| Message |
|
|
|
Prima saptamana lasa la 4.
Rotala cand e prea inalta o tai si replantezi.
|
 |
|
|
@maly, Daca spui ca e un peste inactiv, e perfect! E chiar ce vroiam, un peste linistit care sa stea sa ma uit la el. Problema e ca nu stiu daca are spatiu destul la mine inacvariu...
Poze noi:
Vierme penat si coralu ala mic mic:
Acvariul:
Si coltisorul meu cu nano-uri:

|
 |
|
|
|
Salut!
Ar arata mai bine (daca iti place tie) daca in locul pietrelor ai pune niste plante stem gen rotala rotundofoila/ walichi.
Genul acelea de pietre nu prea se potrivesc cu crengile(asta din ce am observat eu pe la aquascape-uri).
Mult succes!
|
 |
|
|
|
Actualizare:
-1xresun sk05 skimmer;
- in loc de chromis viridis(care e peste de card) ma gandesc sa iau 1x cardinal fish.
-tot ce e mai sus.
Am observat ca am in acvariu cel putin 4 specii de viermi pentati(in total vreo 10 vermusi). Nu stiti un site unde pot sa-i identific?
Mutumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Atunci ce alta varianta de pompa de valuri ar mai fi, ceva ieftin pana in 50 de lei?
|
 |
|
|
Noutati:
NO3-parca un pic maimic de 25mg/l
PO4-2mgl
pH-8.5
kH-9.5
Am gasit acest ''minicoral''
Dupa mult timp de aranjat:
(powerhead-ul de langa piatra o sa dispara)
Mi-am facut lista de cumparatur:
-O pompa de valuri sunsun;
-Un bec alb-albastru de 26W;
-JBL Phos-ex(sau GFO-ul de la aquamedic) si carbomec ultra;
Vietati:
-O sa primesc 2-3 metallic blue discosoma si un kenya tree;
-CUC: 1x nasarius, 2x turbo snail; 1x pagur; 1x cleaner.
-Pesti ... 1x chromis viridis, 1x pseudochromis paccagnellae.
|
 |
|
|
Poze:
porites coral care cred ca e numai schelet:
Punct verde neidentificat:
Ou neidentificat
Niste chesti care seamana cu GSP (da nu cred ca e ):
Vierme penat:

|
 |
|
|
Salut!
Daca vrei plante ceva mai destepte, poti face o bomba cu co2. S-ar putea sa te umpli de alge fara co2, la 11w.
Pune cel putin easy carbo sau acid ascorbic (adica vitamina C, cica poate fi sursa de C pentru plante).
La forma acvariului aceluia iti recomand: fundal negru, cu multe cioate ceva mai groase acoperit cu un java moss luxuriant, iar pe cateva sa ai anubias si/sau microsorum,insa tot o sa ai nevoie de o bomba acolo  .
( http://upperorchard.net/ADA_cube.html - dar fara ADA, si nu stiu cat de bine ar arata cu pietris alb)
Iti urez succes!
L.E:Vad ca ai aquabasis... Daca o sa faci cumti-am recomandat eu, aquabasis-ul o sa fie cam inutil, fiindca plantele acelea isi iaunutrienii din masa apei. Vezi daca nu-l poti schimba pe o sticluta de ferropol si una de ferropol 24.
L.E 2: S-ar putea sa nu fie asa inutil aquabasisul  daca o sa pui un gazon de Glossostigma Elatinoides care e mult mai usoara de cat HC-ul.
Bafta.
|
 |
|
|
|
Salut!
Uite ce iti recomand eu:
-Daca nu ai capac(ceea ce e mai bine, daca nu ai pesti care sa sara din acvariu, caci o sa fie schimbul de gaze mai bun) , un filtru hang-on Aqua-el FZN 2, dar nu dat la maxim, pe care sa ilumpli cu 1-2 cm de burete jos, si in rest sera siporax sau Eheims ubstrat-pro.
-Cel putin inca un neon de 15w, sau daca zici ca banii nu sunt o problema, ti-as recomanda sa te ambitionezi si sa pui plante ceva mai pretentioase( rotala rotundofolia, HC cuba, cabomba furcata,eleocharis acicularis)si as pune 3 neoane de 15W.
-O bomba cu co2,easy carbo, eventual acid ascorbic si ai scapat de sistemul cu butelie.
-Substrat JBLaquabasis 2cm acoperit cu MANAdO care sa fie 3 cm in fata si sa urce pana la 5-6 cm in spate;( sau in loc de JBL aquabasis Tropica plant substrate)
-Fertilizanti tot JBL Ferropol si ferropol 24.(daca o sa ai substrat tropica pui Tropica plant nutrition si plant nutrition + )
-Daca o sa ai plante mai pretentioase pune si ferrotabs.(daca o sa mergi pe tropica nu pui ferrotabs)
-Animalute... un card de 15 boraras brigitae(sau microrasbore) care sa se zbenguie prtintre plante, 10-20 creveti red chery, si 2-3 nertinia.
|
 |
|
|
Merci de sfaturi!
AM PIATRA VIE, DOUA KG, CU CORALINA SI "OZN"-URI !!!
Poze cu chestiile neidentificate:
1
2
3
L.E. : Am si doua specii de viermi penati, micuti, niste oua ciudate si coralul din poza 1 l-am identificat ca fiind un ''porites coral''.
|
 |
|
|
|
In curand o sa imi iau si medii filtrante chimice.
Nu prea stiu cum sa aranjez chestiile la mine in filtru, am mai multe variante:
1 sa pun HOB-ul la minim (200l/h),in comparimentul mare sa pun bucati de piatra vie si moarta, in cel mic Anti-phos si carbune de la Aquamedic.
2 sa las la debit mediu sau maxim si sa pun tot aceleasi materiale filtrante.
3 Sa las la maxim sa pun mai multe medii chimice ( cam cu 30% mai mult de cat cantitaea recomandata), sa pun doar bucatele mici de piara moarta, perlon, si sa mai fac un fel de filtru extern, intr-o sticla de 2 L, cu un DSB de 10-15 cm, bucatele de piatra vie si macro alge, care sa primeasca lumina de la plantat, si sa fie conectat la o pompa de 200Lh, in care mi-as mai putea pune orataniile din piatra vie(crabi).
Multumesc anticipat!
|
 |
|
|
|
Ce pot sa-ti spun sigur e faptul ca acvariul tau e suprapopulat, si ca ai facut o mare greseala ca ai mai adaugat pesti.Renunta la neoni, ramirezi, xifo si zebra. Sau la ce pesti vrei tu. Ideea e sa ramai cu mai putini pesti( mai ales ca acvariul e plantat mediu).
|
 |
|
|
|
Salut.
in loc de FZN 1 iti recomand FZN2, ca e mult mai incapator si diferenta de pret nu e mare.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Am PO4 de 1 mg/l...
|
 |
|
|
|
Am de unde cumpara apa de osmoaza, nu e o problema, dar nu se merita de cat cantitati mari. E problema asa mare daca pun 4l de apa de la robinet?
|
 |
|
|
O idee, ca sa arate mai bine aranjamentul pietrelor:
Muta bolovani aceia din mijloc mai in dreapa ( http://en.wikipedia.org/wiki/Rule_of_thirds ). O sa arate mult mai bine.
Succes!
|
 |
|
|
|
Serios, ce sa fac? Apa distilata de la benzinarie e mai buna?
|
 |
|
|
|
PO4-0.25mg/l test sera;
NO3-25mg/l test sera;
pH-8-8,5 test JBL;
Kh-8 test JBL;
Si mai am o problema: S-au evaporat cam 3-4 L de apa, si nu mai am apa de osmoza sa inlocuiesc... pot sa pun apa de robinet?
|
 |
|
|
|
Bilele biologice nu sunt utile de cat in filtre wet/dry.
Pune sera sipoaxsau eheim substrate pro in locul lor.
|
 |
|
|
|
Sa ii dai, sa ciclezi acvariul, sa pui plante, sa iei alti pesti(scalari nu-s compatibili cu vivipari) si sa deschizi un topic al tau.
|
 |
|
|