Message |
|
Salut,
Numele meu este Alin, am 31 de ani, momentan am 2 acvarii, aici o sa il prezint pe cel mare.
Acvariu 126l :
80x35x45, filtru intern AquaEl UV 1000 (pt moment), incalzitor 100W Eheim, termometru Sera, nisip 1mm din Hornbach,
Iluminat:
Capac original al acvariului 2x Sylvania 18W/T8/765 originale ale acapacului.
Pesti:
15x Arlechin rasbora, 4x Laetacara Dorsigera, 3x Cory Panda. (probabil ca o sa mai adaug vreo 8-10 neoni, vreo 3 cory panda si vreo 5-6 otto)
Plante:
cabomba, anubias si cateva fire de nu-stiu-ce
Planul initial era sa fac biotop amazonian, insa nu am rezistat tentatiei si am luat cardul de arlechini (prea sunt jucausi). Prin urmare biotopul meu o sa fie putin poluat de asiatici.
|
 |
|
incerca sa ajuti formarea coloniilor de bacterii cu si implicit cliclarea cu Sera BioNitrivec
|
 |
|
sfatul meu e sa te limitezi la o specie de ciclida pe langa poti baga un banc de neoni sau arlechini pe post de dither fish
|
 |
|
un update ceva 
|
 |
|
160L e destul de mic pt ciclide africane dar tocmai bun pentru ciclide pitice sud-americane (laetacara, apistogramma, microgeophagus, etc)
|
 |
|
fa teste apei, cel mai probabil este vorba de o intoxicatie cu amoniacul sau nitriti din cauza cantitatilor mari de mancare pe care le-ai pus in acvariu
|
 |
|
ok ... s-a incheiat balciul. Am facut modificari majore in design si dimensiuni (din lipsa de spatiu) acvariul este un Eheim AquaPro 80 (80x35x45) 126L
|
 |
|
si eu sunt interesat de acelasi lucru, adica sa scot instalatia cu care a venit initial capacul si o inlocuiesc cu un balast 2X24W, asa ca bogdivaio te rugam baga poze si informatii cu nemiluita 
|
 |
|
kirucd vrea sa zica: te duci in folderul Public la tine pe hardisk, left-click pe fisier pt al selecta, rightclick pt a deschide popup menu, selectezi Dropbox (se deschide un sub meniu) selectezi Copy public link
|
 |
|
ursulets23 wrote:grosimea o sa fie de 6mm deci in concluzie va fi 70 lungime 35 latime 35 inaltime va trebui intarituri la dimensiunile acestea? daca da ,poate ma ajuta cineva cu niste poze multumesc tuturor de ajutor pana acum si timp
nu ai nevoie de intarituri la dim. alea
|
 |
|
ezatemi wrote:La Roman nu exista Hornbach si nici preturi OK nu sunt.
am specificat in postul meu: acvariu + transport ...
|
 |
|
Sfatul meu este sa cumperi acvariu gata facut, iti garantez ca iesi mai ieftin. Eu am luat zilele trecute din Hornbach un acvariu de 80x40x40 cu 144ron. Sunt convins ca acvariu + transportul nu te ajunge la pretul manufacturii + materiale. In afara de asta beneficiezi de lipituri ca la carte si garantie.
parerea mea
|
 |
|
mai sunt variante însa majoritatea sterg fisierul dupa 7-10 indiferent daca e activ sau nu.
eventual iti instalezi QuickTime si exporturi filmuletzul ca .mp4 encodat cu H.264
P.S.
wetransfer.com sau transfer.ro
|
 |
|
tibisoricel69 wrote:extraordinar betanu tau! imi place mult si setup-ul!
subscriu si eu la cele spuse de colegu`
|
 |
|
Tinerea in carantina a oricarui peste nou adus acasa este o necesitate pe care putini incepatori o respecta. Inchipuie-ti ca un peste bolnav ( la care boala nu se manifesta vizibil ) adus acasa si aruncat direct in acvariul comunitar il poate pune pe butuci. Pana sa iti dai seama e prea tarziu si in loc sa ingrijesti un peste bolnav o sa ai un acvariu bolnav. Carantina iti da ocazia sa observi noua achizitie si sa oferi cateva zile eventualelor surprize timp sa se manifeste.
- fa rost de un acvariu mic de carantina in care sa si aclimatizezi pesti nou achizitionati;
- niciodata sa nu pui in acvariul mare apa in care ai adus noua achizitie (nici macar partial);
- parerile referitoare la perioada de carantina ar trebui sa fie de cel putin o saptamana (parerile sunt impartite, mergand pana la 2-3 saptamani);
- referitor la albastru de metil nu ma pot pronunta, las loc celor mai cunoscatori sa spuna ce si cum;
Referitor la perechi, vivipari sunt libertini cand vine vorba de amor, prefera un free for all  . De preferau un numar mai mare de femele.
|
 |
|
bine ai venit.
ti-am vazut threadul de la sectiunea vivipari ... tinand cont ca esti incepator ma gandeam sa iti spun ca ar fi indicat sa ii tii pe la 22-23 de grade ca sa nu ai parte de o explozie de pui  (daca gresesc, rog sa fiu corectat)
|
 |
|
foarte frumos
cate kg de pietre ai in acvariu ?
|
 |
|
uite urca aici filetransfer.ro (astia pastreaza fisierul atat timp cat este downloadat, il sterg dupa 20 de zile de inactivitate)
|
 |
|
brutusanf wrote:Nu am decat un film facut dar are 537 mb, asa ca aici nu am cum sa-l postez.
baga-l pe transfer.ro 
|
 |
|
JBL pH-Plus (100ml) - sigilat - 12ron
JBL pH Test - 18ron - folosit 1 data
Sera kH Test - 18ron - folosit 1 data
Sera vipagran (30g/100ml) - 12ron - folosit 1 data
JBL NovoBetta (25g/100ml) - 10 ron - folosit de vreo 2 ori
|
 |
|