Message |
|
Salut,inteleg ca bazinul are in jur de 100 litrii,in cazul asta cred ca prima varianta la 36watt este insuficienta,deci parerea mea este cel putin a doua varianta.In rest depinde de ce vrei sa tii in acvariu si ce vrei sa vezi in el(lampile astea noi cu leduri au foarte mult albastru, dupa trendul reeferilor americani).Un sfat ar fi daca esti dispus sa citesti despre iluminatul in acvariu marin de-a lungul anilor, si cum s-a ajuns la configuratia actuala, ar fi util in alegerea unui iluminat optim.Succes .
|
 |
|
Stiu fenomenul, personal am mai tinut in bazin ,e invaziva si trebuie tinuta sub control,problema este ca probabil nu o sa-mi vanda nimeni,asa ca scap de problema  .La ultima experienta cu caulerpa(cea cu frunzulite mici) am avut surpriza sa dispara de la sine,pe masura ce am imbunatatit filtrarea ,si am mai redus din lumina alba,si desi se zice ca umple piatra de spori(din inmultirea sexuata) dupa revenirea la conditii mai prielnice algelor,nu a aparut absolut nimic din piatra desi speram acest lucru.
|
 |
|
Episodul neplacut a trecut repede  ,din pacate vietuitoare cam greu de gasit, pare ca cei care mai au cate ceva s-au mutat pe olx  .
|
 |
|
Si oricare alte macroalge mai putin cheato.
|
 |
|
Felicitari pentru ideea de a avea un acvariu marin,si multa rabdare, probabil va dura pana la 6 luni sa scada nitratii prin procesul de filtrare biologica,pana atunci poti face schimburi de apa, reduci cantitatea de mancare,mai adaugi ceva bacterii.Succes.
|
 |
|
Mai incerc o data  -cerere valabila in continuare.
|
 |
|
Am mai adaugat ceva piatra uscata si cam atat, astept repercusiunile  ,sper sa treaca repede episodul neplacut.
|
 |
|
Am gasit o imagine identica cu ce am eu in bazin(nu am un aparat de fotografiat care sa-mi permita prea mare fidelitate a imaginii)
|
 |
|
Am reusit sa surprind(in sfarsit) ciudata anemona de care scriam ceva anul trecut,s-ar chema Corynactis australis, apare in mai multe varietati de culoare- la mine sunt roz-orange, cica apar rar in acvarii ,nu cresc mai mult de un centimetru in diametru- numite popular anemona bijuterie.In poza se afla central pe scoica orange.
|
 |
|
Da ,am zis ca arata mai bine dar e si mai usor de intretinut,apa circula mai bine , e practic o insula de pietre.Am mai pus si o pompa de valuri mai veche(boyu),dar care isi face treaba ,am trecut(de fapt am revenit)la sarea crystal reef de la instant ocean si cam atat.Astept sa invie si cele zece kg. de nisip adaugat si sa intre in normal.
|
 |
|
Multumesc.
|
 |
|
Practic am mai adaugat 10 kg de nisip si doua lampi mici pe lateral care bat cam 20-30 grade spre centru,ca sa acopere cei 80 cm si in acelasi timp sa imbunatateasca senzatia de volum si adancime.Cam atat, de luna viitoare am sa incerc mai hotarat sa gasesc ceva vietuitoare(dupa buget  )
|
 |
|
poza 3, si atat.
|
 |
|
poza 2
|
 |
|
Ca sa nu creasca tensiunea  ,am facut si poze.
|
 |
|
Gata am reusit transferul la 110 litrii  ,prima concluzie e aceea ca am imbatranit  (ma dor toate celea),a doua ca am prea putine animalute.Dupa ce-si revine un pic acvariu si mai ales proprietarul ,revin cu o poza .
|
 |
|
Multumesc,mai mult sa ma aflu in treaba,am prea mult timp liber
|
 |
|
Desi greu, pana la urma m-am hotarat sa trec la un acvariu ceva mai mare cu proportii clasice 80-40-35 cm adica vreo 100 litrii.Va dura ceva ,dar m-am plictisit de formatul borcan ,sper sa gasesc la magazin macar niste nisip,in rest mai rasfir piatra si vietuitoarele pe care le am.
|
 |
|
Nu se gaseste ,dealtfel nici nu cred ca se poate gasi la noi,pozele sunt despre piatra premium, proaspat scoasa din apa(ocean sau ferma).Acuma cu cured sau uncured depinde de optiuni si de ce isi doreste fiecare sa vada in acvariu.Dar cum se spune vrabia malai viseaza  .
|
 |
|
Daca nu chiar si
|
 |
|