[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kazaku
Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Acei ngara 12cm - 10lei
Acei itungi black 10-11cm - 10lei
Socolofi 6-7cm - 15lei

Sau schimb cu alte ciclide malawi, mature sau pui.
Adevarul este ca oricat te-a costat merita. Felicitari inca odata pt superbul acvariu.
Pai pt cineva care dispunde de bani nu conteaza costurile. Uni dintre noi ne dorim ce ai tu si ne-ar interesa cam ce bani ar trebui sa strangem. Imi pare rau daca iti creeaza disconfort intrebarile despre preturi.
Scuze. Abia acum am observat.
Am vazut asemanatoare in praktiker, si erau pietre de marmura. Alea sunt calcaroase. Nu zic ca si astea sunt, dar nu strica un test.
Poti face un test rapid. Scoate una si toarna otet pe ea, daca sfaraie, e calcaroasa.
Felicitari pentru acvariu, este superb. Sa il stapanesti sanatos. O singura intrebare am. Cat te-a costat toata minunatia?
Se numesc hemichromis lifalili. Eu am avut la inceput in acvariu cu caerules si nu aveam probleme prea mari, doar ca pareau mai agresivi. Daca vrei malawi, scapa de ei cat inca poti. Poate par frumusei, dar nu se potrivesc.
Donez 3 sajica.
Tocmai ti-am zis ca nu. Filtru intern il lasi cu burete in el, ce care il speli la fiecare schimb de apa, si in filtru extern bagi in sertarul de sus (poti pune peste siporax) un strat de perlon in care sa se opreasca mizeria, pe ala in schimbi odata la 3-4 luni. Daca vrei carbune activ, pui intr-un recipient pe care il legi la pompa sau robinetul care baga apa in acvariu la schimbul de apa.
Aia e beleaua. Ai doua variante:
1.) Scoti marmura si o cerni bine sa scapi de praf.
2.) O schimbi cu nisip alb.
Altfel cum sapa pesti prin nisip o tulbura, iar asta se va intampla mereu. Sa nu incerci sa pui nisip peste, nu functioneaza. Scoti apa in butoaie (sau in cada daca nu ai altceva), bagi pesti, filtru (macar pe cel intern), scoti marmura si o treci prin ciur de malai sau o sita mai fina si scapi de praful de marmura. Nu scapi de el prin spalare, faci scurta la mana si cam degeaba. Asta e cea mai buna varianta pe care o vad eu si asta as face eu. Tehnica asta am folosit-o cand am schimbat nisipul. Bafta.
Ar trebui sa pui niste perlon si in cel mare, trage pe sorb cacacei si tii arunca inapoi in acvariu fara. E bun doar burete in filtru intern, il poti curata la fiecare schimb de apa.
Ai nisip sau spartura de marmura? Eu am avut nisip de constructii si doar l-am clatit la inceput si nu am avut probleme ca tine. Acum am nisip alb si nu l-am spalat deloc si tot nu am probleme. Din cauza asta te intreb daca nu cumva ai marmura, aia stiu ca e spurcata. Nu am citit de la inceputul topicului pt ca nu tin minte si din cauza asta te intreb.
De cat timp este apa in acvariu?
Eu am zis ce am avut de zis. Aia a fost parerea mea, tu faci ce crezi tu ca e mai bine pt tine. Bafta.
Sfat. Bati cu degetul in geam, daca sunt asa prietenosi si se strang pt poza de grup ;).
Parerea mea e ca ai no2 si no3 mari. Daca iti permiti ia de la tetra un test 5in1 si verifica parametri. Daca nu reusesti sa iei teste sau iti ies la test valorile aiurea, ti-as recomanda schimburi de 5-10% de apa zilnice, si evitarea spalari filtrului. Filtrul il cureti doar cand se infunda, dar curatat, nu spalat. Baga in filtru o fiola de bio digest sau in acvariu easy start. Daca iti ies parametri buni la apa cand faci testul, inseamna ca cel mai probabil este o boala, poti baga o doza de verde de malachit. Dar sa ai grija pt ca in cantitati mari este toxica si sunt sanse sa iti decicleze acvariul, omoara toate bacteriile, si bune si rele. Bafta.
Poate ma insel, dar acei msuli incep sa isi coloreze aripioara pe la 5cm.
Era buna si ideea mea cu ciuru. Pun pariu ca se gaseste in obor sau in alte piete.

Forum Index » Profile for kazaku » Messages posted by kazaku
Go to: