[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adivb
Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb

vezi ce a zis mai marele Liliac mai sus, daca ar lua-o de la inceput si incearca si asa.
Pt ca metoda aia e pt d'astia ca mine, lenesi , daca totusi te simti dedicat meseriei si vrei acvaristica stiintifica: masoara, cantareste, dozeaza si iar masoara. Si o sa obtii rezultate uimitoare in cei 150litri. Io m-am potolit, pt ca nu vreau sa-mi petrec toata viata langa acvariu. Daca nu aveam pico, nu credeam asta.
Dane, nu speria lumea cu dinozaurii

Acvariu e nou si naiba stie ce e, da nu conteaza, mergi inainte cu ce faci...si peste 6 luni fa-ti probleme daca tot nu e ok.
Folosesc KH de la Continuum. E lichid si parca mai concentrat. Nu se precipita.

Iar cu valorile, e cum zici, fiecare are alte valori. Ideea e sa te tii de ele.
Pb e ca am ramas doar cu softies din prostia mea cu herbtana si plecat pe coclauri. N-ai idee ce repede se pot duce la vale.

Si da, schimburi cat de mici de apa...asta-i regula generala si asa fac si io la acvariul "mare".
Da acu ce sa zic, in pico din cei 8 litri cat mai are net, schimb 5-6 odata pe luna...si n-au nici pe naiba orataniile. Da nici nu stau sa vad de ce

LE: btw, n-am avut niciodata KH mai mic de 7-7,5 si asta de la inceputurile acvariului. Acu se invarte pe la 8,3-8,5. Si pt ca am doar softies si lps, am facut o inginerie si am calculat cata apa se evapora si am bagat solutie KH in rezervorul ATO. Habar nu am daca e bine sau nu, da am kh f stabil.
Mai nou fac si io aditie Red Sea abc+ odata pe saptamana..sau aceeasi cantitate impartita de 2 ori pe sapt.

Si pt ca am kh ridicat dupa anumite standarde, am inceput sa arunc cu mancare in acvariu cat pot. Parca incep sa creasca mai rapid toate cele. Sau doar e perceptia mea
la cate "plangeri" am vazut pe net, se pare ca se mai arunca la una alta. Io cred ca i-am nimerit gata dresati

Acu ce sa zic si cu acvaristica asta marina...am ajuns la concluzia: nu-ti mai bagi mainile si picioarele in acvariu = totul merge excelent
si de abia dupa ce acvariul trece de 1 an, pare sa ajunga la o stabilitate. Asta daca nu faci dude intre timp...ca si mine, si dai ceasu inapoi cateva luni.
Iar la intrebarea de mai sus cu Mm...eu nu am avut acvariu fara, asa ca stii parerea mea . La pico de 10 litri unde Mm e "oversized", ma pregatesc zilele astea sa fac niste teste...ar fi primele intr-un an de viata. Si aici am cei mai frumosi corali lps si softy. In plus, cum vad vreun coral ca da semne de oboseala in acvariul mare, il arunc in pico sa-si revina. Cam atat!
peppermintul nu moare de foame cand da de celelalte bunatati , gen congelate. Ba chiar uita de aiptasia.

Acu doar tre supravegheat sa nu ajunga si la alti softies. La mine nu au facut asta. Nici tomentosus.

Aiptasia, da, se misca.
LE: Si se inmulteste cand nici nu banuiesti.

Mai aveam si eu in sump care incepuse a se misca, dar am refugiat un peppermint si acolo, permanent. A durat 1-2 saptaman pana sa-si dea seama ca ii place aiptasia....in lipsa de altceva

La neoane eu as incerca sa scot coral plus deocamdata. Si as pune un red sea actinic 22000K.
Rabdare

Si eu am de astea, dar doar in sump-refugiu apar si dispar...tind sa cred ca le ajuta si lumina alba (6500K) sa apara doar acolo. Incearca sa mai scoti din lumina alba si sa lasi mai mult blue/actinic.
+1

Iegzact cum zice "Ocean" mai sus.

In schimb la pestii marini nou introdusi in acvariu, fiind deja obisnuiti cu mancarea "naturala" la furnizor sau de unde au fost pescuiti... au luat din prima NLS small fish formula, fata de alti pelleti/flakes ce-i mai aveam prin casa.
Pestii pot fi pretentiosi la un nou fel de mancare.
Am avut NLS discus...si fugeau discusii de ea. Erau obisnuiti doar cu Tetra Discus. In schimb geophagusii, A. heckelii o devorau. Intre timp am luat NLS cichlid si incet incet s-au invatat si discusii.

Deci rabdare
aerosv wrote:
Ma batea gandul sa pun 2xT5 de 24W insa la capacul actual si cum este totul aranjat, nu prea e ok.... Prime-ul va bate direct in ea si mare lucru nu fac.

Pt un singur t5, care poate foarte bine sa fie unu actinic sau blue plus, poti face un suport cum am am eu, orientat la 45grade si pus in fata exact pe marginea acvariului.
De fapt se roteste aproape 360grade. Nu bat lampile in el. Dan Barabas mi l-a facut (LLD design)
Deci...conteaza acoperirea uniforma si dupa vedem cum facem cu puterea . In general coralii se adapteaza luminii primite.
Pe margini daca nu ai acoperire uniforma, merg genul ciupercilor, care se descurca cum pot
Din ce am mai vazut si eu pe net, totul depinde cum pozitionezi coralii. Adicalea, cei care vor avea o latura neluminata, nu se vor dezvolta in partea respectiva.
Intr-adevar, ideal ar fi sa ai 2 lampi pt o acoperire uniforma. Incepe si tu cu niste corali pe mijloc si in functie de necesitati si preferinte o sa vezi tu pe parcurs.
Dar sigur va trebui un upgrade. Daca nu un AI Prime, poate fi si o bagheta led genul celor de la eheim poweLed, TrueLumen pro etc, sau chiar un t5 pt a beneficia si de "proprietatile" neoanelor.

La mine pt ca acvariul are cam 98x40x45 am preferat leduri de putere mai mica, dar repartizate pe intreaga lungime a acvariului (3 x 14w). Plus ca am adaugat un t5 de 39W (85cm) si am obtinut o iluminare uniforma. Nu am avut problema ca ar fi lumina prea putina pt corali, atat sps cat si lps. Din alte tampenii am pierdut eu corali. Recent am adaugat si o bagheta led actinic TrueLumen Pro de 85cm. Dar mai mult pt fluorescenta.
https://www.echipamenteacvarii.ro/Miracle-mud-filtrare-acvariu-substrat-oligoelemente-trace-minerals?search=miracle
Hallelujah

Nu prea gasesti copepozi vii...la tropheus lista de asteptare e kilometrica, coralis NIET. Mai tre incercat la nevertebrate.ro, cica ar aduce pe comanda, doar ca nu livreaza in tara pana prin aprilie.

sau la mine in sump

LE: iti printezi una de asta https://barr-aquatic-systems.myshopify.com/products/pod-condo
si vii la mine saptamanal sa pescuiesti
Ia vezi la cine are acvariu facut de Peti, daca e destul de silentioasa solutia. Eu tot pe BA as merge, intr-o "cutie" de plexi negru.

LE: mai e baiatul asta pe youtube, coast-to-coast overflow, da nu stiu cum o poti adapta la gauri in fundul acvariului si sa arate si ok https://youtu.be/e_wc-uv5OSI
razvan249 wrote:salut
pety e cel cu aqua life?

pai cred ca de polyplab medic zicea, nu?

Desi le zice reef safe, nimeni nu iti poate garanta asta. Din punctul meu de vedere, mai bine crapa pestii decat coralii . Asta daca nu cumva te inhami la bazine carantina si tot alaiul...daca stai bine cu timpul si rabdarea. Iar dupa, tre sa casti bine ochii sa nu ajunga o picatura de apa dintr-un bazin in altul...ca o iei de la inceput .
Votez cum zice mai marele Liliac...

Ca si fapt divers as adauga o poveste in favoarea sau defavoarea herbtanei, depinde cum o privesti. De fapt rezultatele unui dezastru la mine in acvariu cauzat de hertbana, din greseala mea stupida...au transformat pejtii mei in super imuni la ich...si asta de vreo 2 luni jumate, inclusiv hepatus a devenit cel mai curat peste, in conditiile in care la 2 sapt facea cateva puncte de ich.
Dar toata aceasta "imunizare", cu niste costuri.
De sarbatori am plecat vreo 10 zile de acasa. Pt ca ai naibii pejti presimteau plecarea mea, s-au umplut de ich. Asta dupa luni bune de acalmie. Zic eu, scot skimmer din priza ca doar si asa vor primi de mancare doar odata in cele 10 zile si torn herbtana. Zis si facut.
Cand ma intorc din vacanta gasesc un perete de alge pe toata sticla de nu vedeam nimic in acvariu, toti sps-ii (milka, birdnest, monti digitata, plate), echinophyllia etc. praf si pulbere. In urmatoarele sapt i-am pierdut pe toti. Am facut eu ceva schimburi de apa dar se pare insuficiente.
In schimb am capatat niste pejti curati ca lacrima.
Desi se zice ca herbtana e numai din plante...a reusit sa-mi curete pejtii de ich si sa faca praf coralii. In continuare acvariul pare afectat, dar incet incet isi revine.

Concluzie: in viata mea nu mai bag nimic in acvariu impotriva ich, exceptie usturoi, vitamine si ghimbir. Incerc sa nu am pesti stresati, sa le cresc imunitatea si care rezista, va trai pana la adanci batranete.
daca poti si vrei, foloseste si alt site de gazduire imagini...plici.ro
E al unui preaiubit coleg acvarist si nu stiu cum face, da e singuru care a scapat politicilor de securitate IT , adicalea pot vedea pozele si pe calculatorul "profesional"

Succes in continuare!

Forum Index » Profile for adivb » Messages posted by adivb
Go to: