[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alinutz80
Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
alinutz80 wrote:Multumesc tuturor! Am sa incerc si eu, sper sa nu kilaresc crevetii

Revin aici pentru a mentiona despre AlgExit si algele filamentoase (hair algae).

Sunt in a 3 a saptamana de dozaj cu Algexit si din ce vad algele filamentoase nu mai au putere, ba in 2 din acvarii au disparut aproape de tot. Mai am o doza saptamana viitoare, si sper sa scap de tot

Vreau sa mentionez ca pana acum (in 14 ani de acvaristica) nu am folosit niciodata vreo metoda chimica impotriva algelor, am incercat cu metode naturale (filtrare buna, redus lumina, blackout etc).
Ma bucur ca pana la urma ati reusit, si nu renuntati asa usor.

As mai adauga pe langa ce au spus colegii mai sus, sa adaugai apa pana e acvariul plin si nu se vede nivelul apei. Dupa ce o sa aveti capac si lampa adecvata pt acvaristica atunci nu va mai faceti probleme de condens.

Mai puteti adauga pe parcurs cateva plante easy: gen 1 2 anubias nana pe acea ciaota, si ceva valisneria in spate sa acoper cat de cat aparatura de acolo.....sau pt spate sunt si alte plante, gen cabomba.
Si la microsorum petite va puteti gandi.

Cum a zis Eduard, renuntati la termometrul ala negru si ramaneti doar cu cel galben, care il puneti pe o laterala (stanga sau dreapta) a acvariului spre spate.
Totodata, de acord inca odata cu Eduard referitor la solutii....trebuia doar cea pt declorinare apa (nici asta nu e musai daca sta apa 24h sa iasa clorul) si cea cu bacterii, atat.
Cititi cu atentie ce scrie pe fiecare flacon de solutie. Avea crystal water nu are rost sa o mai folositi.

Filtru, din nou, mi se pare unul subdimensionat pt ce aveti acolo, dar asta il puteti inlocui pe parcurs.
AB1981 wrote:Acvariul are 100 litri, nu 40. Sau chiar 120 litri. Noua ne plac Tetrazonele, nu vrem sa scapam de ele. Iar de Scalari, 2 cati sunt, nici nu poate fi vorba sa scapam. Sunt "vedetele" acvariului. Cel putin, cel colorat (care cred ca e mascul) e preferatul meu. E bland si vine la margine, parca ar vrea sa comunice. Cand le pregatesc mancare si inchid filtrul si oxigenul, Scalarul e primul care se ridica la suprafata apei si asteapta.
Eu citisem ca în 100 litri de apa sunt suficienti 2 Scalari, tocmai pentru ca au nevoie de spa?iu.
Multumesc oricum pt raspunsul prompt!

ok, nu stiu de ce stiam de 40L, dar e ok. La 100L e ok 2 scalari...doar ca repet, sunt pesti de grup si se simt mai bine in grup de minim 6 dar e posibil sa fie bine si cei 2 care ii ai....
Eu am scalari de f multa vreme, poti sa vezi in semnatura mea clipuri cu ei.....etc.
Raman totusi la ideea mea sa renunti la tetrazone.

Bafta in continuare si ape limpezi.
AB1981 wrote:Eu ma gândesc sa nu-i imbolnaveasca si pe ceilalti. Nu as vrea sa o iau de la capat cu tratatul.
Vad ca Tetrele sunt cam sensibile. Pe viitor nu cred ca voi mai cumpara din astia.
Care sunt cei mai rezistenti? Dar sa fie si compatibili cu Scalarii, Arlechinii, Tetrazonele, Neonii ?i Zebrele

Pai de aceea am zis sa il separi, sa nu imbolnavesti pe restul. Eu in locul tau as scapa de Tetrazone si scalari. Tetrzonele astea colorate artificial mie personal nu imi plac deloc, dar e o chestie de gusturi.

Ramai doar cu rasbora arlechin si neonii si zebrele.

Pentru cei 40L de apa DOAR acesti pesti s-ar preta. Adica, 1 scalar matur are nevoie de 40L de apa net....deci.....plus ca scalarii sun pesti de grup, trebuie sa tii nimin 5-6.
Aurel79 wrote:Multumesc frumos!

Cu mare placere!

Dupa ce faci anumite modificari din cele mentionate mai sus poti sa revii aici cu poze
Izoleaza l daca ai unde, dar sincer pt 1 peste nu merita niciun tratament.
Bine ai venit! si ma bucur din nou cand vad noi acvaristi, mai ales acvaristi incepatori care scriu pe forum si nu pe facebook sau alte platforme

Nu ai inceput rau....e chiar ok. Cu neritina ai riscat putin pt ca sunt mai sensibili, dar poate rezista. Sa faci schimb de apa saptamanal 30%.

As mai putea adauga anumite detalii:
1. Completeaza cu apa pana sus, sa nu se vada nivelul apei din acvariu. E ok sa lasi de la marginea acvariului 1cm.
2. Filtru poti sa il ridici mai sus spre nivelul apei si sa orientezi sensul debitului de apa spre lungimea acvariului (nu spre latime cum ai acum) - sper ca e clar. Aerarea da o putin mai incet, nu ai nevoie de asa multa aerare...eventual lasa o dar mult mai incet.
3. Acea piatra alba din stanga (cred ca quartzul) eu as scoate o afara.....nu da bine acolo si e alta culoare fata de cealalta piatra. Daca tot vrei pune tot una la fel cu cea canion (gri).
4. Acel inel ceramic din dreapta langa piatra poti sa l pui (daca tot vrei sa ramana acolo) undeva sa l ascunzi.
5. Mai poti sa adaugi cateva plante easy care nu cresc foarte mari.....ai inaltime mica si acvariu relativ mic. Anubias nana si bucephalandra sunt ok...dar mai sunt si altele.
6. Pe spatele acvariului poti sa pui un poster/autocolant negru si va schimba total in bine aspectul acvariului, plantelor si pestilor.
7. Termometrul muta l undeva pe o laterala a acvariului, spre spate...undeva unde il poti vedea totusi usor.
8. Substratul pare ok, dar nu imi dau seama din poza ce granulatie are si ce tip de substrat este....dar in general pare ok.

Sa nu te sperii ca am scris multe idei mai sus....dar toate astea te vor ajuta pe viitor si vei avea un aspect mult mai placut al acvariului.
Din tot ce am scris mai sus nu necesita investitii mari si nici timp mult.

Daca am uitat ceva mai adauga colegii, sau daca mai ai intrebari oricand posteaza aici.

In rest, bafta mare si ape limpezi!
Fadds wrote:Colegul alinut80 a uitat sa aminteasca de solutii alternative (mult mai bune, parerea mea) pe care le foloseste pt obtinerea efectului de blackwater.

Eu nu recomand frunzele catappa, care intra in descompunere si ajung hrana (carbohidrati) pt bacteriile heterotrofe.
In general nu lasam niciodata resturi vegetale sa se descompuna in acvariul nostru.

Doar daca urmarim aspectul estetic al acestor frunze putem face un compromis cu mentiunea ca se vor colmata mai repede mediile de filtrare.

Din alt topic:
alinutz80 wrote:De data asta am folosit pt a avea blackwater Natural Humin de la DiscusFood - https://www.discusfood.com/water-conditioner_wasseraufbereiter/ pe care il recomand din toata inima pentru toti cei care vor sa aiba blackwater adevarat. Cu 10ml la 100l de apa va iesi un blackwater cum trebuie....acum sa vedem cat tine in timp. Dupa primul dozaj se pot pune 6ml la 100L de apa.
Pana acum am folosit diferite solutii pt a avea blackwater (pe langa catappa si conuri arin), dar nu prea au fost ok: Prodac Biotrix Blackwater, Tetra Torumin, Sera Blackwater etc

Aici era vorba de catappa, nu de efectul de blackwater, de aceea nu am zis ce solutii mai folosesc pt blackwater urmeaza sa emit o lista/tabel cu toate solutiile de care stiu eu pt efect de blackwater

Dar, intradevar, daca vrei blackwater folositi solutia mentionata mai sus. Dar in acelasi timp poti folosi si catappa si conuri arin.
Totusi, eu nu renunt la catappa si la conuri de arin, nici daca folosesc acea solutie. Fiecare face cum crede.

Frunzele de catappa nu intra in descompunere, eu nu am auzit asta si nici nu am patit asta......pe langa aspectul estetic am mentionat mai sus beneficiile frunzelor de catappa, nu cred ca este cazul sa reped pt ca e clar pt toata lumea.
Depuneri sunt, sigur...depinde....poate le mananca pestii si crevetii....raman de la frunze "cotoarele" dar....in timp toate se descompun si e ok...nu vad aici niciun dezavantaj, decat poate ca se murdareste putin filtrul...dar si filtrul il "cureti" regulat.
Eu demult folosesc catappa si conuri arin.....si nu am vazut decat beneficii, niciun dezavantaj (sau poate nu l-am observat eu )
Foarte fain! Dar si oscarii sunt super....f mari...si restul pestilor mari.

Iti trebuie minciog serios la ce pesti ai acolo

Ce le dai de mancare la oscari si restul ?
Zilele astea cand am schimbat apa si am urmarit mai atent prin acvariul dedicat crevetilor crystal red am vazut cativa pui/juvenili este un semn bun.....cu toate caci adulti am numarat asa la vedere doar vreo 8 bucati.....
Sper sa isi revina colonia si sa fie totul ok pt ca momentan nu merge bine si nu se inmultesc crevetii cum ar trebui, asta de cand am schimbat substratul (cu acelasi substrat dennerle shrimp king).

Las cateva poze facute la repezeala:

image
image
image
image
image
image
image
image
Bayek wrote:Eu am pus acum o saptamana jumatate e frunza de catapa in acvariu de 30l si apa nu s-a colorat deloc. Chiar ma intreb daca e “originala” frunza, daca nu are vreo hiba. Depuneri nu am, e drept ca sunt 3 neritine si cativa comunitari care se plimba mereu pe frunze.

Mai pune inca o frunza, si o sa vezi apoi efectul. Daca ai pus 1 frunza mica nu e destul.....daca ai pus o frunza are e destul. Incearca sa mai pui 1 jumatate de frunza si vezi apoi, dar sa stii ca si la mine nu toate acvariile se coloreaza de la frunza...unele mai tare, altele mai putin si poate altele deloc....e ok si oricum are beneficii multiple.
Da, frunzele de catappa ajuta foarte mult...nu numai ca sunt sursa de mancare pt creveti si melci si unii pesti, dar si ajuta la prevenirea bolilor si fac si un efect de blackwater....

Uite aici cateva beneficii ale frunzelor de catappa:

Frunzele de catappa sunt folosite pe scara larga in acvariile din tarile din Asia de o perioada lunga de timp. Pasionatii si crescatorii de diversi pesti si vietuitoare cum ar fi betta, discus, creveti, raci si plecostomus folosesc aceste frunze pentru tratamentul anti bacterian si pentru a vindeca ranirea pestilor sau a muscaturilor si a ranirilor accidentale in urma transportului. Membrana mucoasa este intarita.
Este ramarcabil ca bacteriilor folositoare din acvariu sunt practic neafectate la folosirea frunzelor de catappa.

La transportul pestilor este foarte recomandat sa se adauge frunze de catappa in apa. Aceasta scade semnificativ riscurile si stresul pe care le suporta vietatile in urma concentratiei mari de bacterii.

La inmultire, funzele de catappa ajuta la inducerea dispozitiei de inmultire a pestilor si reduce ciupercile de pe icre. Prin eliberarea de acizi humici si a taninilor, funzele de catappa creaza un mediu natural si cresc vitalitatea si bunastarea ocupantilor acvariului.

Alte beneficii:
- promoveaza vitalitatea si bunastarea vietatilor
- provine din mediul natural al crevetilor si pestilor din acvariu
- ajuta la naparlirea crevetilor
- are proprietati dezinfectante
- previne infestarea cu ciuperci (fungi) si infectiile bacteriene
- indispensabile pentru multe specii

Eu folosesc catappa in toate acvariile mele...unele se coloreaza ok altele nu....unde nu se coloreaza adaug mai multe frunze
Salutare! Dupa cum bine te ai gandit in a doua postare nu este cazul sa schimbi substratul, acele substraturi speciale sunt pentru caridine, pentru a scadea Ph ul. Eu folosesc si am folosit dennerle shrimp king, dar am sa trec pe viitor la shirakura red bee....dar repet, doar pentru caridinie.
Oricum la o schimbare de substrat este un risc foarte mare sa deciclezi si sa omori toti crevetii. Eu cand am schimbat, am lasat noul substrat in acvariu vreo 3 4 saptamani.

Pentru neocaridine, ce ai si tu, nu e cazul de substrat dedicat crevetilor. Ramai cu ce ai pe viitor, sau treci tot la nisip cuart 3-4mm granulatie, negru ar fi ideal ca se vede frumos rosu pe el.

Dupa cum vad substratul tau are o granulatie cam mare si intra mizeria in el pe care nu o poti aspira, de acolo apar anumite probleme....gen viermisori sau altele.
Din poza nu imi dau seama ce granulatie are substratul, dar ideal pentru creveti ar fi 3-4mm maxim.

Avei viermisori si eu zic ca nu trebuie sa iti faci griji....par a fi detritus worms...dar nu sunt sigur. mai vezi pe youtube ca sunt o gramada de filmulete

Sunt de ajuns 20 creveti, se vor inmulti ei in timp..doar sa ai rabdare. Mancare e bine ca le dai 1 data la 2 3 zile, ar fi buna si o mica farfurioara unde sa administrezi mancarea: http://www.seba-shrimp.ro/index.php?route=product/category&path=96_104

Ce mai poti face e sa verifici anumiti parametrii ai apei, gen TDS, GH, Kh, Ph. Ar trebui sa fii in range urile de mai jos:
Parametri acceptati :
-PH......................6,0-8,0 (recomandat 6,5-7,5)
-KH......................4-10
-GH......................4-14
-TDS.....................80-400 ppm
-Temperatura.............20-28 gr

Spor mare si astept poze cand va fi numai rosu prin acvariu
Hai ca e chiar bine! Felicitari. Mie imi place cu arata.....e evolutie.
Substratul nu arata rau.....e ok daca e mai deschis ca vezi mizeria pe el si o aspiri.
Nici eu nu am folosit bilute la radacina, dar si eu cred ca se pun odata si gata....sau poate peste catva timp.
Daca folosesti fertilizant lichid e ok, juma de doza cum a zis samy mai sus...la inceput.
Eu ti as recomanda fertilizant masterline sau tropica sau dennerle (asta dupa ce termini ce ai acum)
Salutare tuturor!

As avea de vanzare, din lipsa de spatiu, 4 scalari Rio Nanay si 2 Rio Manacapuru red back tineret.
Provin din parinti Forkel, Germania.
Poze si filmari atasate la postare, nu am reusit sa ii prind mai bine.
Prefer predare in Cluj-Napoca, pentru a nu risca trimiterea in tara in conditiile meteo actuale.
Alte detalii si informatii in privat sau la telefon 0743151945! Pot sa ofer si ceva filmulete cu pestii pe watsup.

PRET 22O LEI (negociabil)

image
image
image
image
pascaru_val wrote:Nisip, pot pune orice (de pesti) la granulatie 2mm?
Filtru nu pot pune din Hornbach la 15-20 lei? Aleg eu unul cat de cat sa fie mai bine facut, mi se pare cam mult pentru inceput 150 lei.Casuta din lemn trebuie sa fie pt acvariu neaparat, o casuta din lemn din Auchan nevopsita nu pot pune, are prea multe chimicale?

Poti pune nisip natural, ti am dat mai sus o gramada de idei.
La hornbach poti lua de asta: https://www.hornbach.ro/shop/Nisip-pentru-acvariu-0-4-1-4-mm-alb-5-kg/4066916/produs.html sau ceva nisip cuart similar....si culoare bej sau negru e ok.

Filtru ar merge si asta: https://www.petmagazin.ro/aquael-filtru-versamax-fzn-mini-113175/?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVH_20TW245EoMkUNvQQbzlYVnqUvl0RnHksamlhN_fSEJA45Q3CmaYaAqYJEALw_wcB
E mai ieftin, tot aquael.
Sau asta: https://abc-zoo.ro/3585-aquanova-nf-450-filtru-tip-cascad-90-l.html?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVEHB_JzIKJ94fe6sjn0jc3_zAakJn3iJHNzskqf4CPEyVXJyI8iZXMaAhU7EALw_wcB
si multe alte variante pe net, doar tre sa studiezi putin.
Nu te zgarci la filtru.
Ia din hornbach si eheim substrat pro sa bagi in filtru, sub buretele ce l are filtrul.
Continua cu schimburi de apa la 2 zile. Poti adauga ceva bacterii pt ajutor in ciclul azotului, eu folosesc seachem stability dar sunt si altele gen prodibio digest, prodac nitridac, eaay life easy start etc.

Plante mai poti lua: anubias, microsorum - se leaga de piatra sau lemn, christmass moss si el se leaga de piatra sau lemn...echinodorus se planteaza in substrat etc.

Fertilizant ferropol pune jumatate doza recomamdata ca nu ai multe plante dupa ce l termini cumpara masterline all in one sau tropica

Nitritii trebuie sa fie 0, altfel mor pestii. Masoara regulat.
Superbe toate !!! Felicitari
Totusi eu zic ca sunt ceva melci..... dar asteptam sa vedem ce zic si alti colegi.

Pana atunci da ne mai multe detalii despre acvariu: volum, filtrare, pesti, plante, iluminat, schimburi apa etc.
O poza si filmare iar ajuta.

Nu stiu ce sa zic despre medicamentul JBL Aradol ca nu l-am folosit niciodata......tare greu mi e s acred ca ai acei viermisori pt care s-ar folosit Aradol, dar e posibil.

Aradol Plus 250, medicament impotriva paduchelui de crap (Argulus), viermelui ancora (Lernaea), crustaceului de branhii (Ergasilus etc.), precum si impotriva altor crustacee parazite (Assel) la pestii de acvariu in apa dulce si sarata.
Pestii infectati cu paduchi de crap sunt timizi, prezinta comportament anormal – sar in special noaptea – si incearca sa se frece de pietre. Muscaturile paduchilor de crap pot determina aparitia de pete inflamate pe piele. Paduchii de crap sunt vizibili cu ochiul liber sub forma unor paraziti cu o lungime de 4-12 mm, de forma unei unghii.
Viermii ancora pot fi identificati cu usurinta sub forma unor paraziti lungi ca o tija cu ramuri si doi saci lungi pentru oua. Capul se ingroapa in buzunarele solzilor, provocand inflamatii. La crustaceele de branhii numai femelele sunt parazite.
O infectie cu crustacee de branhii se recunoaste cu ochiul liber (dupa ridicarea cu grija a unei membrane a branhiei), avand forma unei tije albicioase. Deoarece crustaceele isi modifica frecvent locul, mucoasa branhiilor poate fi afectata pe o suprafata mare.

Baktopur este ok, si se foloseste pentru infectii bacteriene
Medicament contra destramarii bacteriene a aripioarelor.
Simptome ale bolii bacteriene: atrat alb pana la pete gri-albe, pete de sange si rani pe piele, infectii in jurul anusului si pe marginea aripioarelor, hidropizie - recunoscuta prin proeminenta solzilor, corp umflat, ochi bulbucati, strat pufos alb in jurul gurii, pete gri-albe pe cap si aripioare si o miscare agitata pe partea de jos a acvariului, margini albe ale inotatoarelor si uneori distrugerea completa a inotatoarelor.

Forum Index » Profile for alinutz80 » Messages posted by alinutz80
Go to: