Vand filtru extern Eheim 2080, folosit, dar canistra este ca noua, garniturile de la capac schimbate recent si ax ceramic si garnituri schimbate.
Filtrul a fost demontat astazi de la acvariul meu si este perfect functional. Se vinde complet cu furtune, tevi IN/OUT. Nu include materiale filtrante. Ofer cadou o canistra care are 1 clema rupta.
Capacitatea pompei: 1700 l
Cap max. : 2,8 m
Capacitate rezervor: 25 l
Volumul filtrului: 12 l + 1,5 l în pre-filtru
Consum de energie: 30W
Dimensiuni: ÎxLxA 567x330x330 mm.
ocean wrote:Ok cu pompa, dar pe tine te ajuta si geo nu? Stiu din alte parti de la cei ce au geo sau thoracata ca nu e nevoie sa mai aspire substratul fac ei toata treaba, in unul din cazuri era bazin cu altumi
P.S. "Am substrat nisip cuart cu granulatie de 0,8mm"
Daaaaaaaaa, ma ajuta clar si geophagusii......le place mult sa manance nisip, nu degeaba le zice eartheaters
Deci practic de multe multe luni nu am mai aspirat deloc substratul! Asta nu e pt incepatori.....ei trebuie sa faca aspirarea conform regulii, saptamanal
alinutz80 wrote:Eu voi folosi pompa in acvariu de apa dulce pt ca nu am miscarea apei buna prin acvariu, si aceasta pompa ma ajuta.
Asa da, ma miram la ce iti trebuie in bazin de apa dulce impulsuri sa-ti faca valuri, desi cum spunea cineva prin ele se poate reproduce mediul unor cichlide(pentru cei ce prin termenul de cichlide inteleg doar africane, si in Africa exista cele din Marile Lacuri si cele vest africane de rau) chiar si americane care traiesc in lacuri in apropierea malului unde se resimte efectul de val.
Ai dreptate Gelu!
Eu ii directionez debitul spre substrat si e foarte ok, nu aspir mai deloc pt ca duce toata mizeria spre filtre...... Am substrat nisip cuart cu granulatie de 0,8mm.
paradoxx wrote:F bun topicul creat, eu folosesc de ceva ani(2014) aceiasi bureti de Aqua-el Turbo 1000/1500 cumparati la bucata(mai precis exista o cutie cu 2 rezerve), plus un burete de la fostul filtru(aqua el 1000). Pana atunci,foloseam burete din ala albastru din canistra de Sun Sun(se gaseste mai prin toate filtrele), e bun si el dar cele de la Aquael au si o rezistenta pe termen lung la presiune, de exemplu cand e presat de geam cand e pe teava de in, dupa ani intregi de folosinta tot isi revin la dimensiunea cilindrica( cel albastru de la filtru extern dupa jumatate de an ramanea presat pe partea unde era geamu).
Prin urmare, eu recomand pe cei de la Aqua-el Turbo, dar nu pot spune ca am experimentat si alte firme, pur si simplu am dat de ei si mi.au placut L.E.: am avut si din aceia pufosi si densi pt bolborositor, dar dupa doua saptamani OBLIGATORIU trebuia sa ii scot si sa ii clatesc.
Mersi mult! De mi ar incapea si mie cei mari de la aquael turbo 1000/1500 as fi fericit! poate pe viitor. Dar sunt multumit si eu de Aquael, cei de la Turbo 500, doar ca sunt mici.
Din motive care nu imi sunt clare inca, mediile din canistrele mele ( bureti spuma poliuretanica 20-30ppi) refuza sa se colmateze. Au trecut 9 luni fara curatare, debitul la fel de puternic.
Probadbil au inghitit mult nisip in tot acest timp, dar nu cred ca trece de bureti ca sa ajunga sus la pompa.
Pai tu daca ai numai bureti in filtrele externe de ce sa mai folosesti alti bureti pe IN ? nu are sens.....in cazul tau.
dan.pavelescu wrote:E pompa de curenti, folosesc produse Tunze de multa vreme.
Stiu ca exista si un controller Tunze pentru simulare valuri, dar trebuie sa fie si pompele potrivite (nu au stecher, au mufa).
Mersi de clarificare, de curenti sa fie. Eu nu am avut marine, inca E bine ca e mai clar pt toti.
Haideti sa discutam putin despre buretii care ii folosit pe tevile IN (intake) ale filtrelor externe.
Eu de multi ani am folosit buretele de rezerva de la Aquael Turbo 500, mai jos poza...dar se colmateaza prea repede si trebuie spalat destul de des (cam la 1 2 saptamani).....
Zilele trecute am fost la Zoomania si am vazut mai multe tipuri de bureti...Eheim exclus din start in cazul meu pt ca nu am sorbul (cos absorptie) pe capatul tevii de IN Eheim, iar toti buretii Eheim care i-am vazut au gauri in ambele parti.
Am vazut si buretii Aquael Turbo 1000/1500 care ar fi f ok, dar mie nu mi incap in decorul care il am in coltul din dreapta al acvariului......deci nu i-am luat.
In schimb, am gasit ceva bureti clasici mici (cu piatra care nu o folosesc) si i-am luat (atasat poza). Acestia incap in locasul meu, si sunt ok ca si marime, dar au porozitatea prea mica (adica sunt prea fini)....i-am pus ambii pe tevile Eheim de iesire, dar doar unul din ei l-am lasat pt ca celalalt imi reducea foarte tare din debitul acvariului...am sa mai incerc poate reusesc sa ii folosesc ambii. Momentan am 1 burete aquael turbo 500 si 1 de asta simplu.
Haideti sa vedem voi ce folositi, poze, linkuri etc. Poate reusim sa ajutam si alti colegi.
ocean wrote:Pana la urma astea(Tunze) sunt de valuri sau de curenti, pentru ca eu sunt obisnuit de la marine ca cele de valuri sa functioneze cu impulsuri, in timp ce alea de curent merg in flux continuu. Nu am vazut specificata treaba
https://www.tunze.com/BE/en/details/6025.000-turbelleR-nanostreamR-6025.html Gelu, eu din ce vad pe site ul producatorului inteleg ca sunt pompe de valuri (care de fapt fac curenti), dar care merg flux continuu (nu cred ca merg cu impulsuri). Sunt anumite pompe de valuri care le poti controla debitul, sa l scazi si sa l cresti, dar eu momentan nu are rost sa investesc in asa ceva (alea sunt mult mai scumpe)
Eu voi folosi pompa in acvariu de apa dulce pt ca nu am miscarea apei buna prin acvariu, si aceasta pompa ma ajuta.
Doar asa ca un mic update aici, Tropheus mi au anulat comanda de cateva saptamani fara sa ma anunte nimic....nicio informatie/motiv de ce si cum...doar un email amarat ca e anulata comanda.
Asa ca, inca nu am mai luat alta pompa de valuri. Merge tot cea Hydor care pare sa fie tot mai galagioasa...am pus o mai nou pe o priza programabila si merge doar cat e lumina pornita la acvariu.
Oricum voi merge pe Tunze Turbelle 6025, dar voi lua de la Aqua Life Baia Mare, care par mult mai seriosi.
Un mic update aici, am prins 2 poze cu red cherry si melcii tylomelania la masa cu Tropical mini wafers mix...se pare ca tare mult le place. E prima data cand dau mancarea asta la creveti si melci
alinutz80 wrote:Foarte fain! Dar si oscarii sunt super....f mari...si restul pestilor mari.
Iti trebuie minciog serios la ce pesti ai acolo
Ce le dai de mancare la oscari si restul ?
Am miciog din trusa de spining In ultimul an am cumparat la vrac SAK mix nr. 4 si 5 cu suplimente aproximativ saptamanale de creveti congelati sau mix de fructe de mare. Nus daca e ok sa zic de unde cumpar SAK la kil. Rame si alte insecte ce pica la indemana vara...
Asa da!
Poti sa zici de unde cumperi SAK, de la iazuri acvarii ? sau?
alinutz80 wrote:Multumesc tuturor! Am sa incerc si eu, sper sa nu kilaresc crevetii
Revin aici pentru a mentiona despre AlgExit si algele filamentoase (hair algae).
Sunt in a 3 a saptamana de dozaj cu Algexit si din ce vad algele filamentoase nu mai au putere, ba in 2 din acvarii au disparut aproape de tot. Mai am o doza saptamana viitoare, si sper sa scap de tot
Vreau sa mentionez ca pana acum (in 14 ani de acvaristica) nu am folosit niciodata vreo metoda chimica impotriva algelor, am incercat cu metode naturale (filtrare buna, redus lumina, blackout etc).
Multumim de feedback sigur va fi de ajutor pe viitor cand vor mai aparea .
Cu mare placere!
Ar fi util ca cineva care are mai multa experienta cu extirparea algelor sa faca o lista cu algele si remediile naturale sau chimicale pentru fiecare tip.
Stiu ca sunt o gramada de site uri cu mentiuni detaliate....dar acolo sunt chestii generale, nu neaparat si testate de acvaristi.
Eu stiu cateva site-uri asa la rapid - sigur mai sunt si altele:
https://www.aquasabi.com/aquascaping-wiki_algae http://www.aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/alge
Ha ca e bun inceputul! Mie chiar imi place cum arata.
Mai modifica cum a zis Samy...sau vezi pe net poze aquascaping.....si mergi inainte. Mai poti adauga plante linistit...daca vrei