| Message |
|
|
|
Testu de PO4 de la Salifert e praf.. Tot timpul o sa ai 0 , daca iti arata mai mult e nasol.. Po4 testeaza-l cu hanna . La marin iti mai trebe si test de No3 si un refractometru/salimetru ok . Daca vrei corali pregateste-te cu teste de Kh, Ca ,Mg .. Ar mai fi si test de K si daca chiar stai bine cu nervii test de Sr.. Spor
|
 |
|
|
Pai de ce nu ai zis asa domnu ...??? joi cum ma intorc in Buc. pleaca o cutie tremo spre Timisoasa  .. multam... tre neaparat  cand mai trec prin Timisoara
|
 |
|
|
ma gandeam la poze mai recenta  .. asta o aveam si eu in calc ( doar e facuta de mine  )
HBOT wrote:....... Dar poate ii pozezi tu!
ca sfat du-te sa tragi ceva poze si zi neamtului ca colonia aia tre sa o iei sa o prinzi din mai multe unghiuri .. asa ca o muti temporar la tine in bazin  ..poate tine
|
 |
|
|
Nu pot accepta atatea oferte..(pana acum 0  ) .. totusi am doar un cub de 20, nu tre sa-l umplu de la unu singur .. asa ca nu sariti toti odata
seara buna in continuare
roni
|
 |
|
|
Parerea mea ca te stresezi prea mult .. d-asta nu-ti cresc coralii  . Sfatul meu :recalibreaza-ti refractometru la fix 20 grade C ,atat sa aiba atat aparatu cat si apa masurata, si pe urma urmareste doar cu el .. urmareste sa ai parametrii cat mai stabli (special kh pt sps ) iar salinitatea masoar-o doar cu un dispozitiv.. vb lu Shubi nu conteaza daca ai 1.023 sau 1.026 atata timp ca poti tine stabila valoarea aia .... o problema ar fi cu fragurile noi, da o aclimatizare mai indelungata rezolva si asta.. spor
|
 |
|
|
mda... dimensiuni .. consum .. volum ...= overwhelming ... da cred ca bazinul nr.3 arata cel mai bine  ; ceva poze de detaliu (pan' ajung in Tg. Mures sa-l vad cu ochii mei) ? 
|
 |
|
|
|
Prin filtru ala sper ca nu vrei sa treci apa din sump, are filet din cupru si iti va omora toate nevertebratele. In rest faina lucrarea .. spor in continuare.
|
 |
|
|
Da acu cu muzica arata mult mai bine
Acu ca ti-am mai citit o data topicul si am gasit asta :
Shubi wrote:.....
Daca tot sunt CNC-ist....
si asta:
koala wrote:...
CNC-ist "de frunte", nu orsicum!
...
propun sa i se schimbe statutul lui Shubi din Senior member in CNC-ist de frunte
|
 |
|
|
aventura continua... pe MUTE !!! credeam ca s-au stricat boxele  .. arata bine , felicitari. Pana la urma ventilatorul l-ai bricolat tu?
|
 |
|
|
|
Cumpar varfuri 2-3 cm de hystrix roz si seriatopora caliendrum si un frag de acropora mov cu polipi verzi. Multam
|
 |
|
|
|
Arata super .. felicitari, acu sa-l vedem cu apa.
2 intrebari:
Ce reteta ai folosit sa lipesti pietrele ( ciment+sare+spartura sau cm25) ?
Bazinul va fi unu exclusiv cu sps ?
|
 |
|
|
Uite AICI ventilatoare .. cu putine sapaturi cred ca se gasesc si in Ro
|
 |
|
|
|
Tare di tat proiectul ..
Cum zicea si Koala -1 pentru silicon; o sa iasa o treaba urata. Poti merge pe varianta HBOT sau lipite cu Reefbond daca gasesti pe undeva (reefbond lipeste inclusiv piatra pe sticla)
|
 |
|
|
Revin cu noutati; am lumina da nu sunt prea multumit cum a iesit. Nu am calculat bine si daca bagam radiatorul in interior ajungeam cu ledurile la 0,5cm de suprafata apei .. asa ca am pus radiatorul peste:
Unu din leduri albastre a cedat nervos din cauze necunoscute asa ca acum am 2 RB, 1B, 1W si 1UV .. lumina e un pic cam mov pana mai fac rost de un blue.
Weekend-ul viitor sper sa bag vreo 2 fraguri
L.E. : pfff... am uitat sa pun si bricheta in poza
|
 |
|
|
|
Daca vrei doar sa-l scurtezi merge cu un fierastrau pendular; panza pt Al gasesti in brico.. Daca vrei debitari mai complexe sau n-ai pendular mergi pe laser..
Spor
|
 |
|
|
touché ... da las ca ma fac eu mare si ii cer voie sotiei sa imi fac un bazin mare
|
 |
|
|
nooo.. aparatu-i de vina  .. Shubi cand treci prin Buc sa nu-ti uiti aparatu' foto .. ca sa vad macar si eu in poze ce bazin am  .... da sa mai treaca 1 lunca sa bag si eu 2 fraguri mici-mici cat asterina ta..
cum ziceam .. fain acvariu ai acolo .. felicitari pozarului
|
 |
|
|
|
in 2 sapt ai luat deja pesti? nu te-ai grabit? ai testat no2, no3 inainte?
|
 |
|
|
Da , ai dreptate .. dar dupa 3 ore de lipit pietricica cu pietricica am ramas fara rabdare .. si fara superglue; si imi era lene sa ma duc sa mai cumpar un tub . Dar partea din spate e facuta din plexi pe care l-am frecat, pana s-a matuit, cu smilgher de 120 ca sa prinda superglue pe el . Asa ca fiind suprafata poroasa acum cred ca se va umple de alge partea aia; daca nu, o sa mai iau un tub si o sa lipesc cateva pietricele si acolo
Ms Levi .. continuarea cand reusesc sa termin "lampa" 
|
 |
|
|
koala wrote: peretii de "stancarie" sunt inventia mileniului, mai ales pentru lenesi
Total de acord
pun o "schita" cu partea din spate si cum trece apa ..
in partea din stanga in spate ramane un gol de cca. 8cmx5cm unde este ato si pe unde trec firele de jos in sus pt : lampa, ventilatoare, pompa , pompa pt ato , incalzitor si ce-o mai aparea pe parcurs 
|
 |
|
|