[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pe?ti mor?i instantaneu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aliosa1972
Unripe member

IP:

Buna ziua. Sunt începator la propunerea sotie ne-am cumparat un acvariu de la un magazin cu specific. 54l dotat cu termostat filtru si termometru. in aceiasi zi ne-am cumparat si pestisori 20 buc 4 guppy, 6 neoni, do2 sanitari 4 Molly si 4 brarbus. Si doua plante. Totul ok. Am montat acvariul am pus pestisori doua saptamâni fara victime. Dupa doua saptamâni am plecat înt-un mini concediu de 5 zile , am cumparat repartizor de hrana si priza cu programare pentru lumina. Când ne-am întors filtrul nu mai functiona si am avut si primele victime 4 neoni si 1 guppy. Am cumparat un filtru nou am introdus buretele de la filtrul vechi si i-am dat drumul.prima zi am vazut ca pesti au niste pete albe am intrat pe net sa ma informez am dat de acest forum, am vazut ca totul la mine a fost contrar celor recomandate de voi. Ziua 1 Am marit temperatura încet la 30 grade si am pus 4 linguri de sare fara iod. Ziua 2 am avut victime 2 neoni,2sanitari ,am schimbat 50,%apa. Ziua 3 ,cel mai dureros a fost moarte instantanee a unui pestisor Guppy. ziua 4 la fel de instantaneu moare Barbus. Era totul normal au mâncat erau jucausi fara dificultati in respiratie si în câteva secunde erau agitati înotau fara directie si mureau instantaneu. Va rog sa îmi dati niste sfaturi. PS. Locuiesc in Cehia. Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/11/2018 17:06:57

Liv
Ultrahigh member

IP:

Salve, ai facut o multime de greseli.

Nu mai folosi diacritice - forumul nu le suporta.

Ai victime din cauza lipsei ciclarii - citeste asta de ce:

http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

1. Coboara temperatura inapoi la 25-26 de grade Celsius (1grad pe ora - nu mai mult). Marirea temperaturii e folosita daca ai gris - petele albe par sa indice ca ai pestii afectati de o ciuperca ( care se raspindeste mai rapid la temperaturi mai mari). Uita-te la citeva poze cu gris (cauta Ichthyophthirius multifiliis pe google sa vezi cum arata). Daca esti sigur ca ai gris pastreaza temperatura. Nu mai pune sare daca nu ai gris.

2. In urmatoarea luna faci schimburi zilnice de apa - 5 litri pe zi cu o temperatura cit mai apropiata de cea care o ai in acvariu. Foloseste Filter Medium:

https://www.zooplus.com/shop/fish/pond/water_treatments/126503

sau macar alt conditioner pt. apa.

3. Inlocuieste buretii din filtru cu minisiporax ( ce filtru ai?). Buretii vechi ii lasi in acvariu pusi sub pompa de aer - ca sa circule apa prin ei.

4. Mai putina mincare - cit maninca toti pesti in 1-2 minute.

5. Pune mai multe plante usoare (easy) cu crestere rapida - plantele ajuta mult la ciclare.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
aliosa1972
Unripe member

IP:

aliosa1972 wrote:Buna ziua. Sunt începator la propunerea sotie ne-am cumparat un acvariu de la un magazin cu specific. 54l dotat cu termostat filtru si termometru. in aceiasi zi ne-am cumparat si pestisori 20 buc 4 guppy, 6 neoni, do2 sanitari 4 Molly si 4 brarbus. Si doua plante. Totul ok. Am montat acvariul am pus pestisori doua saptamâni fara victime. Dupa doua saptamâni am plecat înt-un mini concediu de 5 zile , am cumparat repartizor de hrana si priza cu programare pentru lumina. Când ne-am întors filtrul nu mai functiona si am avut si primele victime 4 neoni si 1 guppy. Am cumparat un filtru nou am introdus buretele de la filtrul vechi si i-am dat drumul.prima zi am vazut ca pesti au niste pete albe am intrat pe net sa ma informez am dat de acest forum, am vazut ca totul la mine a fost contrar celor recomandate de voi. Ziua 1 Am marit temperatura încet la 30 grade si am pus 4 linguri de sare fara iod. Ziua 2 am avut victime 2 neoni,2sanitari ,am schimbat 50,%apa. Ziua 3 ,cel mai dureros a fost moarte instantanee a unui pestisor Guppy. ziua 4 la fel de instantaneu moare Barbus. Era totul normal au mâncat erau jucausi fara dificultati in respiratie si în câteva secunde erau agitati înotau fara directie si mureau instantaneu. Va rog sa îmi dati niste sfaturi. PS. Locuiesc in Cehia. Multumesc.
[Thumb - IMG_20181118_192845.jpg]

MSI
Senior member
[Avatar]

IP:

Schimba cat mai rapid apa multa, jumatate astazi, jumatate maine - apa lasata sa iasa clorul din ea 24h / in cazul tau sper sa ai niste solutie sa o pui impotriva clorului si sa faci schimbul cat mai rapid - ceva este in neregula cu chimia apei, atentie chiar si cand bagi mana in acvariu, daca de exemplu ai ceva urme de solutii de curatat pe maini/detergenti, poti sa introduci chimicale periculoase fara sa-ti dai seama.

Vad in poza una bucata decor, ceva de genul unui coral calcifiat (sa nu se dizolve sa lase ceva in apa, a se scoate imediat).

Elimina din decor tot ce poti si nu este natural sau nu este natural in contextul tau, adica scoate tot ce tine de scoici, pietre de mare sau luate de pe plaja, plastice sau lucruri vopsite. La fel si pt nisip, daca este colorat, nu-i prea bine, dar ala este greu de scos acum.

F important, aspira f bine nisipul acum cand schimbi apa, presupun ca ai acel furtun basic de la petshop cu un fel de clopot de plastic in capat, a se baga adanc in nisip sa curete mizeria stransa in el.

Tu ai lasat pe hranitor automat si bazinul este plin de mancare neconsumat dizolvata = amoniac/nitrati, in plus ai schimbat chimia prin a introduce atata sare, prea mult .. sarea se introduce treptat la acel tratament - a se curata nisipul si schimb de apa 50% azi, 50% maine.

Din poza, da, pare sa aiba gris (Ich) dar semnele de moarte subita nu par sa fie in legura cu Ich, este ceva in chimia apei in neregula.

Pentru ich, este ok sa ti temperatura usor crescuta 28grade si daca in rest le oferi un mediu curat si sanatos o sa-si revina pestii. (in cazul nefericit in care faci gris, ai cateva pierderi dar majoritatea isi revin).

Baga plante naturale usoare.

This message was edited 2 times. Last update was at 18/11/2018 22:08:48

MSI Reef
aliosa1972
Unripe member

IP:

Va mul?umesc maine ma pun pe treaba .
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

asa cum au spus colegii
1- Schimburi dese de apa,30% din volumul bzinului la maxim 3 zile.Asta pentru ca esti in perioada ciclarii.Citeste despre ciclare
2- achizitioneaza un filtru mai mare,ex pentru bazine de 100 litri,un hang on ori o canistra exterioara.Cele interne ocupa mult din spatiul bazinului
3- scoate pasticurile,corali,pietre artificiale si inlocuieste cu radacini,plante,pietre naturale
CEL MAI IMPORTANT

NU ACHIZITIONA INAINTE SA INTREBI PE FORUM?CEI DE LA PETSHOP SUNT ACOLO SA VANDA NU SA ASTEPTE
daca intrebi aici ,vei scutii niste bani aruncati de pomana,in materiale sau utilitati care nu iti folosesc...sunt patit

This message was edited 1 time. Last update was at 20/11/2018 14:33:26

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: