[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scarabeul1984
Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
De cateva luni Vallisneria gigantea nu mai creste si devine din ce in ce mai palida, acum mai toate firele sunt de o culoare alb galbena, aproape nici o frunza nu mai are culoarea verde.Nici o alta planta nu prezinta aceeasi problema.
Am un sfert din acvariu plin cu Vallisneria gigantea si nici un fir nu creste peste 10 cm si inainte cand le-am luat erau pana la suprafata apei, se vede cum erau in unele poze. Acum nu am poze cu ele.
Care poate sa fie cauza?
Ma bucur ca sunteti placut impresionati de pozele mele.
Ultimile poze, adica cele cu Neocaridina denticulata cu oua sunt facute chiar pe 24.11.2006 iar restu cu riccia sunt facute anterior la cate o saptamana diferenta.
Eu inca mai am alge, dar nu sunt pe toate plantele, ele predomina pe Egeria densa si Vallisneria gigantea.

In legatura cu filtrul zici ca nu se poate seta gura de iesire de la filtru sa fie pozitionata mai jos adica putin intrata in apa.

Am o intrebare : Eu am un filtru intern care cica filtreaza 600 L/H si din cate am vazut la filtrele externe 600L/h este pentru acvari de peste 100 L.
De ce diferenta asta?
Ochiometric nu pare sa fie asa puternic debitul de apa.
Mersi mult. Daca este considerat off topic si nu aveti voie sa imi explicati aici va rog sa imi raspundeti pe PM.
Anubias wrote:Daca ai f. putini pesti sau f. multe plante care sa "mearga bine", atunci e OK.

Exact in situatia de mai sus ma aflu, aproximativ, pentru ca plante nu pot sa spun ca am foarte multe se vede in poze cam cat dar cu siguranta fac oxigen cat pentru mult mai multi pesti.
Nu mi-ai raspuns la intrebare : se poate ca filtrul acela sa nu produca acea cascada, adica sa fac cumva sa se verse apa care iese din filtru direct in masa apei?
Exista posibilitatea sa fie reglat pentru asa ceva?
Mersi mult.
Poate cineva sa imi zica si mie daca gasesc in Bucuresti un filtru AquaClear 30 ?
Si vreau sa stiu daca poate fi setat ca apa care intra in acvariu sa nu produca miscare de suprafata adica sa nu se formeze o cascada ?
Eu nu vreau sa se piarda Co2 prin miscarea suprafetei apei sau prin agitarea apei.
Mersi mult.
Ok mersi mult. o sa fac o pauza de lumina, dar nu acum pentru ca tocmai am citit pe un forum canadian unde scria ca Neocaridina denticulata este afectat daca este tinut in acvarii fara lumina.
Si acum nu vreau sa risc sa imi pierd noua generatie de Neocaridina denticulata.
Cam toate plantele mele au o crestere rapida, iar ca fauna am : 2 ancistrusi maricei si 4 creveti, nu cred ca o sa fac o suprapopulare de melci pentru ca este posibil sa nu mai scap de ei si nu vreau sa risc.
Am scris cu cateva posturi mai sus cam tot ce stiu si ce fac la acvariu.
Mersi foarte mult pentru sfaturi cred ca o sa incerc un black-out de vreo 4-5 zile si sper sa isi mai revina iar apoi 2 zile doar 830, iar dupa astea 2 zile mai bag is 965.
Dar acum am alta prioritate mi-a facut oua Neocaridina denticulata sinensis (red) pe care o am de la Sandu cu inca 3 masculi :jumpers: si sunt extrem de fericit. Trebuie sa ma informez cu privire la ce ar trebuii sa fac cand eclozeaza.
Va multumesc inca odata pentru sfaturi, dar nu o sa fac black-out acum poate dupa de eclozeaza crevetii.
A trecut o saptamana de cand tin tubul philips 18W/ 830 si algele nu numai ca nu au disparut (era normal sa nu dispara) ele chiar cresc cu aceeasi viteza si acum mai nasol este ca fiind doar un tub de 18 W si nu 2 cum erau inainte plantele nu mai fac fotosinteza lafel de bine si nu cresc lafel de repede, iar din cauza asta le cam inghit algele .
M-am mai gandit la ce as putea sa mai fac gresit : Eu de fiecare data cand spal acvariul (2 ori pe saptamana, cand schimb si apa) scot buturuga cu java si piatra cu riccia din acvariu, apoi spal bine geamurile pe interior, sifonez tot substratul pentru ca ancistrusii mei sunt niste ca..ciosi si apoi bag restul de apa "proaspat statuta" ,buturuga si piatra si apoi filtrul curatat cu dusul, dau drumul la lumina si la incalzitor si apa e curata curata.
Ce nu trebuie sa fac si daca nu trebuie sa fac asa cum fac eu, atunci cum ?
Am citit aici si ziceai INTROS ceva de 830 ca ti-a favorizat cresterea algelor si apoi ca poate nu a fost 830 devina, cum e pana la urma el e devina sau nu ?
Ce alceva pot sa mai incerc ?
Eu ma refeream la ceva de genul acesta numai ca el acolo a folosit Glossostigma sub forma de gard.
Foarte frumos, dar mai toate plantele sunt inalte si asezate in mijloc, nu ai incercat sa le distribui in functie de inaltimea lor, de la cele mai inalte in spate la cele mai scunde in fata pentru a da o impresie de spatiu si pentru a-ti permite sa le vezi pe toate mult mai bine, acum ele vor creste si se vor urca unele peste celelalte asa cum le-ai pus tu.
Parerea mea este sa lasi mijlocul acvariului liber apoi cand se va inmultii echinodorusul sa "trasezi" cu el un fel de gard de o parte si de alta a acvariului, lasand mijlocul liber adica doar nisip, unde ai putea sa plantezi undeva in centru anubiasul iar in laterale, dupa gardul de echinodorus poti sa pui restul de plante si decoruri.
Rotala este o planta foarte frumoasa si care daca o tunzi poti face minunatii, ea va creste intr-un manunchi care iti va da impresia de padure deasa (acum depinde ce imaginatie ai) :-)
Ludwigia cred ca ar fi bine sa o pui cumva sa iti mascheze furtunul de la filtru sau obiecte care strica estetica.
Sper sa intelegi cum ti-am vazut eu aranjat acvariul.
Tot ce am zis mai sus este doar parerea mea si sper sa nu te superi ca mi-am spus parerea.
Eu iti mai sugerez sa te uiti la cat mai multe acvarii si sa iti alegi singur modelul, realizand o schema cu plantele pe care le ai si cum ai vrea sa le repartizezi, dar tine cont de inaltimea la care vor ajunge, necesitatea de lumina si ceilalti factori.
Spor la aquascaping.
Mersi si sper sa te bucuri de el, sa nu iti faca probleme.
Foarte frumos lucrat, poti sa imi zici si mie cat ai dat pe acvariu adica cat te-a costat acvariu in total (silicon + geamuri)?
Mi-am luat un tub philips 18w/830 si un suport pentru el si tubul scoate o culoare portocaliu-rosiatica in comparatie cu 765 si 965.
L-am pus doar pe el asa cum ai zis, asta e culoarea care trebuie sa o scoata ?
Mersi.
Mersi mult pentru tot si daca reusesc sa scap de alge printr-o anumita metoda o sa scriu si aici poate se va folosii cineva de cele scrise.
Mersi foarte mult aripel pentru informatie, ma duc maine pana in obor si o sa ma uit sa vad cat costa un philips 865 (pentru ca stiu ca este bun) si daca nu imi ajung banii imi iau un 830.
Sper sa nu va speriati cand o sa vedeti ce pot face Fuzz algae intr-un acvariu
1
2
3
4
5
Mersi mult si mai astept solutii, sa nu pot sa zic ca nu le-am incercat pe toate.
Iti multumesc foarte mult, nu cred ca se putea un raspuns mai bun.
Exact ce vroiam sa aud, chestia cu tubul florescent ma gandeam si eu pentru ca ce am citit pe site la Philips despre 756 m-a pus pe ganduri, ei zic ca nu se mai fabrica cica e daunator , acum nu stiu cum o sa fac, sa il fac sa functioneze doar cu un tub florescent pentru ca este prevazut cu 2 si cand am incercat sa fac legaturile, transformatorul s-a supraincarcat si s-a ars, noroc ca mi l-a schimbat la magazin.
In ceea ce priveste Co2-ul am reusit sa ajung la anumite proportii de zahar si drojdie care imi produc aproape aceeasi cantitate de co2 pe o durata apropiata de 3 saptamani, fara variatii prea mari.
Burete sper sa imi iau chiar maine, dar tub florescent inca nu stiu pe unde pot gasi si la ce pret (Daca sti si poti sa imi trimiti si mie un PM ti-as fi recunoscator).
Nu am avut timp sa fac poze, dar maine o sa uploadez niste poze, sa vezi in ce hal au putut sa ajunga cateva din plante, eu am avut intr-un fel noroc ca am plante cu crestere rapida si acum de cand mi-am luat tubul philips 18w/965 au reusit cateva plante sa creasca mai repede decat au putut algele sa se inmulteasca.
Iti multumesc foarte mult.
De ceva timp nu mai reusesc sa scap de fuzz algae care mi-au invadat Egeria Densa complet si nu mai pot sa faca fotosinteza, apoi au aparut pe Vallisneria gigantea pe care se vede cum le sufoca, dar ele inca mai reusesc sa scoata bule de oxigen si acum cand am facut si eu rost de niste java moss si riccia de la Sandu, perfect sanatoase si pline de viata, in doar 3 saptamani, cand incepusem sa cred ca nu o sa fie acoperite de aceasta alga mi-am dat seama ca m-am inselat si acum sunt aproape in intregime acoperite de fuzz algae, riccia saraca este inca plina de bule dar nu stiu cat o sa mai dureze pana o sa se sufoce si o sa moara.
Din cate am citit despre fuzz algae am inteles ca principalul motiv pentru care apare aceasta alga este ca plantele au scurgeri de nutrienti in apa.
Acum din ce cauza pot ele sa aiba scurgeri ?
Nu am acum poze cu plantele sa vedeti in ce stare deplorabila au ajuns, dar o sa fac rost cat se poate de repede.

Acvariul este de 40Lx25lx30h
-Substratul este un nisip cu granulatie 2-6 mm distribuit cam 5cm fata si 7cm spate
-Filtrul intern RESUN King-1L ; 220V ; 7W ; 600 L/H
-In momentul de fata nu mai folosesc fertilizanti, pentru a scapa de alge.(am folosit fertilizanti lichizi : "Sera florena" si "Nutrivit")
-Co2 DIY
-Fauna : 2 Ancistrus dolichopterus si recent 4 Neocaridina denticulata.
-Flora : Egeria densa, Vallisneria gigantea, Riccia, Java moss.
-Schimbari de apa 1-2 ori pe saptamana cam 1/2 din total.
-Lumina : 2 tuburi 18W philips 965 si 756 aprinse 12 ore/zi.

Acum vreau sa imi iau alt burete la filtrul intern pentru ca trebuie sa incerc si asta, chestia e ca buretele din filtru si filtrul il am de 7 ani, ceea ce ma face sa ma gandesc ca poate e necesar.
Acum nu stiu ce sa mai fac cer sfaturi de la cei care au patit asa ceva.
AJUTOR
Multumesc mult.
siliconu` wrote:Cel mai eficient reactor HM este cel facut din power-head mic +tub plastic+burete grosier.

Cand ai zis power-head eu la filtru m-am gandit. Ce imi e filtrul intern si ce imi e un power-head mic.
Eu vreau ceva care sa nu se foloseasca de filtru intern, de power-head, si alte aparaturi care imi vor mai ocupa foarte mult spatiu din si asa prea putinul spatiu pe care il am.
Am niste poze cu cateva posturi mai sus unde poti sa vezi ce tip de reactor vreau.
Si oricum eu nu am zis ca reactorul de care ai zis tu nu este eficient pentru ca am si unul de felul asta dar pentru ca necesita folosirea filtrului nu imi convine si nu mai zic sa mai bag un power-head in acvariu care este exclus, oricum eu iti multumesc pentru sfaturi.
Mi-am dat seama ca bulele si-au facut loc printre bucatile de pluta lipite intre ele dar mie imi convine cum merge si chiar imi place .
Eu nu vreau sa ma folosesc de filtru pentru introducerea de Co2 in acvariu si de aici am ales aceasta metoda de introducere Co2 in acvariu.
Daca sti tu alta metoda fara sa ma folosesc de filtru chiar as accepta-o cu placere.(Mai era reactorul clopot sau cam asa ceva unde Co2-ul era strans sub un fel de clopot si prin miscarea apei era absorbit, dar nu era nici pe departe lafel de eficient)
Mersi oricum.
Te-ai dat batut prea repede.
Oricum sunt convins ca daca o sa ai niste timp liber o sa mai incerci.
Eu iti zic ca merita.
Daca e pluta sigur trece Co2-ul prin ea indiferent de grosime daca aplici presiunea care trebuie.
Succes.
Totul functioneaza de 5 zile, au fost zile cand au iesit si bule mai maricele, asta in primele 2 zile, dar nu lafel de mari ca bulele iesite de la o piatra obijnuita de oxigen.
Cred ca totul depinde in primul rand de cat de fina e pluta si in al II-lea rand de presiunea Co2. Astazi sticla mea cu drojdie a produs o presiune care a facut niste bule cum nu am mai vazut niciodata, adica foarte foarte mici.
Poza cu suportul de pahar, unde se vede clar de unde am muscat .
Daca mai incearca cineva sa ne spuna si noua cum a decurs experimentul .
Succes.

Forum Index » Profile for scarabeul1984 » Messages posted by scarabeul1984
Go to: