[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
mediu propice pentru bacterii nitrificatoare??  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
2good4u
Junior member

IP:

salutare! as avea si eu o intrebare: am un acvariu de aprox 100l, plantat, si folosesc 2 filtre interne aquael fan1 300l/h si fan2 450l/h, iar din cel mic (fan1) as vrea sa scot buretele si sa bag un material filtrant, un mediu propice pt dezvoltarea bacteriilor nitrificatoare/denitrificatoare (daca gresesc in denumire va rog sa ma corectati), pentru a nu fi nevoit sa mai umblu asa des la el si sa omor bacteriile formate acolo, prin urmare am cumparat asa ceva http://www.drsfostersmith.com/product/prod_display.cfm?c=3578+4136+8230&pcatid=8230 si am umplut filtrul cu el. Intrebarea mea este daca este un mediu propice dezvoltarii bacteriilor sau sa cumpar mai bine inele ceramice http://www.happypets.ro/tetratec-cr-p-825.html ??
Multumesc.
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ce ai cumparat tu este un mediu din rasini sintetice care au proprietatea de a absorbi amoniacul din apa bazinului. Nu este un mediu pentru bacterii, dar, cu certitudine, mici colonii se vor forma si pe asa ceva. Daca vrei un mediu propice bacteriilor, se pare ca cel mai bun este Sera Siporax.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Acolo zice asa: "Ideal for new or heavily populated aquariums", daca vrei material pentru bacterii baga Siporax sau ceva asemanator de la Eheim sau JBL .

Poze: smilie ... Poze cu plante
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Poate ar trebui sa ne spui ce anume ai in acvariu,cata mizerie ar putea trage filtrele...Curentii filtrelor la acvariul tau sunt destul de mari,probabil nu lasa mai nimic sa se depuna in substrat si trage mai tot,asa imi explic ca trebuie sa le speli des,lucru pe care cred ca il faci nu in adevaratul sens al cuvantului spalat,ci mai degraga o clatire usoara in tr-o cantitate de apa rezultata de la schimbul de apa,si evident pe rand,filtrele nu amandoua intr-o zi.O varianta ar fi sa achizitionezi un filtru intern cu o suprafata mai mare filtranta si respectiv de formare bacteriologica,ca exemplu ar fi atasarea unui burete mare(genul "bolborositor") la un pover head,pe care sa-l speli rar(cand zic rar ma refer atunci cand el se strange!).
[Email]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Uite aici ce am eu la un acvariu de 54 litri.
image

Powerhead Aquael Circulator 350 + burete ( 20 x 8 x 8 cm ). Il spal, clatesc in apa de schimb cand se reduce debitul la jumatate sau la 3 luni. Pana acum a functionat foarte bine din punctul meu de vedere.
Powerhead-ul a fost 28 lei si buretele 4 lei. Stiu, e mai ieftin un resun dar asta l-am luat pentru ca e silentios si trage aproape constant. Am facut o proba cu un resun si ala dupa 2 saptamani a scazut debitul la jumatate plus ca incepuse sa bazaie un pic. Teste la apa am facut numai NO2 si NH3/NH4, amandoua zero. Scoate si culoarea din apa.Detalii pe PM.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
2good4u
Junior member

IP:

Porcu wrote:Acolo zice asa: "Ideal for new or heavily populated aquariums", daca vrei material pentru bacterii baga Siporax sau ceva asemanator de la Eheim sau JBL .

asa este, m-am cam grabit cand am cumparat chestia aia...
2good4u
Junior member

IP:

narcis.b wrote:Poate ar trebui sa ne spui ce anume ai in acvariu,cata mizerie ar putea trage filtrele...Curentii filtrelor la acvariul tau sunt destul de mari,probabil nu lasa mai nimic sa se depuna in substrat si trage mai tot,asa imi explic ca trebuie sa le speli des,lucru pe care cred ca il faci nu in adevaratul sens al cuvantului spalat,ci mai degraga o clatire usoara in tr-o cantitate de apa rezultata de la schimbul de apa,si evident pe rand,filtrele nu amandoua intr-o zi.

pestisori nu am multi in acvariu (cred): 3 perechi guppy imp negre, 1 ancistrus, 1 cae, 1 corydoras, 2 neoni (de ei urmeaza sa scap), iar mizerie in apa nu este decat putin pe jos de la pestisori, dar o aspir de fiecare daca cand fac schimb partial de apa 20l/sapt...

cat despre filtrul ala mic aquael fan1 se strangea buretele la cca4 zile si nu mai tragea aproape nimic, de aceea vreau sa pun ceva mediu pt bacterii si sa nu mai umblu la el, iar pe cel mare vreau sa-l spal de fiecare data cand schimb din apa pentru o filtrare mecanica mai buna...

buretii filtrelor ii spalam in apa pe care o trageam din acvariu, dar vreau sa-l spal mai energic acum sa filtreze mai bine (pe cel mare)... (de fiecare data cand ii spalam imi era frica sa nu omor bacteriile de acolo si de aceea vreau sa fac filtrul mic, special pt ele)

This message was edited 1 time. Last update was at 03/12/2009 19:08:30

2good4u
Junior member

IP:

scificuss wrote:Uite aici ce am eu la un acvariu de 54 litri.
image

Powerhead Aquael Circulator 350 + burete ( 20 x 8 x 8 cm ). Il spal, clatesc in apa de schimb cand se reduce debitul la jumatate sau la 3 luni. Pana acum a functionat foarte bine din punctul meu de vedere.

am schimbat ei eu buretele original de la filtrul aquael fan2 si am pus un burete ca al tau, dar mai mic putin si sunt multumit de el atata timp cat e curat si nu scade debitul filtrului... cat despre powerhead + burete nu prea imi place cum arata in acvariu...

multumesc tuturor pentru raspunsuri... iar in filtru am decis sa bag sera siporax
brawn
Membru de baza

IP:

Ia-ti un filtru extern.
2good4u
Junior member

IP:

brawn wrote:Ia-ti un filtru extern.

stiu ca asta ar fi solutia, insa nu dispun de "material" (deocamdata), oricum ms pentru sfat, numai bine

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: