| Message |
|
|
... in acest moment, pe forumul nostru sunt 4 [ patru ] thread-uri in care se discuta despre unul si acelasi lucru ... si anume, ce facem cu pestii, vara, cand e prea cald afara ? ... am hotarat sa inchidem 3 [ trei ] dintre discutii, cu rugamintea de a discuta in continuare doar pe topicul deschis la rubrica "Coltul incepatorului" ... adicatelea AICI ... va multumim pentru intelegere ...
cu drag,
Asociatia de Locatari
|
 |
|
|
... in acest moment, pe forumul nostru sunt 4 [ patru ] thread-uri in care se discuta despre unul si acelasi lucru ... si anume, ce facem cu pestii, vara, cand e prea cald afara ? ... am hotarat sa inchidem 3 [ trei ] dintre discutii, cu rugamintea de a discuta in continuare doar pe topicul deschis la rubrica "Coltul incepatorului" ... adicatelea AICI ... va multumim pentru intelegere ...
cu drag,
Asociatia de Locatari
|
 |
|
|
cu drag,
Asociatia de Locatari
|
 |
|
|
...Dar nu stiu... nigro obisnuiti se imperecheaza cu nigro albino?...
... da, se "cupleaza" fara probleme  ...
...Parca as mai astepta cateva zile, poate gasesc o "convict female" ....duminica poate gasesc o oferta mai variata de pesti in Obor...
... n-ar trebui sa fie o problema gasirea unei femele de nigro "clasic" ... da' mai stii ? ... oricum, oferta mea ramane valabila ...
|
 |
|
|
|
... s-a ales o pereche [ sau e pe cale sa se aleaga ] si de aia se pocnesc ... incearca sa-si stabileasca teritoriul ... studiaza cu atentie pestii si da-l "de suflet" pe al treilea scalar ...
|
 |
|
|
|
... ba frate, da' frumosi sunt ! ...
|
 |
|
|
Sandu wrote:Am un Tronic de 300W pe care il tin scufundat in acvariu de peste 4 ani.
E printre cele mai bune termostate care sau gasit pe piata...asa ca fara frica, baga-l la apa peste gat 
... et moi aussi  ... so, baga mare ca merge banda ! ...
|
 |
|
|
... o blonda d-asta te-ar coafa ? ...

|
 |
|
|
... cred ca vrea sa ne spuna ca bancu' ala de Maylandia lombardoi [ din pozele prezentate de aT ] sunt pui scosi de el ... da' stii cum sunt Africanii astia cand e vorba de exprimare  ... vorbesc de-i doare rau mainile  ...
... basca i-au trebuit 3 luni pana sa se lamureasca daca el e tatal sau nu :brosu:&:bnegru: ...
|
 |
|
|
... in principiu, nici un incepator nu ar trebui sa fie "disperat" atunci cand isi populeaza acvariul ... mai bine "sta si cujeta"  , stiti vorba aia cu croitoru', care masoara de 10 ori si taie numa' o data ...
... la pestii de acvariu nu prea merge aplicat principiul acela cu "din greseli se invata", aici mai bine intrebi, inainte sa faci fro' prostie ... bietele animale n-au nici o vina  ...
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:... Diferenta mi se pare consistenta. De cind ma stiu la mine in casa temperatura n-a crescut peste 27 C.
Poate luati in considerare aspectu' asta cei cu peste 30 C in acvarii vara.
moi aussi, la fel de off topic :
... cred si eu ca in piramida e mai racoare ... da' nu toti stam in cripte, ba Faraoane  ...
|
 |
|
|
Danezu wrote:
PS : ... am 33 de grade Celsius in bazin si cu toate astea perechea de astronotusi se simte excelent ... au depus icre ...
Oscarii tai mananca? Ai mei nu mai poftesc de 2-3 zile la inima de vita  Dar in rest nu au probleme cu caldura(33 grade).
... da, astronotusii mei au aceeasi pofta de mancare ca intotdeauna  ... insa mananca o singura data pe zi, dimineata la ora 07.00, cateva rame de pamant ...
|
 |
|
|
... In fiecare vara avem aceleasi discutii ... de unde se vede treaba ca fraza aia, cu istoria care se repeta, n-a fost scrisa de un prost ...
... parametrul critic nu este temperatura, deoarece pestii suporta fara probleme incalzirea cu cateva grade a apei acvariului ... factorul care trebuie urmarit este gradul de oxigenare ... cu cat apa este mai calda, cu atat este mai putin oxigen dizolvat in ea !!! [ varul Batra' ar fi putut sa va dea amanuntele exacte ] ... deci :
1. ... mariti la maxim volumul de aer pe care-l baga aeratoarele, filtrele sau ce mai aveti voi pe acolo ! ... asta e cel mai important lucru pe care tre' sa-l faceti ... lasati improvizatiile alea, cu gheata din congelator, pentru paharele de Martini si Campari  ...
2. ... un ventilator, care sa mai "plimbe" aerul din capacul incalzit de neoane, ajuta si el ...
3. ... daca bazinul este asezat in bataia soarelui, atunci puneti draperii la geam ...
4. ... nu suprapopulati acvariul ! ... asa cum ziceam mai sus, cerinta de oxigen a pestilor este mai mare in aceasta perioada ...
5. ... dati-le pestilor mai putin de mancare ! ... asa cum nici voi nu va indopati pe canicula, nici lor nu le prieste haleala in exces ...
6. ... mariti frecventa schimburilor de apa ! ...
PS : ... am 33 de grade Celsius in bazin si cu toate astea perechea de astronotusi se simte excelent ... au depus icre ...
|
 |
|
|
@Monique :
... stai linistita, e ok ! ... melcii tai nu sunt nici prea multi nici prea putini, daca tie iti plac, atunci relaxeaza-te si nu-i mai tot numara !  ... o sa te umpli de pui de la ei si atunci o sa fie alta discutie  , dar asta, mai incolo  ...
@restu' lumii :
... terminati va rog cu povestile astea sinistre, ca iar mi-aduc aminte de faza aia cu melcu' ucigas, care a sugrumat, cu bestialitate, un biet ancistrus adormit  ...
|
 |
|
|
... hehe, pestii aia arata foarte bine, imi plac ! ... grasani si bine intretinuti  ... sa-ti traiasca si sa te umpli de pui ! [ ca si-asa n-o sa vrea nimeni din ei, nici macar de pomana  ] ...
... am cateva observatii si nelamuriri :
- cat de mare e bazinul ala ?
- de ce vrei musai sa tii astronotusi cu ancistrusi + hoplo + pleco ?
PS 1 : ... ce mecle "muncitoresti" aveti  , nu ma mira deloc faptu' ca fetele v-au zis sa va miscati fundurile d-acolo  ...
PS 2 : ... in Brasov sunt mai multi iubitori de astronotus decat la Bucuresti  ... cred ca ma mut la voi ... ca si-asa, la intalnirile noastre duminicale, lumea nu viseaza decat plante si CO2-uri  ...
|
 |
|
|
... daca apuci si cresti pestii de mici intr-un bazin plantat, se prea poate ca ei sa se obisnuiasca cu "verdeata" si sa o lase in pace ... in general insa nu se intampla asa, sunt pesti destul de zbanghii  si artagosi, dar totusi nu este exclusa posibilitatea aceasta ...
... la maturitate se mai linistesc si, daca plantele alea nu "stau in calea fericirii lor  ", poti avea sanse se cresti ceva Echinodorusi sau alte specii rezistente ... eu n-am avut norocul asta, pestii mei au rupt tot [ pana si plante de plastic !!! ] dar poate ca ai tai sunt mai cuminti  ...
... in alta ordine de idei, saptamana trecuta a depus perechea nou formata, femela Delilah + masculul Thomas [ unul dintre cei 2 pesti primiti de la regreta - sa traiasca !  ] ... fiind in concediu nu am avut posibilitatea sa fac poze sau sa urmaresc depunerea pontei, insa e clara situatia ...
... celalalt mascul a ajuns la mosu [ care avea o femela vacanta ] ...
... am pus cateva POZE "proaspete" la galerie ...

|
 |
|
|
asl + jpg pls  ... deja ma enervez, subiectul "e fumat" de mult ...
... topic closed ...
|
 |
|
|
Despre Hemichromis lifalili - articol foarte bine documentat, scris de Sandu pe forumul vechi si postat, de catre Leo, pe noul site - la sectiunea Articole ...
PS : ... eu as renunta la ideea cu plantele  ...
|
 |
|
|
|
... probabil ca "cioata" aia nu era perfect uscata atunci cand ai bagat-o in bazin ... de aia a capatat miros ... clateste-o bine si da-i o "opareala" ...
... dupa un timp [ care depinde de cat de mare e lemnul, ce fel de esenta este, daca e verde sau uscat, etc, etc ] "cioata" aia se va imbiba cu apa si se va scufunda fara probleme ...
|
 |
|
|
... oops, acilea e meseria ! ... bravo domnilor, misto lucrare, va doresc la cat mai multe si cat mai mari !
... da' nu inteleg de ce unii e cu caratu', si altii e doar cu pozatu'  ? ... sau unii e mai sefi  ? ... uitati-va la ultima fotografie si veti intelege ce spun  ...
|
 |
|
|