[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: razvan
Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
la chestia cu droserul e un piculet mai complicat... nu se gaseste chiar pe oriunde, poti incerca la mag de electrice din "circu' foamei" delfinului, imediat la intrare pe stinga, in piata la obor "la sina" - chinezarii, poate chiar si la orion.... (fost predoleanu ;) )
ba ar merge, dar ingreuneaza capacul..... parerea mea...
daca ai gasi o oglinda pe geam de 1-2 mm, dar majoritatea oglinzilor "recuperabile-refolosibile" sunt pe geam gros, de 3-4 mm.
rally wrote:eu am inteles-o ca pe o nevoie de apa demineralizata, (duritate 0, ph neutru ) si in acest spirit am raspuns. In sensul acesta, nu e buna cea indicata de tine (razvan)

batrinetile, deh, m-a contrariat raspunsul tau si l-am recitit pe al meu.
da , lipsea un nevinovat NU inainte de ....sunt bune, datorita duritatii...
acum se pune problema la ce specii de pesti vrea sa o foloseasca, deoarece sunt si pesti care ar prefera-o ;)

dar cum zicea si johny.... hai sa nu fi masochisti ;)
am dezactivat userul sonyk pentru o saptamana!
ma deranjaza ca esti cita-mai magadaul de mare si scrii mai prost decit fi-miu care e clasa a 6-a ...
zici ca dai bacul ???? la ce ? la sport si la muzica???
la manele si adi mutu???

gindeste-te ca pe forumul asta intra tot felul de oameni (si tu esti un fel aparte) ... uite asa de al Dr.Aqu, nu vreau sa te las sa dai dovada de .. infantilisam ca sa nu spun altfel, daca tu nu ai putin respect fata de tine si te doare-n brisca, pe mine ma doare de forum ...
ai fost atentionat in nenumarate rinduri, si nu numai de mine, deci nu numai eu am "boala" pe tine...

in consecinta, dupa acest post considera-ti userul dezactivat pentru o saptamana...
poate intre timp te hotaresti sa faci un mic efort sa incepi sa GINDESTI ca un elev de clasa a 12, si sa te porti ica atare.
deci revenind la subiect...
deci din postul tau de "deasupra" ..
deci care este intrebarea la care intrebi daca deci rezista??
deci daca geamul sau deci daca plantele cu deci carasii ?
deci e o enigma, pe care te deci rog, deci, sa o lamuresti

deci cred ca intelegi de ce iti tot batem capul sa scrii ingrijit.
PLOAIE84 wrote: dimensiunile ar fi: 70x50x45. si mai am o rugaminte: daca poate cineva sa-mi spuna aproximativ cam cati litri va avea

mic tratat de matematica
volumul unui corp paralelipipedic se calculeaza unmultind aria bazei cu inaltimea, detaliind, aria bazei se obtine inmultind lungimea cu latimea.
concluzionind, volumul unui corp (paralelipipedic) se afla inmultind lungimea, cu latimea si cu inaltimea.

particularizind la cazul tau ar fi de 70X50X45 = 175.500 cm3
stiind ca 1 dm3 = 1l, sau 1000 cm3 = 1l , volumul acvariuliui tau este de 175.5 l BRUT !!!!!

scazind volumul ocupat de substrat si "zona libera" de deasupra (deoarece nu o sa-l umplii pina in buza) sa zicem APROXIMATIV 150l NET.
albastrul ( de metil) nu,
verdele ( de malachit) da ;)
poate de aici "teama" de a pierde plantele
cu o forfecuta mica, poti incerca sa tai dorsala pestelui mort, care presupun ca se infige in gura carasului, dupa care sa scoti pestele din gura celuilalt, sau sa incerci "efectiv" un chiuretaj al pestelui mort, taind bucatica cu bucatica din el, pina vei putea sa-l scoti sau carasul sa-l inghita.

a aparut "gata" , cit am scris postul asta...
"gata" ce ? l-ai scos sau a murit si celalalt?
userul PET a fost reactivat.
apare 403, si tot nu merge.
imi sta pe limba, si nu pot sa nu incerc sa dezbat putin o afirmatie de-a lui sandu ....

... In Germania la magazinul pe care l-am prezentat intr-un articol masina firmei Tropica calca lunar, pentru ca se epuiza marfa LOL ...oricum erau transporturi mai grele decat ce face profipetu o data la 4 luni. ....

si m-am tot gindit (poate prost, dar mi se pare tare ciudat)
neicaaaa, astia au cite 7 acvarii in fiecare camera de au un dever asa de mare ????? si-si tot fac oamenii acvarii in prostie, altfel nu vad cum s-ar explica....

sauuuuu... cunoscind acvariile de "import" gen juwel(asta mi-a venit mai repede la scris) , si altele, si cunoscind ca sunt "deficitare" la capitolul lumina, oare nu cumva plantele alea se vind intr-o veselie datorita faptului ca sunt "consumabile" ale acvariilor respective?????? si mai departe ginditi-va la consecinte... le "economice" ;)

subliniez, poate gresesc rationind asa, dar daca....

iar noi, romanasii, preferam sa-i mai dam cu seringa la un cartus de imprimanta, decit sa luam un cartus nou ;) , transcris in limbaj "acvarofil" , preferam sa crestem plante ( asa cum ne pricepem - putem) decit saaaaa tot cumparam, sa se ofileasca , si sa luam altele, sa facem refil la acvariu .

poate fi un punct de vedere ????

nu stiu daca ati observat, in toate (presupun) posturile mele in care am afirmat cite ceva de care nu sunt sigur ( si sunt foarte multe... ) las o "portita de scapare" discutiei, nu spun ca e alb sau negru, ... este o nuanta de gri, care poate fi mai deschisa sau mai inchisa, las loc la interpretari.
nu as spune niciodata , crede, si nu cerceta.

sandule, nu te supara pe mine (noi),.... asta (astia) sunt(em), atit ma (ne) duce pasiunea, banii si mintea.
"hai băi neneeee, mă lieşi ??????
suna ca in reclamele de pe vremuri, ...

va prezentam radioreceptorul albatros , cu 7 tranzistoare cu germaniu si superheterodina

oi fi eu invechit, dar nici chiar asa.
ce-i frumos este ca putem vedea efectul "pe viu, la acel moment" avut de "eopcala descoperire" a injectiei cu co2... iar revistele, vedeti ca sunt la cel mai inalt nivel grafic ..... al acelor vremuri.

ce pot sa "evidentiez", este ca am constat cu inima indoita, ca multi dintre noi (inclusiv eu) care suntem la nivelul ala!!!!!! din 1962, si poate chiar mai rau ....
ce inseamna sa nu fi citit pe forum ...
mergind pe link "in sus" , am gasit o pagina ce contine copertile unor reviste "tropical fish hobbyst". in cea de jos, cu o ... persoana cu ochelari, se poate observa superba combinatie carasi voalati - scalari ;)
http://www.cryptocoryne.com/knotts.htm
dar din cite stiu, jawa moss si vezicularia, nu prea se inteleg bine in acvariu, si trebuiesc separate, ca se bat, mai ceva ca betta????????
in plus vezicularia actioneaza ca o urzica, "vezicind" muschiul , pina se atrofiaza....

daca este ceva gresit in rationamentul meu, va rog corectati-ma.
da.
in momentul in care inclinatia bazei acvariului depaseste 46 grd.
daca ai posibilitatea sa asigur scurgerea "automata" si "aportul" de apa de la robinet, cu un debit extrem de mic (1 picatura pe secunda) poti sa pui linistit direct..
asta se numeste schimbatul apei la picatura.

pentru linistea sufletului tau, ai putea folosi o tentativa de vas tampon, care sa faca oaresce filtrare a apei de retea, din care sa se scurga apoi in acvariu.
nu.
adevarul e pe undeva la mijloc....
fiecare are dreptate in felul lui.. haideti sa nu alunecam in polemici absurde, si acuze fara sens.. sa discutam "la rece"
fara apropouri la locatia lui dan sau am ea de la job ;)

:bbere:

Forum Index » Profile for razvan » Messages posted by razvan
Go to: