| Message |
|
|
Bucura.te. înseamna ca totul e bine ^^. Dupa mine,mai trebuie adaugati pesti,dar eu sunt adeptul acvariilor fish and branches only(chiar daca de curand am aruncat si eu niste verdeata in cateva din ale mele) asa c? ce stiu eu ? 
|
 |
|
|
|
Umple acvariul cu apa pana sus. O sa arate si mai bine.
Daca mai vrei pesti,,suplimenteaza filtrarea cu un extern.
Plante :Moss, egeria densa,valisnerii, si vezi daca gasesti ceva ca un marar,am uitat cum se numeste.cu astea easy am început si eu.
|
 |
|
|
Am pus.o in fata nu pt scape,ci pt a o inmul?i,in spate e curentul de apa de la filtrul intern,ce creeaza alaturi cu outul externului un circuit al apei de jur împrejurul acvariului. Stiu c? plantele mari se pun in spate,dar..deocamdata m.am orientat catre a o înzdravenii ?i inmultii,cand am primit.o era cam palida.
Ventuzele s.au întarit,bineinteles,toate in afara de cele de la Eheim..am incercat sa le refac prin fierbere,insa dup? 3 fierberi de.a lungul vie?ii lor nu prea am mai avut ce sa le fac...nu isi mai revin,dar e bine,deoarece jetul de apa l.am pus sa îmi dea in jos pt a ridica si agita ce e pe si prin substrat,iar dac? e nevoie sa pun drept filtrul,ventuzele tin loc de amortizor la vibratiile filtrului pe geam. La mine in acvariu (in cap mai precis  ) tot ce e nonsens pt unii are sens pt mine,nu ca nu as accepta sfaturi^^
|
 |
|
|
|
Depinde de ce ai in el,ar fi subdimensionat daca l.ai lasa "stock" de cum l.ai cumparat. Umple.l cu combinatii de material filtrant sau siporax only , pune un burete pe in-ul filtrului pe unde trage apa,adauga un filtru intern nu conteaz? de care si o fie ok.conteaza si ce o sa pui în acvariu,dar nu credem ca il vei suprapopula ^^
|
 |
|
|
|
Intrebarea ramane : e buna sarea de sac neiodata pt virusi branhiali sau intestinali ? Dar alaturi de sera baktopur ?
|
 |
|
|
|
Cel mic e pt guppy ce vor ie?i din femela dark blue Moscow. In el e femela de dark blue Moscow,un mascul batut de un paradise fish or care o sa il marit c? se ia de celalalt(am2)sunt ca Betta la comportament cand sunt 2 intr.un acvariu,celalalt e bland.
Mai am niste melci comunitari pus la inmultit,pt ca in comunitar sunt devorati de paradise fish si gouramiul gold.
In cel comunitar am a?a :
-1 colisa cobalt blue cam afectat de "ce naibii de microb/virus am în ap?" r?mas din cei 5 ce i.am avut.
-1 sae foarte activ
-8 cory aeneus
-2 gourami (1femela gold matura ?i 1 femela de gourami albastru înc? pui,luata de când avea 3-4cm
-1 femela (cred) paradise fish--celalalt l.am mutat separat pedepsit intr.un vas de 15l in dormitor
-3 bunocephalus de care m.am îndr?gostit de cum i.am v?zut :X
-2ancistrusi pui (albino voalat ?i 1 sp. Maxim 2,5cm)
-2 guppy M dark blue Moscow
Plante: N plante,dintre care valisneria gigantea,ceratopyillum demersum,niste Moss pus pe buturugi si pe o piatra,plus altele pe care nu le stiu,nu m.a prea interesat ce sunt,m.a interesat sa am ^^(le.am primit cadou la achizitionarea moss.ului pe motiv sa inceapa sa imi placa plantatele)- le.am pus sa vad daca ?i cum se prind,înc? nu m.am gândit la aquascape,pt c? îmi place acvariul tip jungla,nu ma incanta amenajarile
Filtrare:
-1aquael turbo 1000 cu siporax in el
-aqua pro 1200 cu eheim substrat pro si turba
-urmeaza siporax pana se face filtrul full
|
 |
|
|
|
Simt ca innebunesc !Am luat acum1 luna de zile aproximativ,4 cory din petshop ce mi.a pus in cap majoritatea pestilor,dar din fericire am luat sera backtopur direct de la primele efecte,?i nu mi.au murit decat cativa,in special cory,din 10 cati se facusera,imi ramasesera doar 3.s.au vindecat,schimburi de apa,toate bune si frumoase pana acum 2 zile cand iar vad ca au inceput sa li se franjureze coditele,ceea ce ma duce cu gandul la gyrodactilus sau ceva intestinali ceva ramasi de prin substrat,larve,etc cine stie ?. Mai adaugai azi ultima tableta de sera backtopur direct,si luai si sare de sac neiodata. Oare sarea are efect benefic impotriva afectiunilor de felul : cozi franjurate,mustati topite ?i mica decolorare ? In posturile faye-i din 2014 am vazut ca a tratat cu gyrodol,dar bugetul pe luna asta mi s.a dus,a?a c? vreau s? ?tiu dac? sarea ma va ajuta impreuna cu sera backtopurul,sa o pun separata dupa schimburile de apa,sau e frectie la picior de fier ^^ ?
|
 |
|
|
|
Vezi pe nevertebrate.ro
|
 |
|
|
|
Am prelucrat radacina aceea o luna( pt ca am plecat de acasa o luna atunci si soacra.mea cu nevasta.mea turnau apa fiarta pe ea,o curatau,etc) atat de bine,incat au inceput sa creasca mici ciuperci gri ?i niste ramificatii albe intarite,ca o vopsea dar ce se ia cu mana. Intrebare:
-cat de periculoase sunt ciupercile respective? (Le.as lasa, dau rol estetic buturugii care e imensa si e si putin iesita din acvariu)
Scuza mea : nu sunt unde e acvariul de mai bine de jumatate de an,a ramas la soacra.mea,eu locuind acum in jud constanta cu un acvariu de 81 ?i unu de 25l ^^
|
 |
|
|
Florin,ca mini rapuns la intrebarea ta,spun ca sumpul este de fapt un acvariu plin cu material filtrant,prin care circula apa de la un capat la altul pana cand ajunge in acvariul cu pesti,deci mirosuri nu au cum sa fie,pentru c? nu e o apa statuta ?i nu e vba de decantare propriu zisa aici,ci mai degraba de neutralizarea bacteriilor rele si inmultirea + hranirea celor bune. Daca ai apa mirositoare in acvariul cu pesti,ai si in sump,(fitrarea biologica înseamna ?i eliminarea mirosului,deci cu cat mai mult material filtrant biologic,cu atat mai bine)in rest este exact acelasi ciclu ca si la filtrele externe doar ca la un sump e vba de capacitatea de depozitare mai mare.
Filtrele externe au capac pentru a face presiunea necesara împingerii/tragerii apei,pe când la sump e vba de o pompa de apa, cum ai vazut la fântâna de exemplu  principii par?ial diferite
|
 |
|
|
|
Nu cred c? Silviu se referea la asta
|
 |
|
|
|
Dac? prime?ti ceva poze,sa ?ti c? vreau ?i eu poze cu acvariul lui acvarist ^^
|
 |
|
|
|
Bun asa
|
 |
|
|
|
Sau pe aquariumprest,acolo sunt tot felul de cantit??i ?i modele
|
 |
|
|
|
Cu siguran??,unul singur ?i atât,nu este suficient,oricât ar scrie pe eticheta c? filtreaz?. Intereseaz?.te de un sump,sau o solu?ie ce poate depozita cat mai mult mediu de filtrare
|
 |
|
|
|
eu nu iti recomand vivipari,se pot inmultii peste masura. ia niste tetra neagresivi sau characidae
|
 |
|
|
|
renunta la scoici,corali,plastice. si da.le da mancare odata la 2 xile,inainte de schimbul de apa
|
 |
|
|
hahaha astia din olanda chiar sunt FOARTE relaxati  ))
|
 |
|
|
imediat dupa aclimatizare si introducere:
https://youtu.be/WufMXCAYv1A
acum sunt mai aranjate putin substratul ,cana cu lemnul si piatra fata de cum sunt in filmare
|
 |
|
|
|
viitoare poze cand o sa il fac putin mai acceptabil din punct de vedere vizual
|
 |
|
|