Message |
|
salut,azi dimineata cand am deschis capacul de la acvariu am gasit pe un perete deal lui niste icre de mel,sunt destul de multe.ce ar trebui sa fac?icrele nu sunt in apa.ce trebuie sa fac? e prima data cand se intampla asa cv.cam asa arata icrele
|
 |
|
sall,maine o sa pun apa in el,iar pesti ...nu stiu,cand e ciclat
|
 |
|
Am un acvariu de vanzare,are 56 cm lungime,27 cm latime,33 cm inaltime
-il vand doar sticla,sau echipat cu tot
-este cu sticla de 4 mm ,iar sticla cea lunga are niste gravati,nu sunt foarte adaci,nu afecteaza deloc rezistenta acvariului,acesste gravati au fost facute la comanda ,sun niste gravati moderne.
-rezista foarte bine,e facut foarte bine
-este home made,este recomandat pentru incastrare,adik simplu pe o masa se vede cam naspa zik eu ,eu l-am avut incastrat intr-o vitrina,si arata excellent
-new pret 80 ron negociabil
|
 |
|
sall,am si eu o femela platy ,care are burta destul de marisoara,adica nu e normala,puteti sa imi spuneti si mie cam cand ar trebui sa fete?in general
|
 |
|
Sall,as vrea sa stiu si eu cum e cel mai bine sa hranesti pesti,am 16 pesti,si sunt de marime medie 5 cm,eu acum ii hranesc cu fulgi de la tetra,o data dimineata si seara.cum e mai bine?imi dati niste sfaturi va rog
|
 |
|
un acvariu de 53 l?vrei?e frum,are 56cm lungime,27 latime,si 33 inaltime,are sticla de 4 mm, e home made,dar lipitura e impecabila,il am de 8 luni si nu am avut nici un incident,poti sa ai incredere ca nu se sparge.stila de pe lungimi are un model mic gravat,e din fabrica asa,eu am comandat,e un model cu o floare asa si oricum e ceva modern,zgarieturi nu are,daca vrei mai multe detail dami un pc,doar acvariul gol adik doar sticla este 90 ron ,iar daca il vrei cu tot cu filtru ,etc mai negociem
|
 |
|
cand apa nu e ciclata e un difuza asa nu?adik nu e limpede?
|
 |
|
si mai e ceva.ce sunt intaritoarele ,si daca poate sa imi explice cineva cum se pun sau ce mai trebuie facut la ele?as vrea sa pun la acvariu[cu toate ca sticla e de 6mm]
|
 |
|
gata!!!!1uimitor sa rezolvat problema,doar prin asteptare
|
 |
|
mda ...am citit,ptoblema este ca inca nu am 2 filtre,si nu stiu cum sa fac sa tin amandoua acvariile 2 saptamani.aveti vreo idee?chiar nu stiu ce sa fac.mai am o pompa de aer dar face mult zgomot,si nu imi conbine sa o folosesc pt ca nu pot dormi,mai ales ca acvariul e in dormitor
oare acvariul care il am ar putea sta cel putin 1 sapt fara filtru?adica fara sa aerisesc apa?
|
 |
|
ms,si tot mai am nelamuriri,daca las avariul nou cu apa in el,si cu ecoru,fara filtru in el?
se cicleaza apa?in maxim 2 saptamani?
|
 |
|
Cu toate ca multi mai dezaprobat,i-am furat o zi de odihna lui tata si am facut un nou acvariu.a fost ceva treaba ,dar mai mult a facut tata ,[de ce l-am facut acasa?pentru ca tata se ocupa cu sticla inca din tinerete,si e foarte priceput,mia dat cateva sfaturi foarte bune]deci sa revenim la acvariu
-dimensiuni:lungime:82 cm
latime:30 cm
inaltime :32 cm
-sticla:e sticla de 6 mm toata si fundul de 5 mm[sincer aclt cv nu am gasit]s m-am mai gandit la miste intarituri ,adica niste colturi din lemn ,vad eu cum fac
-am cumparat silicon special pentru acavari:mie mi se pare destul de bun ,adic se intareste rapid
-acum am e gand sa las cavariul pana miercuri la uscat[ajunge ?tinand cont ca il tin in casa la caldura]
-miercuri ii fac proba ,sa vedem daca tine,,daca totul e afirmativ,l-am asezat in locul unde ar trebui sa stea,pun decorul,pun apa si il las la ciclare:duminica,sa vad cat este de ciclat acvariul,daca e destul o sa bag cate un peste pe zi in acvariu.
-o sa imi cumpar un filtru mai mare si un neon mai bun
.daca va mai intereseaza si nu va plictisesc cum au zis uni ,lasati un comm si o sa spun si mai multe
|
 |
|
bine,,doar vreau sa imi mai dati si mie linku de la ciclarea acvariului sa citesc mai bine
|
 |
|
salut,vreau sami fac un acvariu nou,de 80 de litri
sticla o am deja e de 6 mm si m-am gandit sa va intreb daca pot sa pun fund de grosimea de 5 mm ?acvariu are 82 cm lungime,32 cm latime si 32 cm inaltime.datimi va rog niste linkuri de aici de pe site cu ce trebuie sa fac inainte sa pun pesti in acvariu va rog.Maine am de gand sa il lipesc,am silicon special pentru acavarii e alb,mai am o dilema,pot sa pun un substrat de nisip normal fiert ,spalat foarte bine,si pietrisul din acvariul actual peste?o sa imi iau si un filtru mai mare in curand.deci cum ziceam eu ,maine il lipesc,dupa a doua zi ii mai dau odata cu silicon,dupa a treia zi il las sa se intareasca,a patra zi il testez afara,sa vad daca rezista,a cincea si sasea zi ii pun piestrisul, pietre etc si apa si il las sa se cicleze ,iar a 7 zi pun si pesti.ce ziceti e bine?
|
 |
|
ms mult
|
 |
|
si inca ceva,maine schimb apa,spuneimi cum e mai bine sa fac,ce apa sa pun,veche sau de la rpbinet,[satamana trecuta am pus apa cu 1 zi inainte in bidoane si a 2 zi am puso in acvariu,si sa intamplat asta cu apa,pana acum am pus apa noua de la robinet si nu mi sa intamplat asta]
|
 |
|
asa arata,e de la TETRA,in rest nu stiu ce sa zik,voi stiti mai bine daka e profesionala
|
 |
|
ms mult,si in cate zile ar putea disparea acest fenomen?
si mai am o substanta cu care tratez apa,e profesionala zik eu,care o pun atunci cand schimb apa cate 5-6 picaturi,dar de data asta cred ca am pus cam mult,sa fie si din cauza asta?
|
 |
|
sall,revin pentru ca inca mai m problema cu apa tulbure,am un filtru de 50-100l nu e profesional,ci are o pompa care trage apa iar in fata pompei are un filtru,adica nu burete care in interior are un gol care e umplut cu niste pietre negre,eu zic ca filtrul este mic,si deaceia este asa apa,poate sa fie de la iluminare[lumina soarelui nu bate pe pereti acvariului,si nu am nici o problema cu algele] .ma puteti ajuta va rog ?care ar fi problema?am inteles ca e din cauza ciclari acvariului dar mi sa spus ca se va curate apa in 2-3 zile.au trecut deja 5 zile si nimik.spal buretele cu apa de la robinet,sub jet de apa.e ceva gresit?
|
 |
|
sincer e mult,cand ma gandesc ca pe mine ma costa 500 ron un acvariu de 400 litri doar sticla
plus vreo 100 ron filtru ,ca restu le am deja,si totusi e de 400 l,dar spor la vanzare
|
 |
|
|
|