[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan

cu mana pe inima spun ca sunt pe forum acvarii mai reusite decit ce am vazut prin pozele de acolo... pina si cirpacisticul meu de la job, in zilele lui de glorie arata mai bine....

later edit...
insa... trebuie sa remarc ca pe unele pagini este prezenta o biografie, daca nu calitativa, cel putin cantitativa.
imi pare rau ca nu am avut timp sa citesc ce scrie pe respectivele pagini, da "e in lucru"
vad ca se tot pomeneste de cartea dianei valstad (eu stiam ca-i frectie - diana - , dar vad ca scoate si carti)
personal n-am vazut-o , dara-mi-te sa o mai si citesc.

mi-aduc aminte, cind am pus mana (cumparat) marele ghid al acvaristului (observati ca am scris cu litere mici) am avut impresia ca am prins pe dumnezeu de picior.
daca si asta e o gogorita ca ghidul, haideti sa o demontam bucatica cu bucatica. multi nu stiu de ea (si de multe altele) ma gindesc ca daca ar contine timpenii, ele ar fi dezbatute pe forum, ar fi combatute.... la nivel stiintific, de cine cunoaste mult mai multe decit "individa" si poate, am mai pune o caramida la progresul forumului. ma gindesc ca o disputa pe marginea unei carti si a ce contine, este mult mai elevat decit sa toooooot ne batem creierii cu lamurirea unor sonici, petzi, mirune, sorinei, ca nu se tin impreuna carasii cu scalarii, iar marmura nu face bine la discusi.
aloooo!! mai incet cu comunismul ca invii ;)

... si decit sa ne certam, mai bine un cintec vesel sa cintam ...

parerea mea.....
de ce sa nu vedem si "partea saraca" a acvaristicii??
si haideti sa detaliez un pic "filozofia" asta si la ce vreau sa ajung.

eu personal asa am inceput..
cu nisip de la constructii, cu neoane naspa, cu burete cu bolborositor,cu j'de mii de improvizatii, cu j'de mii de filtre interne, pe care am dat mai multi bani decit daca luam un extern ca lumea, cu tzuici si alte ingrasaminte lichide pentru cactusi bagate in apa, doar doar mi-o creste si mie o amarita de valisnerie.
cu timpul si dupa o gramada de bani aruncati mai mult sau mai putin in vint, si mai ales dupa filtrarea multor cunostinte acumulate de aici de pe forum , am ajuns sa am un acvariu ( chiar 2) zic eu decente, a caror menire este mai mult de pastrare a fondului genetic, si de imbucurare a unor colegi forumisti cu o oaresce balarie, din cind in cind.

asa ca dati-mi si mie voie, acvaristu' sarac , sa mai acumulez cite ceva din experienta altora.
dati-mi si mei voie sa-mi tarai acvariul meu , facut cu geamuri de la o vitrina dezafectata, in care am niste guparezi, si plante de mana a 2-a sau chiar si mai rau, sa-l fac sa ia ochiu nestiutorului total, cu aport minim de bani investiti in el ...

cer prea mult ?
haideti sa fim buni, si sa-i ascultam si pe altii, care au de spus un cuvint cit de cit pertinent (spre deosebire de calamitatile mentale care ne-au tot asediat in ultima vreme, si fata de care foarte putina lume a luat pozitie), si daca bat cimpii, le-o spunem in fata, daca doar gresesc pe ici pe colo, ii indreptam, iar daca or spune chestii bune ...
incepe sa fie cam tirziu ....
la prima "iesire in decor"... ramai acolo...
parerea- presupunerea mea...
omu"greseste putin" in rationament, DACA .. foloseste la acvariul nou , care presupun ca e "steril", apa din acvariile "vechi".

de nenumarate ori am "luat-o de la zero" cu setupul acvariului, pe vremea lu' 350 guppy in 40 l apa, si de fiecare data la 2-3 zile , apa se facea "lapte", pina am invatat sa iau buretele de la filtrul de la job, sa-l spal in "lapte" . rezultatul , in citeva ore (max o zi), apa de facea "cristal".
@ bleed - te-ai inselat cu putin... nu am vazut cu ochiul meu propriu si personal, dar am inteles ca ar fi vorba de platy - destul de apropiati de xifo, din pdv ochiometric. cel mai "culmea" ar fi sa ne inselam amandoi ;)
de asemenea useru PET a fost dezactivat, pentru ca "mi-a sarit pateul" datorita atitudinii total necivilizate pe forum .

in caz ca se va zice ca "am boala pe timisoreni", dezmint orice acuzatie, dar cred ca de data asta vor fi de acord cu mine.

pe motiv de clona, userul pet2 a fost dezactivat.
stimabile, mie chiar ca mi-a sarit pateul de data asta ....

eu iti multumesc pentru intreaga ta activitate pe acest forum.

de citit poti sa citesti in continuare, dar sa sti ca EU ti-am dezactivat contul.

asta echivaleaza cu banarea.
o mica precizare
planta se numeste elodeea, SAU egeria densa... ;)
extrapolind ce ai spus tu cu ultravioletele... ca sa nu "defectezi" pestii cu ultravioletele, ai putea sa luminezi cu ceva apropiat de UV, cu un neon cu lumina rece 6000 - 6500 k ...
si nu ai observat si de ce ?
tie ti se pare normal si corect ca sonic sa scrie asa cum scrie ?
chiar trebuie sa-ti dau ca exemplu multe alte topicuri noi, care nu au sfirsit asa de tragic , cum scoti in evidenta ?
sa inteleg ca e totusi greu sa scrii cit de cit corect si inteligibil ???
NICI EU NU CONTEST PUNCTUL TAU DE VEDERE, DAR AI CITIT CE SI CUM SCRIE OMUL ? TU INTELEGI CEVA?

EU FIIND POSESOR AL UNUI SINGUR NEURON, MI-E GREU SA STAU SA COMPILEZ DE FIECARE DATA CE VREA SA SPUNA, SI CA MINE SUNT MULTI , ASA CA , DACA CREZI CA FACI PARTE DIN CURENTUL LITERAR , PE CARE COLEGUL IL REPREZINTA, ABTINE-TE DE LA SCRIS SI MAI ALES ABTINE-TE SA FACI OBSERVATII.
daca in "capacul demontabil" care inchide incinta elicei, axul se fixeaza intr-un "dop" de cauciuc, urmeaza algoritmul ...

fixezi axul in "lagarul "de jos" , din cavitatea magnetului,
bagi elicea pe ax
montezi "dopul" in capatul liber al axului
montezi capacul demontabil.

ce se intimpla..
lasind un pic mai jos dopul de care ziceam, reduci jocul axial al elicei pe ax, joc pe care tu il percepi acum ca zgomot.
mintea romanului de pe urma !!
nu stiu in ce masura se gasesc in romainia ... badis badis , sau regina de burundi. BB stiu ca sunt "cei mai mici ciclizi de acvariu" , iar regina , e o lecuta mai mare....
da, dar ce coloana de apa ai ??
omul a zis ca o are de 70 (coloana de apa mai .... ;) )
am o vaga impresie ca am deschis o cutie a pandorei.
DA NENE!! aici se vorbeste de pesti in sensul acvaristic.
i-auzi filigera, bleheri, eritrozonus, nu tu carasi cu scalari, nu tu "citi ochi are un peste chior" si alte ineptii. parol de nu ma unge pe suflet.

mai sunt si altii care gindesc acvaristica in felul asta?
poate "speranta" nu va mai ramane inchisa in cutie.
inclin sa cred ca s-a strecurat o mica gresala in postul tau anterior....
poate vroiai sa spui ca se dizolva pe masura ce creste aciditatea.

ar fi logic, deoarece daca s-ar topi pe masura ce creste duritatea, s-a sjunge la un fenomen similar "ambalarii termice" din electronica.
crescind duritatea, se dizolva, crescind si mai tare duritatea, crescind gradul de dizolvare.... am dreptate sau gresesc?
decit sa se amageasca cu reflectoare, mai bine sa-si faca capacul nou de care zice. mai ales ca are si coloana de apa "monstruos" de mare .
este posibil ca aluminiul sa "absoarba" anumite componente din spectru, pe acest principiu se bazeaza "spectrometria" , sau suprafata lucioasa a reflectorului sa fie eloxata (depunerea pe cale chimica, a unei suprafete dintr-o sare, care protejaza aluminiul contra oxidarii) care ar putea si ea (suprafata) sa absoarba .....din spectru.
chestia cu subtanta antialge "secretata", am mai citit-o si eu prin alte cartulii mai vechi, si chiar asteptam sa vad daca discutia va vira spre dezbaterea acestei "proprietati" ...
dupa postul lui bleed, credca ar trebui sa detaliezi cererea, deoarece exista o mica mare diferenta intre necesitatile ciclidelor africane si americane....
iar ca sa le pui "la gramada", chiar ca nu merge.

deci , ce anume ai vrea?

Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Go to: