| Message |
|
|
Mi-a reusit minunea
Reactorul de care vorbeam cu cateva posturi mai devreme: Sticla taiata, un dop gaurit in care este introdus furtunul de la sticla "generator Co2", in capacul gaurit, lipit bine, apoi asezam bucata de pluta, presata intre dop si restul din sticla taiata, si iese un reactor Co2 fantastic.
Am folosit o bucata de pluta dintr-un suport pentru pahare, asa cum mi-a zis Vlad_Cluj, mersi foarte mult.
Si acum POZA
|
 |
|
|
Am inteles care este procesul de fabricatie al Plutei si cum ca ea se face din scoarta copacului cu acelas nume, ceea ce eu nu stiam spre rusinea mea.
Eu am incercat sa fac un astfel de difuzor Co2 folosindu-ma de o sticla careia i-am taiat partea de sus, in dop am facut o gaura in care am introdus foarte putin un furtun pe care l-am lipit, apoi am taiat o bucata dintr-un dop de pluta pe care am asezat-o in interiorul dopului, peste pluta am asezat o garnitura de cauciuc, apoi am infiletat restul din sticla taiata astfel incat sa apese pe garnitura si pe bucata de pluta, dar pentru ca bucata de pluta nu avea o granulatie marunta au iesit bule ca la o piatra de facut aer.
Chestia e ca bulele nu au iesit pe margine cum au iesit la cei mentionati de betta , ele au iesit pe toata suprafata plutei.
Si asta m-a facut sa vreau sa incerc si cu o bucata de pluta cu o granulatie marunta.
Eu zic ca daca ar iesi bule pe margine un lucru foarte simplu pentru a stopa asta ar fi sa slefuim garnitura de cauciuc, cred ca asta ar stopa iesirea aerului.
Mersi mult pentru informati si mai astept pareri. 
|
 |
|
|
Probabil ca la Micro Reactorul Dennerle foloseste o sita cum ai zis tu si poate si la alte reactoare, dar la acesta nu prea se vede sa fie sita, mai degraba pluta sau chiar carton presat cu toate ca s-ar descompune dupa ceva timp, oricum din cate am mai citit reiese ca cele mai eficiente pietre de facut bule fine sunt unele din lemn. De aici am tras eu concluzia ca poate fi pluta pentru ca si pluta este un derivat al lemnului din cate stiu eu.
Wooden Air stone
Oricum eu zic ca nu strica sa incercam sa realizam asa ceva, asa ca daca stii vreun material care crezi ca poate scoate bule asa micute, te rog sa ne dezvalui si noua.
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Eu vreau un difuzor Co2 care sa nu se foloseasca de filtru.
Am facut si eu un sistem care se foloseste de filtru dar nu imi place pentru ca imi ocupa mult spatiu in acvariu si eu pentru ca am un acvariu foarte mic de (40x25x30 Lxlxh) nu imi pot permite sa irosesc spatiul.
Daca aveti idee prin ce obiecte pot gasii niste pluta v-as fi recunoscator.
Mersi mult.
|
 |
|
|
A incercat vreodata cineva sa construiasca un difuzor Co2 care foloseste sistemul acesta :
1
2
Din cate vad eu bulele ies printr-un strat de "pluta"
3
Nu numai ca arata bine dar sunt si foarte bune, plus ca nu iti mai trebuie nimic racordat de la filtru intern.
Daca reuseste cineva sa construiasca asa ceva vreodata sa ma anunte si pe mine, asta daca nu reusesc eu primul
Daca imi poate spune cineva de unde gasesc o bucata de material gen dopurile de pluta folosite la sticlele de vin, dar care sa aiba o porozitate mai marunta si sa fie cu un diametru mai mare ca acelea de la sticlele de vin.
Sper sa va vina voua in minte pe unde putem gasii asa ceva.
|
 |
|
|
Am mai citit aici ca temperatura de culoare a unei lumini incandescente prezinta un singur punct de culoare si acesta se afla incalzind un "corp negru", el schimbandu-si culoare in functie de temperatura la care se afla, iar temperatura de culoare a luminilor florescente se calculeaza cu totul diferit, ele emitand o gama mai variata de culori datorita gazelor diferite din fiecare tub florescent, in zilele noastre nu exista un aparat care sa arate exact culorile unui tub florescent, temperatura de culoare a unui tub florescent se calculeaza folosind "correlated color temperature" (CCT) care se foloseste de o diagrama numita "Planckian locus" unde un numar de spatii de culoare au fost expuse, in care diferenta dintre doua culori poate fi apreciata calculand distanta dintre aceste puncte pe acea diagrama cromatica.
Asta inseamna ca noi avem spectre diferite pentru aceeasi temperatura de culoare din cauza ca nu exista la ora actuala o modalitate prin care sa calculam exact unde se afla 8000 kelvin pe aceasta diagrama, ceea ce imi da de inteles ca pe un tub florescent pe care scrie 8000 kelvin sau orice alta temperatura de culoare, defapt este o aproximare.
Cam asta am inteles eu, sper ca am inteles bine.
|
 |
|
|
Sunt foarte multumit
Sorry dar am fost prea ocupat azi, aproape toata ziua sa ma uit la acvariu, la minunatele mele plante primite desigur de la tine.
Multunesc inca odata.
CAZ REZOLVAT
|
 |
|
|
Am gasit pe un site unde scrie cam asa : Surse de lumina cu aceeasi temperatura de culoare pot sa varieze foarte mult privind calitatea de lumina emisa. Una poate avea un spectru continu, in timp ce alta emite lumina doar pe cateva fasii ale spectrului.
Atunci de ce mai spun cei de pe ADA ( Aqua Design Amano) ca cea mai ideala temperatura de culoare este 8000 kelvin, daca spectrul poate sa varieze asa de mult ?
|
 |
|
|
|
Tu vrei sa zici ca temperatura de culoare poate sa difere chiar daca tuburile florescente au ambele 8000 Kelvin
|
 |
|
|
Ceva nu prea inteleg si poate ma lamuriti voi
Am tot citit si ajungand pe un site probabil foarte cunoscut, al celor de la Aqua Design Amano, la produse de iluminat am vazut ca dupa multe cercetari ale unor experti, au ajuns la concluzia ca temperatura de culoare de 8000 Kelvin este cea mai buna pentru cresterea plantelor de acvariu.
Dupa o alta cautare privind tuburi florescente cu o temperatura de culoare de 8000 Kelvin am dat peste niste imagini care dupa parerea mea se cam contrazic :
Ambele imagini cica prezinta tuburi care au o temperatura de culoare de 8000 Kelvin dar eu nu vad sa semene prea bine imaginile.
Primul site
Al II-lea site
Nu ar fi trebuit ca imaginile sa fie identice daca ambele tuburi sunt florescente si au 8000 Kelvin ?
Poate ma ajutati sa inteleg.
Mersi mult
|
 |
|
|
Mersi mult, se pare ca trebuie sa improvizez ceva ca altfel nu merge. 
|
 |
|
|
|
Mersi mult dar o sa astept doua saptamani si o sa iau de la Sandu.
|
 |
|
|
Mersi mult pentru ca ma-i lamurit in legatura cu poza si mersi inca odata pentru Java Moss, cu siguranta te voi contacta peste doua saptamani.
Sper sa mearga acum Poza
|
 |
|
|
Sper ca se poate gasii asa ceva si la noi , sau macar sa pot sa comand de undeva.
Acesta este un Micro Reactor Dennerle
Daca nu se poate exact ce e in poza de mai sus macar ceva care sa foloseasca acelas principiu.
Mersi mult.
|
 |
|
|
|
Am o buturuga pe care as vrea sa pun niste Java Moss.
Daca are cineva de vanzare sau poate sa imi spuna unde gasesc sa cumpar si eu i-as fi extrem de recunoscator.
Daca vreti sa vedeti buturuga introduceti acest URL intr-o pagina separata: www.scarabeul1984.pluto.ro/Acvariu.jpg
|
 |
|
|
|
Sau poate un sfat de unde as putea sa cumpar un ancistrus mascul la dimensiunea 5-6 cm.
|
 |
|
|
Mi se pare mie sau pietrisul ala este multicolor?
Trebuie amestecat cu nisipul din acvariu sau il punem pe ala si atat?
Se gaseste si in cantitati mai mici ?
Am vazut ca ala este pentru un acvariu de 200 L.

|
 |
|
|
|
Vreau un ancistrus mascul dar conteaza foarte mult dimensiunea 6 cm sau 5 cm, pot oferii la schimb niste Valisneria Spiralis sau banii.
|
 |
|
|
|
Pai eu am facut rost de Eleocharis parvula (de la Hans), dar nu o duce chiar asa de bine, sunt doar cateva fire care la inceput au crescut si apoi au stagnat si s-au mai si ofilit (vezi in poze). Acum vreau sa fac rost de (RICIA FLUITANS sau VESICULARIA DUBYANA).
|
 |
|
|
Parerile sunt diferite dar eu dupa mai multe cercetari am constatat ca siliconul se pune pe baza acvariului iar geamul il iei in mana se tine inclinat spre exterior si se preseaza pe silicon astfel incat siliconul sa fie impins inspre interiorul acvariului si astfel se realizeaza cele mai bune lipituri.
Acum nimeni nu iti poate garanta 100%.
Alege si tu varianta prin care faci cat mai putina mizerie, prin care nu risti sa se sparga acvariul asa de usor si sa intinzi siliconul pe tot geamul.
Eu am facut asa cum ti-am zis. 
|
 |
|
|