[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Octavian1331
Forum Index » Profile for Octavian1331 » Messages posted by Octavian1331
Message
Salut,
Vad ca in buletinele de analiza din Targosviste duritatea se incadreaza intte 13 si 20 dgh functie de sursa statie etc . Ph inte 7,2 si 7,6.
Posibil sa ai duritatea mare dar daca testul este ok atunci mai ai ceva in acvariu care contribuie la marirea dgh.
Mereu din mai mare poti face mai mic. Invers nu merge. Cumpara cel mai mare filtru pe care ti-l permiti.

Bafta
Salut

Foarte bune remarcile tuturor. Personal am incercat de-a lungul timpului mai multe metode si tipuri de feritilizanti (inclusiv Masterline).
Ideea este ca totul trebuie corelat si tinut sub observatie, pornind de la calitatea apei, lumina sol plante si nu in ultimul rand vesnica discutie despre CO2( foarte importanta).
Daca totul s-ar rezuma la a cumpara fertilizanti si ai turna efectiv in acvariu conform prospectului ( cum a procedat si subsemnatul in trecut) atunci toate acvariile ar fi perfecte ...dar din pacate nu-i asa.
Din propriile experiente am constatat ca totul merge mai bine daca nu fertilizezi cu N si P. Aceste se gasesc in acvariu in cantitati suficiente (plantele nu consuma chiar asa mult). Restul...Fe K etc IN doze mici zilnice, adica asa numita ferilizare-lean dosing system cu mentiunea ca trebuie ca solul sa sustina cresterea plantelor.
De cca 1 an folosesc Tropica Premium. Detin si o sticluta de Specialized ( pt orice eventualitate) dar pe baza testelor de NO3 si Po4 nu este nevoie. De fapt fostfatii sunt cei mai periculosi in acvariu si sunt principala cauza a aparitie algelor- chiar intr un acvariu cu fertilizare CO2. Sigur daca vorbim despre acvarii doar cu plate sau plante si 5 fate atunci sigur ca trebuie luata in calcul si fertilizarea cu N si P.
Buna seara,
Cu tot respectul...dar pui atatea intrebari dupa ce ai pornit acvariul dupa capul tau si astepti acum sa se intample un miracol. Nu exista miracole in aces Hobby. Nu esti singurul.... aproape 80 % din cei se apuca pentru prima data de acvaristica esueaza lamentabil. Sper sa nu fie si cazul tau.
Salut

Eu nu inteleg de ce obturati in ul cu bureti. Este suficent sa pui in primul sertar de sus ( prefiltru vata- ex Symec VL) Aapoi in celalte sertare ce vrei tu.
Schimba Symec ul spatamanl sau la 2 sapt functie de incarcatura din acvariu, Si totul va fi ok.
Ca o parere personala cred ca cea mai buna varianta este sa ai un program fara pauza de aproximativ 6-7 ore de iluminare - de ex: 15-22. In acest caz pornesti CO2 la 13,30/14 si il inchizi la 21-21,30.
O electrovalva de calitate nu ar trebui sa se supraincalzeasca nici maca macar vara.
Easy carbo si celelate produse asemanatoare nu sunt CO2. Sun niste substante algicide. Poti sa dozezi cat vrei...degeaba. Combate algele dar eficent este cand se aplica local. Orice substanta chimica pui in acvariu iti va diminua potentialul Redox si in consecinta intri intr-un cerc vicios. Daca dozezi zilnic Easy Carbo ( care intre noi fie vorba este apa de ploaie) nu vei rezolva nimic. In ce priveste fertilizantii la ce ai tu acolo in acvariu , eu as zice sa pui 1/4 din ce scrie pe prospect. Nu as doza decat FE si k. Foarte putin. De N si p nu ai nevoie. Asa cum ti-au recomandat antevorbitorii scoate porcariile alea din acvariu cumpara mai multe plate easy lumina max 7 ore fertilizare slaba-f slaba , filtrare buna, mentenanta exemplara si sa auzim de bine.
Fadds wrote:Am facut 2 schimburi pe saptamana doar cand erau pestii foarte mici, in primele 2 saptamani de la pornirea proiectului.
Dupa aceea am facut doar 1 schimb de 80% saptamanal, si asa a ramas. Schimburile de apa sunt necesare pentru reducerea nitratilor, forma finala a azotului in acvariul de apa dulce neplantat.

Sunt la curent cu "reactorul" dr. Novak, aici poti citi care sunt conditiile necesare pt filtrarea anaeroba,
si de ce nu functioneaza acel reactor.


Tipul asta nu vorbeste de filtrarea anaeroba ci de filtrarea in conditii anoxice care este altceva, adica care presupune prezenta unei cantitati foarte mci de oxigen in substrat. Un princiu pantentat de gemani acum 40 si ceva de ani prin introducerea cablurilor de substrat care permite circulatia pe verticala a apei in si din substrat. Este si un articol semnat de de Sandu Veres daca nu ma insel. Este drept K Novak nu foloseste cablurile ( dar aminteste de ele) intrucat pe timp de vara esti practic sa folosesti chilere pt racire.
Fadds wrote:Poate ar trebui sa arunci un ochi la mine in topic sa vezi ce populatie de pesti tin doar cu bureti.

Scuze ca intervin. Polemica asta cu mediile de filtrare o gasim peste tot, pe toate site-urile, pe You tube etc.
Buretii sunt foarte buni doar ca in prezentarea ta spui ca faci 2 schimburi saptamanale de apa de cca 40-50%, ca sa reduci poluarea. Daca faceai un schimb la 2 saptamani atunci intelegeam. In concluzie Buretii nu fac ciclul complet. Sigur nici celelate medii filtrante nu filtreaza 100% mai ales daca populatia de pesti este considerabila. Dar de aici pana dincolo este departe.
Poate nu ar fi rau sa vizionati prezentarile lui K Novac( daca nu le-ati vazut deja) referitoare la filtrare- in speta- filtrarea ANOXICA. Mie mi s-a parut foarte interesant.
Bucephalandra- 5 lei firul
Anubias-10 lei

Doar pt Bucuresti.
0722627168
JBL este foarte ok daca-l setezi cum trebuie. Cred totusi ca ar fi bine sa te orientezi spre 1502. Orice marca ai cumpara, achizitioneaza filtrul care este destinat volumului minim de la care este recomandat.
Salut
Poti sa alegi orice filtru iti place ti-l permiti, etc. Ideea este ce pui in el si cum il exploatezi. In ceea ce priveste reducerea debitului ....la toate filtrele se intampla asta indiferent de nume sau renume. Unele recunosc acest lucru ( ex JBL) care precizeaza pt fiecare model debitul efectiv functie de materialul filtrant si lungimea furtunurilor.
Cred ca nu m-am facut inteles. Acvariul este mic pentru Scalari si ce mai ai tu pe acolo indiferent de filtru. Pentru scalari iti trebuie min un acvariu de 150-200 l cu lungime de cca 1 m H de 50 cm. Cam asa ceva.
In 60 de l poti tine doar Characidae, (ex 15 neoni), sau Tetrazona ( sa zicem max 10) sau Guppy ( 20 buc). Atentie nu este ok sa faci mix din aceste specii. Poti adauga si ceva creveti si sa zicem 6 Corydoras nannus. Sigur mai sunt pesti de talie mica dar ti-am oferit niste ex de notorietate.Cam atat. Oricum la filtrarea pe care o detii in prezent si asa ar fi multi. Hranirea o singura data pe zi.
Cred ca nu m-am facut inteles. Trebuie sa ai o perioda de iluminare continua de cca 5 ore, dar ma rog, faci cum crezi. Programul de iluminare ales de tine este inedit. Nu ai citit chiat peste tot. De exemplu sigur nu ai urmarit Green Aqua care foloseste lumina de top, puternica, cu un program de 7-8 ore de iluminare dintr -o bucata. Sigur cu aditie de CO2. Tu fertilizezi cumva cumva cu CO2? Imi cer scuze dar nu am observat.
In ceea ce priveste acel mucus, cred ca ar trebui sa incepi sa introduci ceva melci ( Neritina si/sau Clithon Thorn)...care te vor ajuta.
alinutz80 wrote:
Octavian1331 wrote:Salut,
Imi permit sa-mi dau cu parerea despre programul setat pentru iluminarea acvariului. Nu sunt si nu am fost un fan al programului cu pauza, dar daca tot iti doresti asa mult sa-l folosesti incearca sa nu ai perioda de iluminare sub 4 ore. In cazul de fata ai putea opta pentru un program scurt de 5-6 ore( asa cum au mai mentionat anterior si alti colegi), dar dintr-o bucata, urmand sa ajungi progresiv pana la 7-9 ore maxim ( intr-o luna sa zicem).
Ideea ca pauza de pranz face bine este falsa. Nu lumina puternica este problema intr-un acvariu plantat ci echilibrul in care trebuie sa-i aduci si sa l mentii. Un acvariu dezechilibrat va produce alge si cu lumina slaba. Incearca sa eviti introducerea prea multor chimicale. Nu te vor scapa de alge. Filtrarea trebuie sa fie in schimb una foartea buna.


Referitor la pauza de iluminare eu la toate acvariile o folosesc...nu zic ca nu am alge in unele si in altele nu am deloc....dar e posibil sa ajute sa nu se dezvolte asa tare

Uite ce zic si cei de la Dennerle: https://dennerle.com/en/guides/aquarium/lighting

THE FAMOUS MIDDAY BREAK:
In the tropical home of most aquarium plants the sky is repeatedly darkened by thunderstorms. For this reason it is advisable to give plants a break and turn the lighting off for between two and four hours around midday. Daylight from the window will be sufficient for your plants during this time. Desirable side-effect: This makes life hard for algae.

Example:
9:00 am until 2:00 pm, 1st light period, 5 hrs.
2:00 pm until 5:00 pm, midday break, 3 hrs.
5:00 pm until 10:00 pm, 2nd light period, 5 hrs.


Eu nu am spus ca nu este bine. Am spus doar ca nu sunt un fan al acestui program si ca un program de 5-6 ore de iluminat nu poate fi spart in 2. Trebuie sa ai un nr de ore de iluminat continuu, rezonabil astfel incat sa se produca fotosinteza.
Salut,
Imi permit sa-mi dau cu parerea despre programul setat pentru iluminarea acvariului. Nu sunt si nu am fost un fan al programului cu pauza, dar daca tot iti doresti asa mult sa-l folosesti incearca sa nu ai perioda de iluminare sub 4 ore. In cazul de fata ai putea opta pentru un program scurt de 5-6 ore( asa cum au mai mentionat anterior si alti colegi), dar dintr-o bucata, urmand sa ajungi progresiv pana la 7-9 ore maxim ( intr-o luna sa zicem).
Ideea ca pauza de pranz face bine este falsa. Nu lumina puternica este problema intr-un acvariu plantat ci echilibrul in care trebuie sa-i aduci si sa l mentii. Un acvariu dezechilibrat va produce alge si cu lumina slaba. Incearca sa eviti introducerea prea multor chimicale. Nu te vor scapa de alge. Filtrarea trebuie sa fie in schimb una foartea buna.
Lampa in perfecta stare utilizata 2 ani.
Contine si cele 2 tuburi led Juwel
Lampa este in stare perfecta. Folosita circa 1 an si jumate.
Lampa este de 22w, A++ insotita de 2 tuburi led Nature+ DAY 6.500 K - 9.000 K.
In primul rand te rog frumos ... ..nu ma lua cu Mah si cu inflamari ca nu s a inflamat nimeni. De ce ne trimititi sa intrebam prin vecini daca domnia voastra ati detinut Oase? Prin felul in care ai pus problema ma faci sa nu te cred. Trebuia sa vii din prima sa spui. Bai fraierilor eu am detinut Oase ( acum depinde de care) ..este o porcarie ..nu si merita banii ( scump este adevarat) si atunci da domne'...omul a trait pe propria piele experienta OASE.
Nu integ problema cu prefiltrul. Da, asa este, nu permite sa-l scoti. Din acest motiv dulapul Oase are o placa care se trage in afara. cred ca se poate adapta orice dulap in acest sens, si chiar este o idee buna si pt alte filtre, mai ales a celor de dimensiuni mari care umplute cu medii bio sunt foarte grele....... Dar daca declupezi furtunurile, foarte simplu dealtfel , ca si la JBL sau eheim il tragi afara si faci iti faci treaba.

Sa auzim de bine.
 
Forum Index » Profile for Octavian1331 » Messages posted by Octavian1331
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com