[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: idm_luci
Forum Index » Profile for idm_luci » Messages posted by idm_luci
http://www.tropheus.ro/aspiratoare/5442-eden-501-gravel-cleaner.html

mi se pare cea mai buna varianta
Donez pui Xipho negru si lirat in Arad , intre 1-3cm , exclusiv personal , fara expediere in tara.
Multumesc pentru raspunsuri !

-casuta este locul preferat de ascuns al ancistrusilor negrii
-dupa ce reusesc sa plantez natural o sa scap treptat de artificiale
-multumesc pentru lista de plante , ma voi conforma
-iesirea filtrului e pe spraybar la suprafata apei , valureste destul de bine
-pompa de aer nu e cu piatra sau perdea e cuplata doar la filtrul burete http://www.aquariumprest.ro/filtre-burete/filtru-acvariu-de-burete-cu-talpa-grea-boyu-sf-02.html iar zzgomotul e slab si nu deranjeaza
-penseta nu am dar imi voi lua pentru plantat odata cu achizitia plantelor
-burete si razator de geamuri am
-furtune am
-am inteles ca plantele de suprafata intuneca deci voi renunta la ele
-filtru deocamdata va ramane , daca o sa am posibilitatea pe viitor voi lua un model mai mare
-barbusii mei sunt cuminti , nu au treaba cu restul pestilor iar labeo se cearta doar intre ei , barbus nu mai vreau dar as mai lua 2 labeo albi , imi plac tare mult
-neoni as completa pana la 6buc
-in acvariul mic probabil ca voi asculta sfatul si voi popula cu 2 femele betta

Exista un numar de sanitari necesar la un numar de pesti ? In acvariul mic daca pun 2 betta mai am nevoie de sanitari ?

Salutare acvaristi !

Va prezint noul meu acvariu de 112L (substrat JBL Manado aprox 14L , filtrare externa EHEIM 2211 (in canistra cu burete albastru grosier , 500gr lava sparta in saculet si perlon) , incalzitor EHEIM jagger 100w , pompa aer + filtru burete , iluminare originala 2x18w in capac) , si va rog sa ma sfatuiti in urmatoarele probleme :
- as vrea sa pun plante naturale , ce plante mi-ar rezista fara aditie de co2 , as vrea ceva inalte de fundal si eventual ceva gazon , poate si putine plutitoare la suprafata( momentan nu mai pot achizitiona si un sistem serios de co2 , dupa ce o sa il am mai vedem)
- la socotelile mele numarul de pesti existenti acum e cam la limita , totusi aceiasi pesti i-am avut intr-un acvariu de 20l timp de o luna si jumatate pana la setarea celui de 112l si mi se pare ca s-au simtit bine, am pana si 8 pui , 2 mai mari mutati in cel de 112l si 6 mici de max. cateva zile ce au ramas in acvariul mic(dupa ce mai cresc putin o sa ii mut iar acvariul mic va ramane al junioarei cu 1-2 betta sau altceva de genul asta( chiar si aici as vrea un sfat) , ideea e ca as mai pune vreo 10 pestisori ( neoni , labeo si molly) pe langa cei 26( 7 xipho, 2 molly, 5 guppy, 5 zebre,2 labeo,2 barbus , 2 pui inca nu stiu ce rasa , 1 neon) + 8 sanitari( 4 cory , 2 ancistrus mari negrii si 2 ancistrus mai mici albi)
-daca am gresit cu ceva in setarea si amenajarea acvariului va rog sa ma atentionati si sa ma sfatuiti cum sa fac mai bine
- de ce accesorii as mai avea nevoie(detin eheim gravel cleaner , ceva ustensile pt curatenie , plantat si cleste lung pentru umblat in acvariu sa nu imi introduc mainile)
- e necesara o pompa de valuri si sterilisator uv ?
-orice alte sfaturi si idei sunt binevenite.

Va multumesc pentru timpul acordat citirii romanului meu si va astept cu idei !

Forum Index » Profile for idm_luci » Messages posted by idm_luci
Go to: