[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku

Pune nisip alb sau normal in acvariu, cand dai o fuga la mare ia o punga de scoici din alea mai mici si le bagi intr-un sertar in filtru si ai rezolvat-o cu duritatea. Ori alta carianta e sa iei cateva kg de piatra de marmura si bagi in acvariu, sunt albe si le poti ingropa in nisip, sau spartura de marmura. Eu am cules de la praktiker din amenajarile alea de gradina vreo 2kg de pietre de marmura si le-am bagat intr-un filtru resun si am bagat si vreo 5 scoici. Pana sa fac treaba asta aveam duritate 3, acum a ajuns la 6 si sper sa mai urce. Daca nu mai urca, mai ies la cules
Sa ii stapanesti sanatos.
Ai incercat si tu cu un ciur? Sita din aia de care se foloseste la tara pentru a cerne malaiul.
Pai ce schimb sa facem? Nu cred ca am nimic care sa te intereseze. Eu ziceam ca vreau spartura de marmura sa bag intr-un filtru intern, sau marmura de 3mm sa bag sub nisip. As vrea eu roci, dar nu imi permit.
Ar159 wrote:In DeDeMan gasesti praf de marmura 0-3mm - sac de 40kg - 23 lei , dar nu stiu ce sa zic momentan zic ca nu este ok .. mi astept o zi si revin cu detalii

Multumesc.
Vreau si eu niste spartura de marmura, dar nu stiu unde gasesc si cat costa.

@ocean
E buna pt a creste duritatea apei. Eu am duritate 3 si am nevoie de duritate peste 7 pt ciclide africane. Marmura, anumite pietre si scoicile sunt bune pt cresterea duritati.
Poate sa stea capete in aer fara nici o problema, am vazut acvariu cu mult mai mare decat al tau cu capetele in aer si nu avea nici o problema. Eventual iei o placa de polistiren exudat si o tai la dimensiunile la care ai nevoie si scapi de griji. Dar si fara polistiren poti
dormi linistit.
Mai de graba adaugi inca unu decat sa il inlocuiesti.
Salut. Acvariul tau nu e ciclat inca. Fa schimburile de apa odata la 3-4 zile, nu spala filtrul deloc, lasa coloniile de bacterii sa il populeze, eventual ia easy start si baga in acvariu sa te ajute la ciclare.
Imi zici cand il vrei, eu stau langa restaurant piatra alba.
Bine ai venit. Iti pot da un spray bar daca ai nevoie, eu nu il folosesc.
@vioras08

Adevarat, este doar parerea mea. Eu am urmarit comportamentul la pesti bolnavi si batuti, la ciclide nu la vivipari.
Eu am inceput cu 5-6 pui din fiecare specie. Oricum o sa ai cam 1 an pana ajung la maturitate si o sa selectezi din ei, timp in care ai timp sa te documentezi, sa prinzi experienta. Deci din punctul meu poti baga ce pui vrei la inceput, fara teama de hibridizare. Cand o sa vina timpul sa faci selectie o sa ai deja ceva experienta si cunostinte in domeniu.
Sa fim seriosi, neonul ala nu a murit din cauza incalzitorului. Daca s-a ascuns, a facut-o pt ca era bolnav si cauta un loc retras sa zaca. La mine se mai ascund dupa incalzitor si nu au nici pe dracu.
Eu am acei msuli si sincer nu cred ca o sa ii pastrez. Prefer demasoni,interruptus, flavus, firefish, caeruleus, cyrtocara mori si red zebra. Un 5-6 din fiecare specie as zice ca e suficient, cel putin la mine in 300l.
Elongatus am, dar nu neon spot. Coloritul este exact ca la masculul de interruptus, doar ca e femela. Cine stie, masa oaie, tacsu' cioban.... sa vad ce scoate cand ii vine sorocul. Habar nu am cu ce s-a imperecheat. Teoretic eu aveam doar elongatus, doar ca am descoperit de cand cu ciudatica, ca am un maingano, o ciudatica si 5 elongatus. Poate iese ceva frumos din ea. Am inteles ca ar mai fi o specie sau subspecie de interruptus cu femela exact ca a mea, doar ca nu am gasit nimic scris de specia asta.
Multa bafta.
Eu nu iti pot da un raspuns la intrebarea ta. Dar pentru culoare foloseste oxid de fier, sunt cateva nuante si din cate stiu nu este toxic.
Nu prea inteleg de ce ar trebui sa se limiteze la anumite specii? Ok, sunt de acord sa evite speciile care se pot incrucisa. Chiar as vrea sa stiu si eu cam cati pesti ar trebui sa tina in 350l? Chiar sunt curios.
O intrebare. 70 e latimea sau inaltimea? Cand iti iei acvariu de 350l sa deschizi un jurnal. Si sa nu omiti din jurnal nici cafteala pe care probabil o s-o primesti . Poate ai norocul si incepe sa ii placa.

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: