/h, iar din cel mic (fan1) as vrea sa scot buretele si sa bag un material filtrant, un mediu propice pt dezvoltarea bacteriilor nitrificatoare/denitrificatoare (daca gresesc in denumire va rog sa ma corectati), pentru a nu fi nevoit sa mai umblu asa des la el si sa omor bacteriile formate acolo, prin urmare am cumparat asa ceva http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?c=3578+4136+8230&pcatid=8230 si am umplut filtrul cu el. Intrebarea mea este daca este un mediu propice dezvoltarii bacteriilor sau sa cumpar mai bine inele ceramice http://www.happypets.ro/tetratec-cr-p-825.html ??
Multumesc.
ziceti'mi shi mie la ce varsa se cunoaste diferenta dintre mascul shi femela shi care e aceea...pls
multzam cardinal...chiar mi'ai fo' de ajutor...
era sa uit...sunt mititei...au cca 7-9 cm...
ii tin intr'un acvariu de 150l...shi e f bine plantat...cat despre temperatura "no problem" k am incalzitor cu termostat de la peshtishorii din'nainte...s'ar putea sa'mi mai iau ink 2 da' e problema de spatiu p'urma(cand o sa cresk)...crek o sa'mi fac un acvariu mai mare shi pe urma se rezolva...oricum multzam
oameni buni m'am orientat spre pirania... am dat aseara toti pestii mei pe care ii aveam in acvariu...shi azi'dimineata mi'am luat 2 buc pirania... ziceti'mi shi mie ceva despre ei... orice...sunt rezistenti??? temp apei ???(deocamdata sunt la aceeasi temp la care aveam shi pestii ceilalti 23 C)... au vreo boala de care ar trebui sa'mi fie frik??? ...din cate am auzit eu nus' pretentioshi...probabil shi de aia am optat spre specia asta...aaa, shi ink ceva: trimiteti'mi shi mie poze cu acvarii cu pirania...multzam'
am fo' la mare shi am adunat cateva scoici, mai bine zis bucati de scoici...ce ma sfatuiti sa fac sa pun in acvariu sau nu pun???...ma gandesc ca sunt din calcar shi le dauneaza pestilor...(le'am fiert ca sa nu (zic eu) mai fie vreo urma de bacterii)...

Forum Index » Profile for 2good4u » Messages posted by 2good4u
Go to: