| Message |
|
|
aloha..
desi acvariu nu este in cea mai "regulamentara" stare tehnica....(sarbatori ..lipsa de acasa...etc.).daca cineva are vreo opinie-parere-sugestie....go for it!
Acvariu
ps.sper sa primesc reactii! 
|
 |
|
|
pe ansamblu mie i-mi place dar..
eu personal as inlocui planta asta mare rosie din prim plan(nu stiu cum ii zice  )....de fapt era ok inainte ca dimensiune, la inceputul set up-ului (octombrie)
si as pune in spatele "covorului" din dreapta o "textura diferita"...adica o piatra sau un lemn...sau as "modela" substratul..(o colina mica..ceva)...pentru ca parca se mai simte nevoia si de alt "dialog"..nu numai cel al plantelor....
parerea mea!
ps. scuze pentru exprimarea plastica
|
 |
|
|
hmmmm....2 ani...n-as fi crezut.....
LA MULTI ANI!  (......SI ACVARISTICI) si "sarcofage" cat mai frumoase... 
|
 |
|
|
|
....si schimburi de apa dese...(o data pe saptamana)
|
 |
|
|
alix wrote:Am vazut la o florarie pietris colorat.Pe eticheta zice ca nu este toxic si ca nu se decoloreaza...ce parere aveti credeti ca poate fi folosit ca substrat?
sau cu conditia sa gasesti o asa "imagine" in natura........
|
 |
|
|
|
la modelaj se preteaza foarte bine...(eu am mai lucrat cu materialul asta)
principiul este ca se lucreaza pe un model facut din ceva tare...pe care se adauga straturi de latex si "armatura" textila.
in cazul de fata poate sa-si faca din lut modelul sa-l usuce si apoi sa faca mulajul de latex...(in care eventual sa toarne gips de modelaj)
ps. exact, singura problema este daca lasa toxine in apa.....asta nu am verificat.... si nu stiu nici cat e de scump, pe unde se gaseste....eu aveam luat de la o fabrica.
|
 |
|
|
|
intrebare....on topic..evident....
mulajele din latex au vreo influenta asupra calitatii apei?
ma refer la acel "cauciuc natural" care atunci cand il expui la aer (adica faci mulaj) se solidifica.
poate si asta ar fii o solutie..
|
 |
|
|
a...am uitat sa-ti zic de unde iei lut....
ai putea de la Universitatea de Arta, sectia ceramica...sau sculptura.....
de cumparat nu stiu....dar s-ar putea sa merca si cu pasta ceramica pentru modelat (ma gandesc)...dar nu este verificata....si nici eu nu sunt ceramist  .....
poate stie cineva......si te ajuta...
avantajul cu "plastilina" asta e ca nu trebuie arsa......
|
 |
|
|
|
nu trebuie neaparat din lut.....asta trebuie ars in cuptor special..la temperaturi mari....nu cred ca poti sa ai acces la asa ceva decat foarte greu......
poti incerca din polistiren.in jurul unor obiecte grele...cu ciment pe el....
sau din spuma poliuretanica. la fel, cu obiecte inserate.....ca sa-ti "modelezi" pesterile.
|
 |
|
|
pai daca nu vrei doi pesti in acvariu.si nici ceva foarte pretentios....ia-ti characide!..mai ales ca ai zis ca-ti plac neonii....si ai putea sa combini mai multe specii de neoni....sau alte characide......sunt spectaculoase.....si vioaie....
sau ai putea sa pui ciprinide.....eventual sumatrani (de mai multe feluri)+conconiusi
...si te asigur ca sunt vioi 
|
 |
|
|
nu fi dezamagit intros..se intampla..asta nu trebuie sa te "convinga" sa renunti la acvaristica  ....
si eu am avut un acvariu la care i sa crapat fundul de la peretele din fata pana la cel din spate....si am adaugat inca o bucata de sticla pe interior, pe fund, l-am sigilat bine si e bine merci.
ca sa fii sigur fa-ti alt acvariu, dar nu -l arunca nici pe asta..parerea mea...
bafta
|
 |
|
|
eu de exemplu am avut o buturuga de frasin care nu a stat inainte in apa.deci mai greu de preparat....
am fiert-o in trei reprize...(adica trei zile diferite) in apa cu foarte multa sare timp de cate 4 ore de fiecare data.
apoi am tinut-o in apa non stop o luna cu schimburi de apa cat de des puteam ..(de obicei de 2 ori pe zi). teoretic ar trebui sa o tii la clatit dupa ce ai fiert-o pana nu mai maroneste apa..
eu dupa o luna nu am mai suportat  si am bagat-o in acvariu (desi inca i-mi colora putin apa in care statea)
dar acolo se pare ca si-a revenit...pentru ca nu coloreaza apa..sau format putine alge pe ea....s-a prins muschi....iar apa din acvariu este ok.
in principiu cam asta este tratamentul care se face unei buturugi.....acum depinde si daca ai timp si nervi  ....sau dac anu tii neaparat la o forma anume pe care ai gasit-o poti sa-ti cumperi una asa cum zicea si Dolli.
|
 |
|
|
|
eeeeee........se mai gasesc razvane caracidomaniaci......
POWER TO THE PEOPLE
|
 |
|
|
bine ai venit si de la mine!
am citit topicurile tale....intr-adevar 'cool' stilu'......
apropo de fani tetrazone.......eu sunt mare fan dar nu sunt in masura sa-ti dau sfaturi ......pentru ca am de vreo 3 luni.......
dar eu nu am avutprobleme cu ei .....si sunt super vioi.....
apropo de decolorare pe dungile negre....eu am observat ca fac asa daca este apa rece si se schimba brusc ph-ul.
daca mai imi aduc aminte ceva mai scriu.....
ps. felicitari ca esti fan tetrazone 
|
 |
|
|
betta wrote:
... mai uniforma...
Asta e tare de tot!
In cazul in care ai un sigur incalzitor (N.B. In absenta unei unelte care sa agite apa sau pesti care s-o agite  ) in bazin se formeaza un gradient de temperatura ca acesta:
ce nu se spune in manualele de fizica  este ca teoria se aplica in functie de situatia existenta......in cazul nostru un acvariu de 1 metru lungime cu filtru extern ( si nu intern, care sa faca o agitare suficienta)
concluzia este ca daca vrei sa "te bucuri" de ce scrie in carti poti sa pui unul singur, iar ca sa fii sigur poti sa le pui pe amandoua.......oricum ne contrazicem pe niste diferente mici(pana la urma).
toate bune
|
 |
|
|
busted wrote:nu, nu, nu nati inteles daca este vorba de un incalzitor si il setezi de exempu la 26 de grade apa in acvariu este constanta la 26 de grade dar incalzitorul emana mai multa caldura decat daca ar fi 2 care emana mai putina caldura dar apa din acvariu este la fel si daca ai avea 1 sau daca ai avea 2 este acelasi lucru...
nu este chiar acelasi lucru pentru ca daca ai 2 o sa temperatura in acvariu mai uniforma decat daca ai 1.
|
 |
|
|
salut din nou...postez tot aici ca probabil ca are legatura......
i+mi poate spune cineva ce sunt petele astea? pestii astia u stat in acvariu despre care este vorba mai sus in acest topic.
nu pare sa fie gris...pare sa fie o depigmentare a pielii.....
multam.
|
 |
|
|
|
in principiu temperatura nu tre' sa o depaseasca pe cea optima pentru ca scurteaza perioada de viata a pestelui..
|
 |
|
|
|
scuze de ambiguitate.....da la varianta cu 2 incalzitoare ma refeream
|
 |
|
|
|
dar mai conteaza si ce temperatura o sa vrei sa ai acolo......pentru ca poate ma insel la calcule dar mi se pare ca 2 de 100 w nu sunt suficiente.
eu am unu de 100 la un acvariu cu 75 l apa si functioneaza mai tot timpu sa pastreze o temperatura ridicata.
|
 |
|
|