| Message |
|
|
|
Da ... aveti perfecta dreptate cu naturalul ... am mai adaugat un neon la acvariu (de fapt Razvan), acum am 3x 30w, as mai fi bagat unul dar, nu prea am cum. am: 1 aquaglo, 1 floraglo + 1 philips aquarelle ... aquagloul si floragloul au cam 1 an de functionare, aquarell-ul este nou. mi l-a dat Razvan (am cutrierat tot orasu: osram si philips nu gasesc pe nicaieri mai ales de 30w). Acum o sa-mi spuneti ca cele doua neoane (vechi de 1 an) sunt obosite ... stiu ca isi pierd cam 50% intensitate dupa un an ... cu ce sa le schimb? iar aquarell-ul este bun? sau trebuie altceva?
Substrat am o cutie Florapol 200 de la JBL (eu zic ca imi ajunge la 170L) + JBL Ferropol + JBL Ferropol 24 , pietrish o sa folosec granulatie 1-3 mm, CO2-> bomba nu am gasit butelie (SH). Cam ce vreau eu de la acvariu asta... plante rezistente nepretentioase cum ar fi: valisneria, bacopa, cryptocoryne, egeria, ludwigia, echinodorus poate si un anubias pitic (or mai fi si altele, sincer nu prea le am cu plantele) ... plante care nu necesita foarte multa lumina si au un ritm de crestere mediu-rapid. Iar ca pesti: ori un card de zebre cu cativa sanitari pitici sau platty cu cativa SAE si Colisele imi plac ... cam pe speciile aceastea m-am orientat (sa nu credeti ca bag din fiecare cativa
:-) )
|
 |
|
|
wow 4, chiar 5 neoane  asta va fi o problema, cred ca mai pot igramadi 1 neon in capac ... capacul este de firma, nu este facut de mine.
Cam asa arata:

|
 |
|
|
|
Am golit acvariu, carasii sunt la Razvan, am spalat si curatat bine algele e bec. Am stat si m-am gandit mai bine, parca as lua un substrat profi ... m-am gandit la AquaMedic Terralit 2000g si set substrat JBL Proflora Start Set 200, cam acelasi pret sunt. Care ar fi mai indicat? Sper sa fac rost de o butelie de CO2 daca nu bag bomba, 2 neoane de 30 sunt suficiente? sau mai trebuie 1?
Ps: nu doresc plante f. pretentioase
|
 |
|
|
La gratarul cu berbecut si vin rosu ma inscriu si eu :-P Am trecut aseara pe la garaj. Sistemul e nebunie  Felicitari inca odata Razvane! 
|
 |
|
|
|
am observat ca se floseste in alternanta si lumina naturala, problema este ca acvariul nu este pozitionat langa o fereastra, capacul este prevazut cu 2 neoane de 30w sa-mi cumpar un floraglo si un aquaglo ar fi bine? sau un sunglo+aquaglo?
|
 |
|
|
lasa-ma Razvane tu esti fenomen, iti cresc plante si din apa cu cianuri tie
lasa ca la tine vin dupa plante, stiu ca sunt "rambo stile"
|
 |
|
|
Detin un acvariu de ~180L (100x50x50) cu geamul din fata curb. Cresc in el de vreo 3 ani carasi si ..... multe alge (bba, gba. etc) Acvariul a fost resetat de vreo 3 ori, dezinfectat, refacut, substrat nou, plante noi, aceeasi carasi mancatori de plante (din pacate), alte alge, alte distractii. Carasii imi plac f. mult dar m-am saturat sa vad acvariul si ce mi-a mai ramas din plante invadate de alge.
Am gasit pe forum un post despre Metoda Dianei Walstad, parca scris de Val acvarii low tech, cu plante sanatoase, fara aditie de CO2, fara 10 neoane si scheme de fertilizare scumpe. ore de pierdut in jurul acvariului si cel mai importanta (ptr. mine) FARA ALGE!
 Intr-un timp chiar ma gandeam sa bag cativa africani, poate rezolva algele, dar imi e frica ca ii rezolva algele pe ei.
Bun, deci ideea ar fi sa dau carasii sau sa le fac un acvariu separat al lor (mai ma gandesc). Curat tot, dezinfectez, bag si flexul sa curat bba si incerc aceasta metoda a Dianei Walstad. M-am documentat, am citit articole de pe alte forumuri despre aceasta metoda, as vrea sa o incerc. Voi ce parere aveti? Are cineva un astefel de acvariu (plantat natural) sau El natural?
|
 |
|
|
|
azi mi-au venit piesele, am inlocuit O-ringul si rotorul cu ax, nou nout, merge de parca e nou! deocamdata vad ca nu curge, nu ma bucur inca, doar de o ora merge, noaptea asta o sa stau cu ochii pe el. Sper sa nu-mi faca probleme.
|
 |
|
|
|
Poze! vrem Poze! :-)
|
 |
|
|
 asta-i frate! m-ai salvat! ha! vad ca au si rotor cu ax, de 2 ani merge saracu cu ax faurit de mine dintr-un electrod, cel din ceramica l-am rupt  Il fac ca nou.
Multumesc mult!
|
 |
|
|
Vin si eu cu o problema... Ieri am curatat tetratecurile 2x (Ex1200) unul dintre ele cel vechi de 3 ani, a inceput sa curga pe la garnitura mare de la capul motor, l-am desfacut si refacut de 20 de ori, degeaba tot curge. Carcasa nu e crapata, nici nu e ciobit pe undeva nu are nimic ... deci "O" ringul e de vina. Am cautat pe net, dar nu am gasit aceasta garnitura. Aveti idee unde o pot gasi? Acum acvariul merge cu un Ex 1200 + un intern tot de 1200 l/h, este suficienta filtrarea ptr 33 de pesti + vreo 10-15 pui cu dimensiuni de 1-4cm , cu schimburi saptamanale de apa? S-a nimerit si ca reaq caci nu am bani de unul nou mai ales ca s-au si scumpit, e vreo 500 lei. :x 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
am stresat-o cam 5 minute, nu mai iesea nici un pui din gura, am crezut ca au iesit toti, nu am reusit sa-i numar in timp ce ieseau... oricum mi-a fost si mila de ea... Puii nu prezinta sac vitelin mare, femela avea gusa de ~ 16 zile. Femela are 6 cm. La introducerea in acvariul mare, inota mai greoi si dadea semne de soc  chiar m-am speriat, dar dupa vreo 4 ore isi mai revenise. Acum pare sa nu mai aiba nimic, sta in acelasi loc in care statea ea de obicei si alunga ceilati pesti care dau tarcoale "garsonierei". In acvariu mai am vreo 20 de pui cel putin, ii vad printre pietre, stau ascunsi, au marimi diferite de la cativa mm la 2 cm.
Inca ceva, am 2 masculi de mebe deep care se
 ca chiorii, de vreo 2 saptamani, se schimba la culoare (negru cu albastru) si nu se lasa nici unul, se bat cateodata 30 de minute. Se mai baga masculul pseudotropheus alfa intre ei sa-i desparta, dar in ultimul timp, nu se mai implica ptr ca si-o ia... acum stiu de ce avea ochiul rosu si umflat :wrong:
|
 |
|
|
Nu am mai scris de mult pe aici ... ei bine vin cu vesti noi: am 19 pui de membe deep, aseara i-am scos de la o femela pe care am pandit-o 3 ore pana sa o prind  Dupa ce am vazut mai multe filmulete pe net, mi-am luat inima'n dinti si am incercat... Am scos femela intr-un acvariu de 26L (binenteles pregatit cu apa din acvariul mare, temperatura optima, echipat etc). Am reusit sa scot 19 puiuti, nu am mai stresat-o ca imi era mila si am bagat-o inapoi in acv mare. Puii stau mai mult sub o piatra, ies rar.
Intrebare: Cand incep sa-i hranesc? 6-7 zile?
|
 |
|
|
da, este o idee buna, eu am in coltul din stanga 2 filtre interne (1200l/h si 1600l/h) isi fac treaba foarte bine, jetul unuia este pozitionat spre suprafata apei, iar jetul celuilat spre treimea inferioara a bazinului, in parte dreapta am turul si returul tetratecului ex1200. Singurul dezavantaj al internelor este ca se vad nasol si ocupa ceva loc (sunt destul de mari). In schmb nu am probleme cu filtrarea mecanica si nici particule in suspensie, desi pestanii (33 la numar) si-au dublat dimensiunile.
Eu as fi vrut sa fac asa ceva la mine dar, am citit articolul dupa ce dadusem drumu la acvariu ... era prea tarziu.
http://www.cichlid-forum.com/articles/ug_jets.php
|
 |
|
|
|
kitch de 2 lei, inutil, cu banii aia (85lei) poti sa-ti faci un acvariu decent. Binenteles ... asta e parerea mea.
|
 |
|
|
|
sau poti sa-ti faci-cumperi un acvariu de 200L, un filtru serios si poti creste 4-5 carasei, care vor creste mari si frumosi, acvariul va arata de 100 de ori mai misto ca un bol obosit.
|
 |
|
|
|
la 80 inaltime trebuie sa te bagi cu capu ca sa ajungi la substrat cu mana, doar daca esti baschetbalist :-). La 300x50x50 o sa arate foarte bine, dar la 300x50x70 o sa arate bestial, latimea este secretul, ii da aspectul pacut, de adancime... Al meu este 150x50x70.
Ia spune vecine, ce pesti vrei sa bagi in el?
PS. 300x50x70~1000L (sunt foarte multi litri, ai grija din ce faci standul)
|
 |
|
|
Cred ca s-a lovit sau s-a batut, s-a vindecat aproape 90%  Ochiul este ok si rana aproape s-a inchis. Rezisteti pesti 
|
 |
|
|