[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan Trif
Forum Index » Profile for Bogdan Trif » Messages posted by Bogdan Trif

multumesc mult de sfaturi si idei,tuturor.

O sa schimb si vaporasul,doar in momentul in care o sa gasesc ceva mai "natural".

in weekend o sa schimb si materialele din filtre,sa fie totul "ca la carte".Cam cate ciclide,credeti ca pot sa tin in acest acvariu?

Dupa ce am bagat pietrele si noul filtru(care e destul de puternic-am adaugat filtrul duminica seara),luni seara am observat ca erau putin apatici pestisorii si lasati pe fund iar pofta de mancare le-a revenit doar dimineata.Se poate sa fie stresati de filtru sau?

Tot in weekend o sa lecturez ce mi-ai recomandat,Iukitza.

Daca credeti ca mai sunt lucruri utile de citit,va rog sa imi spuneti,deoarece apreciez.
lukitza wrote:Scoate vaporu ala, nu are nici o treaba.
Scoate si buretii din Eheimu ala si baga ceva de calitate.
Ca specii as renunta la nigro, venustus, lifalili, hoplo.

Pana nu gasesc altceva,las vaporul,ca are multe ascunzatori si sa nu fie foarte open space...dar inca caut ceva care sa se incadreze in peisaj...
Imi spui ce sa bag in Eheim?

Am si pus pestisorii la vanzare
Antecume wrote:Vezi ca mai toate filtrele vin cu un filtru de carbune.
Filtrul asta, scrie si prin manual, trebuie schimbat periodic (la 2-3 saptamani parca). Altfel devine toxic pentru acvariu.
Cel mai bine, daca ai asa ceva, este sa renunti la el si sa-l inlocuiesti cu ceva materiale de filtrare biologica.
Poti sa renunti si la bureti si sa pui in locul lor tot material filtrant biologic.
Citeste mai multe despre filtrarea biologica.

Te salut,
Te referi la filtrul intern(asta nu e nou si are doar bureti) sau la cel extern(asta e nou,cu tot ce a venit din fabrica).

Daca te referi la filtrul extern,am aflat ce trebuie sa pun in el...dar in cel intern,inca nu stiu ce sa pun calitativ...
Multumesc frumos pana acum,ati fost de mare ajutor!

Am luat in considerare sfaturile voastre si am modificat acvariul,conform "cerintelor":d.Ce parere aveti acum?

Rundas,merci fain de lamuririle pentru materialele din filtru.

Am adaugat si un filtru intern Eheim 2252,doar cu bureti in el.Face un zgomot destul de mare...oare din ce cauza?l-am curatat si nu am vazut nimic care sa duca la acel zgomot...

Am citit si de faptul ca am multe specii de pesti si as vrea sa rectific si acest aspect,asa,incet.
Am acum 25 ciclide(un domn isi desfiinta acvariul si m-am hotarat sa fac familii de pestisori).

Va rog sa imi spuneti la ce ar trebui sa renunt,sa imi fie acvariul echilibrat...
In momentul de fata,am asa:
3 masculi nigro+1femela
1mascul auratus+2 femele-cred
1mascul venustus
1femela lifalilly
1 mascul estera
1 mascul+femela intreruptus
1mascul meingano
1 femela red dragon
1 mascul+femela acei m sully
1 mascul acei itung
1 mascul caeruleus
1mascul+femela hongi
1 mascul+femela mpanga
2 hoplo+2 ancistrus
3 demasoni mici
Filtrul l-am luat nou,deci e cu tot ce a venit din magazin,dar daca trebuie sa modific ceva la el,nu e o problema,doar sa imi spui ce si cum.
Pe spatele acvariului am o folie alba..ai alta idee?
Bolovanii,imi aduc beneficiu pestilor sau doar aspectului acvariului?mie imi cam e frica ca imi sparg acvariul(
Stiu ca e putina tocanita acolo,dar am de gand pe parcurs sa mai modific la partea de pesti...am inceput asa,cu graba,sa xicem.p.s:nu am niererei:d

Merci de sfaturi!!
Salutare si bine v-am gasit,
M-am inscris azi pe acest forum,dar am de gand sa raman o perioada lunga si daca imi permiteti,vreau sa ma folosesc de experienta voastra in ale acvaristicii.

Daca imi puteti oferi sfaturi la acvariul pe care il detin,as fii recunoscator.

Am achizitionat de 1 luna un Juwel 180,pe care l-am populat cu 15 ciclide(masculi de diferite specii). B
Ca si filtrare am un filtru extern Eheim 300 si un filtru intern jbl i80.Credeti ca mai am nevoie la capitolul filtrare de ceva?

Recomandari,daca aveti,le primesc cu bratele deschise.

Am atasat si o poza
Am trecut si locatia.Sunt din Alba
detalii de acvariu,nu prea stiu ce sa iti dau,decat ca e juwel180..180l.totul standard.
Mediile de filtrare din eheim,sunt cele cu,care a venit dotat direct din magazin,dar daca imi recomandati sa fac ceva modificari,o sa iau in considerare.
Testele la apa sunt in regula,in mod special duritatea si ph-ul,am invatat sa le controlez de la un amic care are un acvariu cu ciclide de 600l.
Pestii sunt in regula,apa este limpede,totul ok,pentru ochiul meu de amator,deaceea am zis sa mai iau cate un sfat si de la voi..cand aveti timp
Salutare si bine v-am gasit,
M-am inscris azi pe acest forum,dar am de gand sa raman o perioada lunga si daca imi permiteti,vreau sa ma folosesc de experienta voastra in ale acvaristicii.

Daca imi puteti oferi sfaturi la acvariul pe care il detin,as fii recunoscator.

Am achizitionat de 1 luna un Juwel 180,pe care l-am populat cu 15 ciclide(masculi de diferite specii).
Ca si filtrare am un filtru extern Eheim 300 si un filtru intern jbl i80.Credeti ca mai am nevoie la capitolul filtrare de ceva?

Recomandari,daca aveti,le primesc cu bratele deschise.

Am atasat si o poza

Forum Index » Profile for Bogdan Trif » Messages posted by Bogdan Trif
Go to: