Message |
|
sall,cat vrei pe acel acavariu de 200 l?
|
 |
|
salut,am schimbat apa in acvariu ,am pus apa cu o zi inainte in bidoane curate sa stea o noapte,iar a doua zi am scos cam 40 % din apa si am puso pe asta,problema e ca e tulbure apa adica nu e limpede,in general era asa 1 zi dupa ce schimbam apa dar acum vad ca nu e asa,stiti de ce oare se face asa,apa o tratez cu o solutie speciala Crystal Water de la TETRA si pana acum sia facut efectu,e posibil sa fie de la plante?pe geamurile acvariului nu bate lumina soarelui.nu stiu ce sa fac .ajutatima se vede foarte naspa acvariul
|
 |
|
dar pot sa iau betta si sa il pun intr-un acvariu cu 15 pesti?
|
 |
|
ma ajuta,dar acum cred ca am 3 masculi si nici o femela
|
 |
|
salut,am gasit acest topic si zic ca mi se potriveste pentru problema care o am.am un prieten adult,care nu prea are timp de acvariu,dar totusi are,si are un acvariu cumparat de 60 l si i se ingalbeneste repede apa, schimba din ea din 2 in 2 zile,si i se formeaza pe sticla acvariului alge sau asta cred eu ca sunt,se formeaza pe sticla asa ceva verde ,are un filtru destul de bun zic eu,puteti sa ma ajutati?el nu are timp sa scrie pe forum
|
 |
|
bun,si se pot imperechea platy cu un mascul de xipho?daca nu care este masculul de la platy?
|
 |
|
m-am decis ,sa raman deocamdata cu acest acvariu ,mie imi place destul de mult,am si mai eliberat un pic,mai am 12 pesti din care 5 sunt un pic mai mari asa cam de 5 cm,rstu sunt pesti mici de 3 cm.
|
 |
|
salut,scriu si eu aici ca sa nu mai ocup spatiu pe site pentru o singura problema,sper ca nu va suparati,care e diferenta dintre un platy rosu si un xipho?am un mascul ca cel din fotografie si nu stiu exact daca e platy sau xipho,
|
 |
|
salut ,va deranjez din nou pentru ca nu stiu sigur,a am o femela xipho care a fatat acum 6 zile dar a fatat 3-4 pui si aia morti sau au murit imediat,daca tin femela in acvariu cu un mascul de xipho,e prima oara cand imi naste ,am inteles ca erau frati masculu si femela si deaia miau murit pui .niste sfaturi va rog
|
 |
|
Salut ,m un rechin argintiu de apa dulce si nu stiu ce are,nu prea vine la suprafata cand dau mancare pestilor ,asa e felul lui,sau are ceva,dar cand mai ajunge mancare pe fundul sau in apa , el o mananca si dupa sta iar langa filtru sau intr-un colt al acvariului . ce poate avea?
|
 |
|
ok,dar isi face destul de bine treaba pana acum
|
 |
|
acesta este cu capacul inchis ,capacul este de lemn facut de mine
|
 |
|
Am mai pus niste poze cu acvariul meu vazut de sus
|
 |
|
pai o sa iau cel mai bun sicicon,am un fel de vitrina care e din lemn mascata frumos
la colturi are niste stalpi din lemn ,dar spre interiorul stalpului are inca un colt mic cam de un centimetru jumatate ,si ma gandeam sa inbin sticla direct acolo pe colturile alea ,ma gandesc ca tine mai mult,dar acesta are dimensiunile de 100x40x35 ultima este inaltimea,si nu rezista asa cu sticla de 4 mm,voi ce credeti daca il fac cu latimea de 4 mm e vreo sansa sa tina ,si cu inaltimea de 30 cm,si sa pun frumos sus o rama ceva?,pentru ca repet are colt asa ca o scobitura in lemn format la toti cei 4 stalpi pe toata inaltimea,tine?
|
 |
|
o sa ma uit si pe acest site,dar stiti la ce m-am mai gandit ,acum nu stiu daca e valabil,sa fac un acvariude 100 cm lungime si latimea si inaltimea sa fie de 30 cm o sa fie incastrat intr-o vitrina si o sa se vada doar 25 cm inaltime pentru ca mai este si acel spatiu de 3 cm care trebuie lasat si 2 cm care ar trebui lasati acolo pentru ca apa se mai evapora si s-ar vedea urat din inaltime,s-ar vedea frumos zic eu un acvariu mic ca latime si inaltime dar cu o lungime asa mare
ce ziceti rezista cu sticla de 4 mm ,tata mia zis ca rezista daca fac intarituri la colturi ,voi ce ziceti?
|
 |
|
SALUT,mai am o intrebare,de ce xipho mananca din plante?imi ciugulesc asa din frunzele plantelor , si carasei fac la fel
|
 |
|
si cum ar trebui sa o inmultesc,pentru ca pe fundul acvariului am doar pietris fara nisip,si ia daca o rup cum zic alti nu are radacini si nu risc sa moara?
|
 |
|
exact,si eu acum am un acvariu facut de tata cu sticla de 4 mm cu 60 cm lungime,33 cm inaltime si 27 cm latime si rezista nu am emoti pentru ca nu avem copi mici sau ceva care sa il deranjeze si acest acvariu chiar a fost mutat de colo colo,THE SNAKE ,ce zici de idea mea de a face 2 acvarii lipite cu o gaura in mijloc si sa aibe aceiasi apa?si sa pun intr-un acvariu scalari si in celalant vivipari
|
 |
|
ok multumesc
|
 |
|
Ok multumesc de sfaturi,dar m-am gandit la asta pentru ca tata este profesionist in ale sticlei de termopan etc,si am acasa o gramada de sticla de 4 mm ,poate ieseam mai ieftin asa. si m-am gandit ca pot face intre ele o gaura mai mica sa zicem de 10 cm si sa pun o plasa acolo,adica sa treaca doar apa,iar intr-un acvariu sa pun pesti mai rai cum ar fi scalari si mai stiu eu ce,iar in celalant sa pun pesti ca xipho ,guppy etc.Acest acvariu daca l-as face ar veni incastrat intr-o vitrina si aar fi mutat cu tot cu vitrina,dar o sa ma mai gandesc la asta ,sa vad cum stau si cu bani si mai astept si alte sfaturi
|
 |
|