| Message |
|
|
|
Mihai, sper sa ma intelegi ca e dificil si riscant sa il trimit in provincie, imi pare rau, dar o sa-l dau in Bucuresti!
|
 |
|
|
|
Ce pot eu sa iti spun e ca au parametrii comuni ai apei, deci chimismul apei ar fi chiar potrivit pentru ambele specii.
Albino Red Fine Shark-ul e ceva mai teritorialist, insa doar pe substrat, iar din cate stiu eu scalarii nu prea au treaba cu zona substratului, deci nu vad sa fie vreo problema.
|
 |
|
|
Nu pot sa cred... nu vrea nimeni un Albino Red-Fin Shark?
|
 |
|
|
|
Da, testele sunt facute cu un tester 6in1 de la JBL.
Am inceput schimburi de apa de 40-50% inca de ieri.
Tratamentul l-am respectat ca la carte, in prospect se specifica... in situatii severe chiar se pot dubla cantitatiile.
Azi am sa pun si carbune in filtru.
Merci!
|
 |
|
|
Am terminat tratamentul cu Multicura si inca nu sunt semne de insanatosire.
Pare sa fie Hidropizie si/sau vizibil prolaps anal. Coada nu mai are. Si respira foarte repede comparativ cu ceilalti doi.
Am nevoie de ajutorul vostru!

|
 |
|
|
Acvariul e de vreo 3 luni in functiune, iar ei au fost introdusi in el de doua luni de zile. Din cate am observat, ei s-au adaptat foarte repede la noul mediu, chiar pareau ca se si curteaza avand mai multa intimitate  foarte jucausi (se tin unii dupa altii) si mancaciosi.
Au avut de la bun inceput si aici ceva alge din abundenta, dar odata pe zi sau la 2 zile ii mai hranesc cu spirulina, Tetra GoldFish (am observat ca le place), Tetra Discuss si din cand in cand se mai dau si la fulgii Sera care cad pe substrat pentru crevetii RCS (14 buc).
|
 |
|
|
|
Salut,
Am mare nevoi si urgenta de ajutorul vostru.
Am intr-un acvariu cu moss si Ophiopogon Kyoto de 33L, 3 Otocinclusi.
Boala a evoluat ptr unul dintre ei foarte rapid si vizibil:
- in "prima" zi de boala parea a fi balonat, apatic si fara pofta de mancare (abdomenul era umflat si parea ceva mai transparent decat de obicei)
- a doua zi coada a inceput sa arate ca si cum ar fi mancata,
- a treia zi efectiv a ramas fara coada si sta pe filtru (aproape de suprafata apei)
- a patra zi am inceput un tratament puternic cu Multicura (de la Easy Life) 40 picaturi/33L (am marit doza fiind un caz grav)
- acum si ceilalti doi Otocinclusi sunt balonati si inoata de sus in jos si delungul peretiilor acvariului.
Parametrii apei sunt: PH 7, KH 6d, GH 7d, NO3 0mg/L, NO2 0mg/L, Cl2 0mg/L
Va rog mult, nu ezitati sa va spuneti opinia!
|
 |
|
|
goguloiu wrote:Una din cauze ar putea sa fie si circulatia slaba a apei in acvariu.
Daca ai filtrul pitit dupa decorul din spate ar putea sa nu faca o circulatie
buna a apei in acvariu si poate ma insel dar din poze parca se vad foarte multe
particule in suspensie in apa.
....
Si parca din poza si valurile de la suprafata mi se par cam maricele
ceea ce poate sa-ti scoata rapid co2-ul din apa sa nu mai ajunga la plante
Stiu ca din poze nu se intelege ce-s cu ele, dar acele "particole in suspensie" de fapt sunt bule de aer.
Am scazut nivelul apei intentionat ca din caderea apei sa se faca o aerare cat mai buna, fiind recomandata in timpul tratamentului cu Algol. Din acelasi motiv s-a format si agitatia la suprafata apei ("valurile").
Totusi tind sa cred ca filtrul Resun SP 1200 (900L/h) agita suficient apa in acvariu, chiar daca sunt mai multe straturi filtrante si 3 cartuse in loc de unul singur. Turul apei este facut printr-o teva/furtun si plasat chiar pe gemul din fata acvariului.
|
 |
|
|
Trebuie sa mentionez cateva lucruri:
-(de la bun inceput) filtrul Resun SP1200 a fost completat cu inca doua cartuse identice (mi-au ramas de la un alt Resun), intre fundal si filtru exista 3 bureti grosieri juwel;
-(de 1 luna de zile) pesti care i-am pastrat sunt 2X Trichogaster Lerri, 1X Trichogaster Tricopterus si un Albino Red Fine Shark;
-Backgroundul din ciment nu este izolat cu nimic este ciment "pur" armat cu panza de fasa elastica;
-Mai multa lumina si fertilizanti nu pot sa le ofer plantelor ca, am testat si efectul a fost o noua explozie de algele.
Lucrurile s-au schimbat mult de cand am inceput topicul. Cele mai multe dintre plantele de atunci nu au rezistat, au fost sufocate de alge si acelora le-au luat locul altele. Acum doua saptamani am inceput un tratament cu Algol, care se pare ca nu a avut efect decat asupra unora dintre alge, iar staghorn e tot acolo, (am de gand sa termin tratamentul la sfarsitul acestei saptamani).
M-am gandit sa fac in felul urmator si va rog sa va dati cu parerea... sa folosesc un JBL PhosEx Rapid in combinatie cu fertilizant EasyCarbo si CO2 de la o "bomba", iar daca sunt semne de imbunatatire, vreau sa completez si cu un fertilizant Pro Fito? Poate as mai avea nevoie de ceva plante cu crestere rapida... nu stiu daca ar fi potrivit tratamentul asta, asa ca astept parerile voastre.
Multumesc celor care si-au exprimat pana acum puncul de vedere si astept in continuare pareri!
Poze mai recente cu acvariul:
|
 |
|
|
|
Am redus si lumina de vreo luna de zile 8 ore pe zi sta aprins un singur tub de 18W Osram 840 (m-am uitat mai bine si scrie 840 pe el).
|
 |
|
|
|
Am facut schimburi de 20% din apa pe zi, timp de 1 saptamana si jumatate, alga nu a dat deloc inapoi. Am bagat CO2 (intr-adevar ceva foarte ieftin ...CO2 Optimal Tetra) si alga nu a regresat.
Acum nu trec 2 zile fara sa fac acest schimb de 20% din apa, am plantat tot ce am putut in acvariu si toate plantele noi sunt si ele sufocate de alga.
Sincer, nu vad nici o solutie momentan decat un algicid puternic.
Cei care au avut probleme cu staghorn si experiente cu algicide, va rog sa imi spuneti daca cumva este vr-un algicid care sa eradice cu succes aceasta nesuferita alga! PLS!
|
 |
|
|
|
Da, acum chiar e ciclat, insa nu reusesc sa mai scap de staghorn si black-beard. Defapt am toate varietatiile posibile de alge, dar astea predomina si chiar azi sunt hotarat sa folosesc un algicid (Protalon 707 sper sa fie ok).
Daca aveti alte recomandari, va rog sa nu ezitati!
Merci!
|
 |
|
|
|
Am dat femela de gurami pana la urma si am capatat ceva plante.
Ramane doar un Albino Red-Fine Shark de dat.
|
 |
|
|
|
Ptr ca nu au mai aparut ofertanti unul di pesti se doneaza.
|
 |
|
|
|
Ptr ca nu au mai aparut ofertanti pestele se doneaza.
|
 |
|
|
Donez doi pesti:
1. Gurami Albastru
2. Albino Red-Fin Shark
Bucuresti
monoceros37@yahoo.com
0726207447
|
 |
|
|
|
Pestele l-am dat repede, dar mai am un exemplar din aceeasi specie... arata identic, doar ca este mai micut... si mai simpatic (4cm), iata ca il dau la schimb pe plante/moss si pe acesta din urma.
Astept oferte!
|
 |
|
|
|
Ei bine, chiar sunt semne serioase de agresivitate ...inclusiv aripioare/coada franjurata.
Presupusa "femela" e mai mare dacat "masculul" si il domina. Sunt zile in care "masculul" sta la colt albit si cum incearca sa se miste e si agresat.
Chiar imi fac griji, altfel nu as fi vrut vr-un shimb.
|
 |
|
|
|
Asa am sperat si eu cand i-am cumparat ca ar putea fi o pereche (femela poza1 si masculul poza2).
Pestii au urmatoarele dimensiuni:
~ 7cm - cel din poza1
~ 6cm - cel din poza2
|
 |
|
|
|
Poate ca nimeni nu vrea un gurami albastru sau eu trebuie sa fiu mai flexibil, asa ca... dau la schimb pe plante sau moss.
Va rog macar sa va dati cu parea in cea ce priveste sexul acestor pesti!
Merci!
|
 |
|
|