aliosa1972 wrote:Buna ziua. Sunt începator la propunerea sotie ne-am cumparat un acvariu de la un magazin cu specific. 54l dotat cu termostat filtru si termometru. in aceiasi zi ne-am cumparat si pestisori 20 buc 4 guppy, 6 neoni, do2 sanitari 4 Molly si 4 brarbus. Si doua plante. Totul ok. Am montat acvariul am pus pestisori doua saptamâni fara victime. Dupa doua saptamâni am plecat înt-un mini concediu de 5 zile , am cumparat repartizor de hrana si priza cu programare pentru lumina. Când ne-am întors filtrul nu mai functiona si am avut si primele victime 4 neoni si 1 guppy. Am cumparat un filtru nou am introdus buretele de la filtrul vechi si i-am dat drumul.prima zi am vazut ca pesti au niste pete albe am intrat pe net sa ma informez am dat de acest forum, am vazut ca totul la mine a fost contrar celor recomandate de voi. Ziua 1 Am marit temperatura încet la 30 grade si am pus 4 linguri de sare fara iod. Ziua 2 am avut victime 2 neoni,2sanitari ,am schimbat 50,%apa. Ziua 3 ,cel mai dureros a fost moarte instantanee a unui pestisor Guppy. ziua 4 la fel de instantaneu moare Barbus. Era totul normal au mâncat erau jucausi fara dificultati in respiratie si în câteva secunde erau agitati înotau fara directie si mureau instantaneu. Va rog sa îmi dati niste sfaturi. PS. Locuiesc in Cehia. Multumesc.