[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Se vinde pompa de valuri Aquamedic DC, Ecodrift 8.3, silentioasa, in perfecta stare de functionare. Se poate face proba.

Pret: 450 lei. Telefon 0734.302.364, Stefan
Pentru ca a trecut ceva timp de cand nu am mai avut creveti am zis, intr-un moment de nostalgie, sa aduc cativa in garsoniera lui Goguta.

image
Sunt foarte timizi, astia ai mei or fi vreo editie limitata :), ies doar la mancare, foarte rar cu alta ocazie si pentru putin timp oricum. Microrasbora galaxy nu sunt ca astia.
Mi-au iesit printesele la plimbare :)
Asa panarame de pesti, nu ii vad decat la mancare, se servesc si apoi hai pa, ne vedem maine! :) Goguta e tot singur :D, daca ii pun o guppita in fata bazinului asta e in stare sa treaca prin sticla.
Lemon wrote:Boraras nu se dau la puii de creveti?

Din cat am cautat si citit pe acest subiect, boraras brigittae nu ar ataca puii de creveti, ar fi cam la fel de inofensivi pentru ei ca si otocinclus. Adevarul ca la cat de mici si speriati de viata sunt nu ii vad sa reprezinte un pericol pentru ei, asta fiind motivul principal pentru care i-am ales. Dar chiar voi urmari comportamentul lor si voi reveni cu un update pe tema asta la momentul potrivit.
paradoxx wrote:Oricum ar fi, imi place ca i.ai adus prieteni ^^ fa.i cum vrei cu plantele, insa nu renunta la ele pana nu ai schimbarea la sigur"in mana". Plus ca daca e vba de plante, mai bine tac, mie oricum imi plac doar pietrele si lemnele^^

Apreciez dar nu te ingrijora, totul face parte dintr-un plan foarte bine pus la punct .
Ca sa fie treaba buna i-am adus niste prieteni lui Goguta, 7 boraras brigittae, cam timizi la inceput dar sper cu timpul sa ii vad si in alte momente decat la mentenanta. Imi place mult cum se dezvolta atat fissidens-ul cat si febletea mea de peacock moss si m-a traznit, gata :D. Tot am gasit o creanga ratacita si niste bucati de lava prin cutia cu maimute, voi executa "un degajament intr-o apa" sa maschez putin filtrul ca imi sta pe creieri si clar va fi tot pentru moss :). Pe de alta parte, nu sunt inca 100% hotarat sa fac asta daaaaar iau in calcul sa renunt la tufele de microsorum pteropus petite si sa las bazinul doar cu cele 2 specii de moss, anubias si bucephalandre. Am senzatia unui contrast interesant intre ele si un batalion de crystal red :).
Mai arunc cate o poza din cand in cand :)

image
paradoxx wrote:nu stiu ce faci tu, dar nevesti-mii i s-a udat geamu din prima seara cand i-am aratat si zis ca ai facut asta doar pt un guppy ^^

Pai saracul guppy, l-am cumparat dintr-un petshop doar pentru ca mi-a fost mila de el vazand ca il alergau toti pestii. Cand l-a prins pe el s-a mai nimerit un mascul de guppy in minciog, l-am lasat si pe ala, ca na....poate erau prieteni. Dar, la scurt timp, prietenul sau a fost prea curios sa vada parchetul de aproape. La un moment dat, a avut si el curiozitatea asta, dar a fost mai norocos, l-a gasit sotia si l-a bagat inapoi rapid. Asa ca....la noi ramane .
Azi am fost harnic :)

Am schimbat 75% din apa si am aspirat substratul (nu stiu de unde a iesit o tona de mizerie din cubuletul asta), spalat filtrul intern ca era colmatat, pigulit toate plantele de frunze gaurite, putrezite si sters geamurile. Am renuntat la rocile vulcanice, ma rog, am lasat una mica pe care am pus peacock moss si cele 2 lemne pe care am atasat fissidens, dupa care am reorganizat putin plantele :).

image
MSI wrote:Stefan, arata foarte bine noul proiect.

Imi place ce vad, iti doresc mult succes, sistemul si aparatura iti asigura cele mai bune premise, asa ca astept nerabdator pozele ce vor urma

Multumesc frumos! Vedem ce iese pe parcurs
Lemon wrote:Arcadele sunt de toata frumusetea.
Nimic neobisnuit la tine.

Multumesc frumos . De data asta, m-am inspirat pentru scape pe site-uri de profil din afara. Spartul, lipitul, prafuitul si bombanitul le-am lasat pe seama altcuiva (l-am mentionat la inceput) .

Ma bucur ca rezultatul a iesit pe masura asteptarilor (mi-am dorit pentru acest proiect un scape cat mai aerisit si cu mult spatiu liber atat pentru vietati cat si pentru o buna circulatie a apei).
BBogdan wrote:Fain de tot si curat lucrat. Bafta si rabdare!

Multumesc mult!
Danila wrote:Succes ,tare de tot cu dotarile,Am o intrebare totusi si anume referitor la filtrarea gen Clarisea-si anume daca nu retine elementele de fito si zooplancton,evident ca nu sunt in pericol sa-mi cumpar asa ceva, ci din pura curiozitate.

Multumesc frumos, tare curios sunt si eu ce va retine , este ceva nou pentru mine.
opincarul wrote:Nu stiu ce asteapta altii, dar eu vreau sa vad cum arata piatra cu corali pe ea

Am vazut bazinul live, foarte frumos lucrat!

Multumesc frumos! vedem ce iese la final
Salutare,

Am placerea sa revin la apele sarate cu urmatorul proiect:

Bazin:

- Display cu dimensiunile 70 x 50 x 50, sticla ultraclara, 8 mm, fund dublu + overflow + conectica si sump dotat cu rezervor pentru ATO (executate de Eugen / John Rivas, caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale pentru implicare, rabdare si amabilitate). Toate acestea sunt gazduite de un stand Juwel Lido 200 (intarit corespunzator).

Echipamente:

- Skimmer Bubble Magus Curve 7

- Sistem de filtrare ClariSea SK-3000 automatic

- Pompa de recirculare Jebao DCP 2500

- Pompa de valuri AquaMedic EcoDrift 8.3 (max 8.000 lph)

- Lampa AI Hydra 32HD + suport de prindere pe sticla

- Osmozor Aquili cu nps

- Kamoer ATO One

- aproximativ 12 kg de piatra uscata + Aquaforest Bio Sand

- Maxspect bioballs (1 kg) + 1 incarcatura de matrix

Cam atat momentan, voi reveni pe masura ce avansez cu proiectul :D.

image

image
narcis wrote:Eh, poate ii arunci niste bloody mary, o sa fie un contrast super. Creveti, nu cocktail . Nu cer mult, se descurca cu ce au. Plus ca un bazin cu bucephalandre, anubias petit ?i microsorum nu necesita mentenante dese, taieri, aranjari. Multa sanantate!

La asta ma gandesc de cateva zile, ori bag cativa creveti ori niste microrasbora galaxy sa nu moara ala de plictiseala.
paradoxx wrote:Iti dau eu bazin de carantina de 80l numai sa il lasi pe asta de apa dulce

Nu e ne nevoie dar apreciez intentia. Cat traieste pestele nu ii strica nimeni garsoniera
paradoxx wrote:Wow,12 ani fara alti pestisori ? Si de ce termenul asta asa precis?

Era doar o mica figura de stil . Bazinul a fost facut special pentru pestele ala, cand nu va mai fi, mai mult ca sigur ca va lua calea unui bazin de carantina pentru cel de apa sarata.

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: