Message |
|
CatalinBarbu wrote:Da' auzi pompa aia ai curatat-o? Sunt curios cum arata acum. Posibil la cat era de imbacsita sa nu fii invartit asa bine si acum in cazul in care ai curatat-o sa iti ridice nisipul.
Am curatat-p, mi-a ridicat putin nisipul!
Multumesc de sfaturi!
Am 4 litri de apa dar la 20 grade, incalzitorul nu il gasesc in casa, pot sa pun pestele fara incalzitor?
|
 |
|
Ok, il scot in galeata!
|
 |
|
Stiu ca pot fi mortali si de aceea am lucrat cu ochelari de innot si manusi de latex!
|
 |
|
Dd visiniu, 20 grame in total, apa arata asa si din cauza ca am sifonat serios nisipul, zoasii vad ca s-au dechis....
Oricum in sump mai am doar 2 litri de apa (am ramas fara apa) si intr-o ora mai completez cu 8 litri de apa noua...
Sa folosesc clor ieftin?
|
 |
|
Piatra care avea pe ea minim 500 aiptasia asteapta a fi mutata intr-o galeata si bagata la clor!!!!
Edit: pot sa folosesc clor neautomat, d-ala ieftin?
|
 |
|
ciprian wrote:E fara aiptasia pentru ca si ele,cred, au probleme de respiratie......
Nu, le-am facut dip si noua piatra e fara aiptasia.....
Am pus acum o piatra de lemn in acvariu sa ajute la oxigenare....
|
 |
|
Poze
|
 |
|
Poze
|
 |
|
La momentul asta are un acvariu curat si fara aiptasii, dar nu stiu de ce nu ii merge bine, apa e tulbure de la adeziv, pun o poza:
|
 |
|
Acum e apa tulbure de la adezivul pentru corali....
Cat despre multumesc urma sa ii multumesc dar am scris in graba ca nu terminasem treaba cu acvariul, deci multumesc foarte mult pentru sfaturi!
Coralii nu dau inca semne sa aiba probleme dar clownul e cam apatic, respira dar nu se misca....
Ce sa ii fac?
|
 |
|
Am facut dip cu Rx pro (am de la Mugurel) si am terminat operatiunea, momentan apa e foarte tulbure de la adezivul ptr corali, mai pe seara pun poze!
|
 |
|
|
 |
|
Daca scot piatra veche afara sau daca o pun intr-un bazin acoperit astfel incat sa nu fie lumina mor aiptasiile?
Am curatat acum o ora aiptasiile de pe piatra cu niste zoasi....
Maine golit bazinul de carantina, umplut cu apa din bazinul meu, transferati coralii si pestele, curatat bine, schimbata apa rezultata din curatarea nisipului (nu inainte sa iau cam 1 cm din nisip cu minciocul sa nu mai fie vreo aiptasie pe nisip), schimbata apa din sump, asezare pietrei, reumplerea cu apa veche (cata mai intra) si mutat la loc coralii si pestele....
Normal ca luna viitoare o sa imi iau 2 pepermintii pentru eventualele aiptasii (nu pot sa scap 100% de el ca sunt prea mici), oricum am pe corali asti sa zicem in total 25-28 si sa zicem ca raman 2-3, pepermintii macar sa nu le lase sa se dezvolte.....
Daca merge ok bazinul asta o sa il tin si pe asta si pe ala mare (chiar daca nu le interconectez), si la asta o sa ii iau un skimmer tunze 9004 si o pompa jebao rw 4, asta dupa ce stabilizez bazinul mare si imi permit sa investesc....
Din piatra veche o sa pun la otet 2-3 bucatele care imi plac mai mult ca sa pot lpune pe el ciuperci (le am dar vreau sa le fac ca o mini colonie )....
Dupa asta las doar clown-ul si 2 pepermintii deci nu cred ca voi mai avea probleme cu algele...
Evident ca maine spal si matrix-ul....
Noul rockscape v-a sta intr-o parte, nu pe spate, astfel castig o buna circulatie a apei....
|
 |
|
Inca cineva care a asezat pietrele asa cum le am eu pe astea acum si se vede cat de imputite sunt....
|
 |
|
Nu o mai schimb ca in 2 luni imi fac acvariul mai mare si nu are rost investitia....
Noul aranjament are loc in toate partile sa treaca flowl de apa printre pietre....
|
 |
|
Ma tot gandesc cum sa elimin aiptasiile de pe pietricele cu sps (sunt mic, dar au 2-3 aiptasii pe pietricele), ar merge sa scot piatra si sa ard aiptasiile cu o bricheta?
Am 3 astfel de piatricele (nu sunt mari au au sa zicem 3/3/3 cm daca le masor cu aproximatie....
|
 |
|
Asta pe care o am acum e lipita de geamul din spate, asta care am facut-o e ok....
|
 |
|
Ce parere aveti de noul meu aquascape, va avea si mici pietre pe langa pe care v-or sta unii corali....
|
 |
|
Am koralia nano, la aspectul asta ai foarte mare dreptate, nu am curent intre pietre!
Azi fac aquascape cu piatra pe care o am in bazinul de carantina, maine scot din bazinul meu apa in galeata si pun coralii si pestii in galeata apoi scot piatradin bazinul meu, il curat, curat si nisipul, fac acvariul perfect, fac un schimb masiv de apa, bag noul aquascape si dupa coralii (astfel evit deciclarea, piatra e ciclata).....
Evident curat de aiptasii coralii inainte sa ii pun pe noua piatra....
Fac un aquascape mai aerost, intr-o parte o piatra mare si pe langa ea pietre mici!
Cama sa o sa arate aquascape-ul la mine:
http://www.nano-reef.com/topic/353546-teenyreefs-10g-fusion-new-pictures/
|
 |
|
um02122 wrote:Licitatia e activa si nu exista niciun bid / bidder inca. Pretul de start e de 500 de lire, ceea ce poate ca pare mult, dar eu ma gandesc ca probabil numai cele sase pompe costa mai mult de 500 de lire.
Avand in vedere ca e skimmer Deltec, probabil ca o sa te bati cu Andrei care vrea sa-l ia pentru acvariul din noua lui casa 
Cat licitezi pentru el?
|
 |
|