| Message |
|
|
|
Este exact invers.
|
 |
|
|
|
Bai fratilor. daca acum aveti 27-28 in casa nu este ok. Deci daca deschsizi geamurile cel mult sunt 24 ...nu are cum. Si eu stau la 4 din 4 cu soare pe acoperis direct. Orientare sud est sud si sud vest.
Este drept eu mai las geamurile sa intre aer. Centrala nu functioneza. Acvariul este pe un hol fara geamuri in mijlocul casei. Temperatura in camera respectiva 22,5 grade. Cel mai mult in living 23. Nu are cum mai ales ca noaptea temperatura scade. Vara folosesc AC este adevarat si ajuta si acvariul.
Pai daca acum aveti 27-28 in iulie cat 34?
|
 |
|
|
|
Poti cumpara sigur. Daca exiata buget este perfect.
Pan atunci deschide capacul sa iasa caldura. Cum naiba ai 30 de grade la sf de aprilie...pt mine este o enigma.
Afara sunt fix 24. Acum intre 15-16.
|
 |
|
|
|
Pai daca ai 25 in camera este logic sa ai 26-27 in acvariu. Ai acvariu cu capac parca.
Daca este asa deschise cumva capacul sa iasa caldura emenata de lumina.
Cum naiba ai 25 in casa ? Mia faci caldura? Nici nu este sanatos. Undeva 22-23 grade este suficient.
Ma rog acum fiecare cum se simte bine. La mine sunt 27-28 de grade in acvariu vara cand sunt 33-34 afara. Si am Juwel cu capac. Adevarat le deschid putin capacul pt a aelimina caldura chiar daca am leduri.
|
 |
|
|
|
De curiozitate.
Cate grade ai in camera in care este acvariul?
|
 |
|
|
|
Salut
1. Scaper s soll nu il amesteci cu pietris.
2. Eventual poti pune la baza niste roca vulnica. Au cei de la JBL
3. la acvariul tau ai nevoie undeva intre 18-24 l de sol, 18 fiind minim.
|
 |
|
|
|
Atentie ca 4*250 ml nu este egal 1 kg...dar daca tot ai adus vorba ar fi foarte bine sa bagi 1 kg de eheim substrat pro.
|
 |
|
|
|
Este foarte bine atunci.
Numai sa ai grija sa-l echipezi " Cu ce trebuie"!
|
 |
|
|
|
Este foarte simplu.
Scoate incalzitorul.
|
 |
|
|
|
Ok . Nu am stiiut Bugetul. Dar daca cumperi unul din cele 3 e ca si cum ai aruncat banii. VCred ca ti-a recomanda cineva un filtru cascada. Te poti orienta mai bine spre asa ceva. Si daca tot zici ca te gandesti ca in viitor vei incepe acest acvariu...atunci mai asteapta 1 luna 2 si cumpara ceva mai bun. Alea de vrei sa le iei sunt niste mizerii.
Stii cum zice englezul? Sunt prea sarac sa-mi cumpar haine ieftine! ---ca se rup repede. Asa si cu filtrele. Faci cum crezi, dar sa stii un lucru acest Hobby este pentru cei care nu sunt lenesi dar si pentru cei care au rabdare. Dac nu ai rabdare vei sfarsi cu acvariul transformat intr- o apa puturosa si apoi la gunoi. Ca sa citez o veche cunostiinta ...acvaristica cu APA PAIE SI BATAIE...nu prea merge. Si o spune de foarte multi ani. Si si-a luat multe injuraturi de-a lungul timpului....aici pe forum Faci cum crezi.
Numai bine.
|
 |
|
|
|
Asa si? Nu stiu de ce te deranjeaza parerea mea?
Dar te-ai gandi ca poate fi un cumul de factori? Chiar Greseli . De ce nu.
Inclusiv curatatul filtrului. Care este problema. La urma urmei sunt doar supozitii. Ce ai testat apa? Ce stiu este ca apa de bucuresti este destul de Ok. De asta mi-am permis sa vorbesc. Si mai este ceva. In general am invatat in viata ca nu este ok ca la o nereusita sa dau vina pe altceva sau altcineva. Ma uit la mine si ma intreb oare am gresit cu ceva? Poate ca nu am facut totul chiar bine? Asta asa in general> Altfel este foarte simplu sa spunem a Eu sunt bun dar altii au avut noroc sau cozonacii n-au iest ca faina este nu stiu cum( dar vecinei de la 3 i-au iesit al naibii de buni cu acceasi faina. Asta am vrut sa spun. Pentru ca indiferent de cauza oricare trebuie sa ia calcul toate posibilitatile. Asta este ideea. Asta este ideea de forum. Legat de forum. Nu am spus sa nu intre. Ba din contra. I-am spus sa citeasca sa se documenteze....ce pe forum nu are ce citi?
Cat despre faptul ca nu stiu cine isi rupe din timp....asa o fi. Unii cred ca isi rup din timpul de pe forum ca sa fac altceva. Sunt on line nonstop si raspund uneori bine uneori bat campii ...dar asta este. Eu nu am asa timp la dispozitie...dar intru mai rar sau mai des ...de cele mai multe ori nu scriu......dar in cazul de fata chiar mi-a parut rau de necazul omului. Din acest motiv in prima faza i-am recomanda filtrul de apa....ca sa intrebe apoi daca apa de osmoza se bea. Din acest motiv am presupus ca nu poate fi numai apa de vina. Atat.
Weekend MAXIM!
|
 |
|
|
|
Ca o parere personala.
Daca tii musai sa ai filtru intern eu as alege OASE, juwel sau JBL seria i sau m.
|
 |
|
|
|
Asta este acum. Ai facut mai multe greseli.
Ideea este sa nu le repeti. Chiar si 1 cm este mult sa intri in substrat.
Apa filtrata este super ok pentru acvarii. Apa de osmosa o poti folosi doar pt acvariu si pt fierul de calcat!!!! La apa de osmoza pt acvariu trebuie sa adaugi saruri dedicate. Ar fi bine sa-ti cumperi in acest caz si un aparat TDS( costa cca 150-200 lei) pt ca altfel iar faci prostii....si nu stii la ce duritate ajungi. Aici iar intervin cunostintele.
Daca lasi apa la decantat in stil ( old school)...apai fa-o asa cum o faceam acum 30-40 ani ani. Adica introduci pt 24 de ore aer cu o pompa de aer si piatra. Apoi o poti folosi fara probleme, Asta este valabil doar pt clor.
Oricum ar trebui mai bine sa studiezi singur. Acum ai de unde. Eu asa as face. Decat sa stai sa intrebi pe forum ..intra unul ca mine iti zice o chestie...intra altul iti zice alta chestie....si tu faci tot cum crezi tu ca este bine.
Trebuia sa te documentezi temeinic inainte de a te apuca.
|
 |
|
|
Daca doar completeaza cu apa eu zic ca nu prea este de la apa. pai daca doar completezi fara schimb nu baga man-n foc ca este apa.
Daca cumva credeti ca este de inters va rog sa cititi acest articol. Mai sunt si alltele interesente.
http://www.aquaworldaquarium.com/Articles/TonyGriffitts/silent_killer.htm
|
 |
|
|
|
" Dupa cum spui tu,toti detinatorii de creveti, ori au 2 filtre la bazin ori nu curata filtrele ca sa evite o deciclare partiala ceea ce nu prea imi vine sa cresd"
[b]
Am spus eu asa ceva? Nu cred.
Te rog sa nu mi atribui afirmatii care nu mi apartin.
Daca uneori nu intelegem anumite lucruri ne documentam. SI DA foarte multi nu aspira corect substratul.
Ce este greu de inteles. A insisitatt prea mult a intra in profunzime a spalat si filtrul ...ca sa si glumim putin a facut curatenie ca intr-un closet.
Total gresit, dar daca vrei tu sa fie de vina CO2 sau ph asa sa fie.
|
 |
|
|
|
Eu nu cred ca este vorba nici de CO2 nici de PH. A schimbat doar 5 l.
Aspirarea necorespunzatore a substratului curatarea filtrelor ...reprezinta cea mai frecventa cauza in mortalitatea faunei din acvarii. ( stau marturie inclusiv discutiile de pe forumuri de afara + o serie de articole in acest sens)
Statistic este una din marile greseli facute cu frecventa mare de cei mai incepatori.
Nu este nici primul nici ultimul care pateste asa ceva. Crevetii sunt oricum mai sensibili. Cedeaza primii.
|
 |
|
|
|
Am mai citit filmul evenimentelor relatate de tine. Inclin sa cred ca ai perturbat sustratul foarte mult. Tare sunt curios cum ai curatat. Se sifoneaxa numai stratul de nisip. In rest se trece fosrte delicat peste suprafata sustratului. Cred ca declansat o furtuna de amoniac in bazin. In us si putinele bacterii stabilizate in acvariu s au prapadit. Eu cred ca adta s a intamplat. Nu apa a fost cauza.
Vslabil si ot altii. Incercati sa nu agitati sustratul. Dosr partea cu nisip daca aveti asa ceva.
|
 |
|
|
|
Salut,
Cel mai sigur este sa montezi un filtru pt apa cu 3 sau 4 cartuse. Este un sfat. In plus investitia nu este f mare avand in vedere ca vei folosi aceasta apa si pt consum, Eu de 2 ani folosesc apa de la un asemenea filtru. Fiind vornba de apa furnizata de apa nova bucuresti( buna zic eu) folosesc un filtru montat sub chiuveta de bucatarie Aquaphor Cristal K3K2K7.
Elimina Clor, Metale grele, Rugin?, Compu?i organici, Fenoli.
Aceasata apa o introduc direct in acvariu cu un furtun de 9 pe care-l montez direct la bateria subtire cu care vine insotit filtrul. Este drept dureaza mai mult umplerea acvariului -debitul este de doar 2-2,5 l/min.
Nu am avut niciodata probleme, avand in vedere ca schimb cca 50-60% din apa saptaminal. Am un Rio 125.
Daca ati face un calcul cat cheltuiti cu apa plata din supermarket...vi s-ar parea gratis acest gen de filtre.
|
 |
|
|
|
Salut,
Daca ai debit prea mare fa cum iti zice Silviu, este mai corect asa decat sa adaptezi debitul din Robineti.
Nu inteleg de ce toti incepatorii sunt disperati dupa incalzitoare. De regula pe timpul zilei in acvariu sunt cu cca 1 1,5 grade mai mult decat temperatura din casa. Ma intreb ? Cate grade vrei sa faci in acvariu?
In plus este bine sa existe o diferenta intre zi si noapte. Si in natura este la fel. Noapte temperatura apei este putin mai mica. Aceste variatii sunt foarte bune....nu deranjeza. Ai cumva Discus si nu am vazut eu? practic daca ai 22-24 grade apa in acvariu nu ai nevoie de mai mult. Nu vad rostul. Poti tine orice specie doresti. A daca ai 18 grade in casa este altceva.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|