[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Da este si un inceput de BBA pe virfu ala de creanga.
La otto nu m-as baga . Mi se par foarte sensibili , nu neaparat eficienti plus ca diatomeele in mare le-am curatat si vad ca altele nu mai apar .
Legat de schimbul de apa fac de 2 ori pe saptamina cite 50 % . Asta se face si cu sifonarea substratului, clar .
Am renuntat momentan si la tubul JBL ( care are 1600 lm ) si am pus Dennerle ul de plante ( 2400 lm ). As avea acum 4600 lm la cca 100 l apa . Cred ca ar trebui sa ajunga pentru ce plante am eu .
Ce imi doresc tare si sper sa se intimple - pina la incheierea inscrierilor la RAC sa-l pot aduce in forma maxima .
Mie mi se par unele din cele mai elegante plante de acvariu. Daca le atasezi pe lemn sau piatra si mai ai si ceva gazon pe linga ele cred ca efectul este maxim.
O sa mai iau si melci Silviu. Daca plantele reintra in normal cu ritmul de crestere ( si asa se pare ) cred ca algele oricum vor da inapoi .
Si multam de sfaturi si tie si lui Skija.
Eu am suplimentat Amano . De intins vad ca nu se mai extinde alga . A aparut si asta acu vreo 9 zile si atit a ramas. Sper sa nu mai apara .

Filtrul l-am curatat acum 2 saptamini jumate cam asa. Nu stiu daca nu l-am deciclat atunci .
O alta belea a fost faptu ca avind testul de NO3 prost imi dadea valori eronate si nu am bagat aproape deloc NO3. Apoi am bagat destul de brusc o cantitate destul de mare de NPK .
Asta s-a intimplat in aceiasi perioada cind am curatat filtrul .
O alta chestie m-am bazat doar pe faptul ca filtrul era ciclat fara sa mai fac aditie de bacterii.
In momentul de fata cred ( sper ) situatia pare sa intre sub control .
Tin NO3 undeva la 10 ppm ( dupa fertilizare ) si PO4 undeva la 0,6-0,8 ppm ( asta tot masurat la 2 ore dupa fertilizare )
......

Am sa pun si doua poze cu algele . Diatomeele le am cam curatat . Moss ul si Ludwigia incep sa creasca iar .

La verticala copacilor m-am uitat si eu . De aia am zis ca sinteti meseriasi .
La o chestie de genu asta am participiat si eu anu trecut in Tirol cu niste prieteni dar cu bicicletele si erau doar poteci serpuite si foarte abrupte nu drum forestier . Am zis ca in viata vietii mele nu mai fac asa ceva . Iti trebuie vina si stiinta la faze de astea .
Daca cumva ramii pe tuburile T5 iti recomand cele de la Dennerle . Mi se par mult superioare tuburilor Juwel .
De citeva minute am ajuns si eu acasa de la munca. Nu mai am dispozitie de poze . Poate zilele urmatoare daca ajung mai devreme .
E adevarat ce spui Silviu legat de moss. Problema la mine este la toate plantele in momentul asta . Cumva zic eu l-am deciclat .
Fertilizez serios cu Dennerle scaper's green si NPK booster plus aditie suplimentara de PO4. Plus 2 bule pe sec de CO2.
Pai dupa ce o luna de zile in care totul mergea foarte fain de-ti era mai mare dragu , plantele s-au oprit din crescut si am un boom de alge in special diatomee.
Foarte faini crevetii. Vad ca si plantele au plecat frumos.
La mine nu stiu ce se intimpla. Deochi , nu am mai mers la biserica ... habar nu am . Ceva s-a dereglat in bazin . Sper sa o ia din loc iar sa nu fie nevoie de reset ..... m-ar durea sufletu sa-l stric .
Sa nu cumva sa te iei dupa Bogdan . Iti induce microbu asta cu bucephalandrele si nu mai scapi . Si la mine a facut la fel .
Excelent bazinul.
Bijuterie masina lui Dragos.
De tine mestere Koala in continuare mi se rupe inima cind vad ce greu iti este.
Nu pot sa cred ca ati coborit asa panta.... Meseriasi.
Deci am deja colectie de tuburi acasa.
Pina acum am fost fan lumina cit mai rece posibil. Dupa ce le-am combinat , scarpinat etc ... combinatia ideala ca si temperatura de culoare, o vad asa ( pentru mine clar ) : in fata JBL solar ultra tropic ( are 4000k deci nu este foarte galben , plus indice de redare a culorii foarte bun ) iar in spate tubul Dennerle Amazon day ( este rece dar nu foarte rece plus imi place mult tare si lumina care o afiseaza. Plus ca are si 2200 lm ).
Am incercat si cu 2 tuburi amazon day dar parca e putin prea rece plus ca nu e recomandat sa ai 2 tuburi de acelasi tip . Tubul de plante de la Dennerle este iarasi foarte fain dar are 3000k deci usor prea galben pentru gustul meu .
Sper ca te ajuta ce am scris , nu stiu daca e neaparat cel mai corect cum le combin dar imi place foarte tare cum arata bazinul in combinatia care o am . Cred ca acopera si pentru plante un spectru suficient de larg.
Una peste alta nu stiu cum naiba mi-am deciclat bazinul saptamina trecuta ( cel putin asa cred - am brusc invazie de diatomeee si plantele s-au oprit din crescut . Am luat bacterii si am trecut la schimb de apa de 50 %.
Pai e simplu de ce as refuza varianta asta. In primul rind am o butelie sub presiune cu electrovalva si timer , Deci nu am treaba cu aditia de co2 . Apoi cind te apuci sa bagi apa minerala bagi si alte saruri ... mi se pare complet aiurea sa faci lucrul asta . E ca si cum te ai intoarce de la masina la caruta .....
De algele astea maro ma lovesc si eu desi am deja aproape 6 saptamini . Nu stiu exact care e cauza . Singura diferenta fata de setupul trecut care a mers exceptional din prima este ca nu am mai dozat deloc bacterii la schimburile de apa ..
Salutare Maestre !
De acord cu tine legat de ce ai scris si acum ma gindesc ca e asa - la fel se intimpla si la T8 unde tuburile 9xx au IRC mare si in jur de 900 lm daca nu ma insel fata de tuburile 8xx care merg pina la 1350 lm. Deci nu poti avea IRC foarte mare si in acelasi timp si lumeni multi .
Totusi cred ca tubul Dennerle are cei 2200 lm, mai ales ca IRC lor nu este asa sus - este din ce am citit la 85 %. Prin comparatie JBL sare de 90 %.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: