| Message |
|
|
|
Pompa a fost cumparata aseara. Am vrut sa fac o chestie cu ea dar mi-am dat seama ca ma complic prea mult.
Daca vrei s-o iei astazi sa te grabesti fiindca s-ar putea sa plec din localitate.
|
 |
|
|
Da, exact!
Este o pompa care creeaza curenti in acvariu. Debitul il poti varia, in functie de necesitati: de la aproape de 0 pana la tornada 
|
 |
|
|
|
Am uitat datele de contact:
Tel: 0723.185.017, 0766.441.338
Y!Messenger: LMerfu
|
 |
|
|
Vand powerhead (pompa submersibila) Eheim Compact 1000, nefolosita!
http://www.marinedepot.com/ps_ViewItem~idproduct~EH1002.html
Pompa are debit ajustabil: 150 - 1000 L/h. La maxim produce o adevarata tornada in acvariu
Pretul meu: 70 RON ( pretul din magazin se poate vedea si in link - 35$)
|
 |
|
|
|
Multumesc pt raspunsul prompt.
Debitul a scazut destul de mult fata de cum era la inceput. Ce-i drept, intre timp am mai montat si un sterilizator UV pe retur, lucru care a contribuit si el la reducerea debitului.
As fi preferat o mai buna filtrare a mizeriilor din acvariu.
O alta solutie ar fi un aspirator de substrat mai eficient (ceva cu baterii si care sa filtreze mizeriile). Imi poti recomanda unul mai bun ?
|
 |
|
|
|
PS: ce pompa submersibila ar fi utila pt ce am eu in gand? Ma intereseaza ceva ff silentios si cu un debit de min 700L/h
|
 |
|
|
|
De curand am observat ca a cam scazut debitul la tetratec EX700 meu.
M-am gandit la doua solutii:
1. - instalarea si a unui filtru intern (m-am gandit la Fluval 4 Plus). Avantaj - l-as folosi pe asta pt filtrarea mecanica si pe cel extern exclusiv ca si filtru biologic. Dezavantaj - ocupa spatiu in acvariu.
2. - montarea unei pompe submersibile pe turul filtrului extern care sa creasca debitul filtrului. Avantaj - nu as mai ocupa spatiul in acvariu. Dezavantaj - filtrul extern va fi folosit si pentru filtrarea dejectiilor din acvariu.
Ce parere aveti ?
|
 |
|
|
|
Labeo sunt f teritoriali intre ei. Macropodus sunt destui de agresivi si intre ei si cu ceilalti pesti. La mine in acvariu labeo si macropodus n-au nicio tangenta unii cu altii.
Labeo am unul singur acum, am avut 3 dar unul se dezvoltase si-i batea pe ceilalti 2, asa ca am dat 2 din ei.
Am si 2 macropodus care se mai fugaresc ba intre ei ba cu ceilalti pesti. Pana acum n-au fost victime la propriu.
|
 |
|
|
|
am cumparat de la Petshop.ro
Mi l-au si livrat baietii, mi-a placut de ei.
Thread closed.
|
 |
|
|
Poate macar sa-mi imprumute cineva unul pe perioada Pastilor ? Plec din localitate si n-are cine hrani peshtoii 
|
 |
|
|
|
Cumpar un hranitor automat pt acvariu. Astept oferte.
|
 |
|
|
|
De unde ai luat osram fluora? de 18W aveau ?
|
 |
|
|
|
Pana acum totul este ok cu pestii, n-au mai avut probleme.
In ultimele 2 dimineti am gasit cate 2-3 frunze de la plante roase aproape complet! Seara erau toate ok, iar dimineata erau praf.
Metionez ca n-am adus pesti noi si pana acum n-am avut problema asta.
Pesti am cam asa:
- 3 rainbow shark
- 1 curcubeu
- 1 sanitar
- 1 gurami
- 2 gen neoni, dar galbeni
- inca 2 care nu stiu ce specie sunt, dar pe aia nu i-am vazut sa se apropie de plante niciodata
Dintre toti suspectez cei 3 rainbow-shark. Astia mereu stau pe plante/pietre si dau cu botu dupa alge & stuff, dar niciodata nu i-am vazut sa le rupa sa sa le afecteze in vreun fel.
E posibil sa nu aiba destule alge (poate din cauza UV-ului?) si sa se puna pe plante?
Mentionez ca "vinovatul" actioneaza numai noaptea!
|
 |
|
|
|
Vreau si eu un Osram Fluora de 18W.
|
 |
|
|
Le-am pus si Nitrivec si Fishtamin dupa specificatii. O sa adaug zilnic 10ml de Nitrivec.
In primele minute dupa ce le-am pus astea incepusera toti pestii sa faca ciudat din gura, ca si cum cascau asa  , vad ca le-a trecut acum si toti par ok.
|
 |
|
|
|
Am inlocuit astazi ~ 40% din apa si am aspirat substratul.
Sera Nitrivec se adauga acum, sau dupa cateva zile?
Am luat si Sera Fishtamin - aceeasi intrebare: il pun acum sau mai astept un pic?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
@andras - carbunele activ nu l-am montat in canistra de la inceput. Nu l-am folosit niciodata.
Cred ca dupa cateva ore se duce efectul (vizibil, cel putin) al Baktopurului. Acum este inca verde acvariul, dar mai putin ca in primele minute. Pana maine probabil o sa se duca complet 
|
 |
|
|
|
Am pus in acvariu si runda 2 de Baktopur.
Am cumparat de la petshop Sera Nitrivec si Fishtamin (Amovec nu am gasit, trebuie neaparat si din ala?) si astept inca 2-3 zile sa se duca baktopurul, apoi schimb din apa si pun solutiile.
Nu am unde sa tin pestii (oricum au mai ramas doar 10 mititei) asa ca o sa incerc ciclarea acvariului cu pestii in el. Om vedea care or sa reziste si care nu.
|
 |
|
|
|
Pana acum totul bine, nu mai sunt alti pesti cu semne de boala.
O sa le pun astazi si runda a 2a de Baktopur.
|
 |
|
|