Salut
Acvariul ti-l decorezi si aranjezi dupa gustul tau

. Dupa gustul meu, as renunta la casuta si alte lucruri artificiale, daca vreau sa recreez un colt de natura.
"as vrea sa pun plante naturale , ce plante mi-ar rezista fara aditie de co2 , as vrea ceva inalte de fundal si eventual ceva gazon , poate si putine plutitoare la suprafata( momentan nu mai pot achizitiona si un sistem serios de co2 , dupa ce o sa il am mai vedem) "
Plante de fundal, ce nu necesita aditie de co2 si nici lumina puternica, poti pune Valisneria, Echinodorus Ozelot (sau ceva de genul), Cardamine Lyrata, Hygrophila polisperma.
Gazon, fara co2, poti pune, Hemianthus callitrichoides Cuba, staurogyne repens, echinodorus tenellus, Marsilea hirsuta.
e necesara o pompa de valuri si sterilisator uv ?
La volumul acvariului tau, nu pune pompa de valuri altfel vei avea furtuna in acvariu.
Sterilizator UV nu este 100% necesar. Foarte multi acvaristi nu au folosit niciodata.
de ce accesorii as mai avea nevoie
burete/card bancar de sters geamurile
penseta (niciodata nu m-am descurcat cu acel cleste)
furtune
renunta la pompa de aer (pui outul filtrului sa valureasca suprafata apei pt oxigenare), care face de altfel zgomot.
Nu as pune plante de suprafata la lumina pe care o are acvariul daca totusi vrei sa ai gazon.
Filtru mai mare.
Dupa socotelile mele nu as mai adauga alti pesti in acvariu...asta daca nu imi doresc sa ma napadeasca algele in continuu. Barbusii sunt pesti agresivi, Labeo sunt pesti teritoriali, cresc mari si ai putini si isi vor revarsa angoasa pe ceilalti pesti asa ca i-as scoate din ecuatie.
In acvariul mic as pune 1-2 femele betta in niciun caz 1 mascul betta cu inca ceva betta.. asta dc nu vrei sa faci bani din pariuri cu vecinii/prietenii.
Sfaturi: incearca sa nu faci o ciorba de pesti. Citeste detalii despre necesitatile pestilor (ph, temperatura si modul lor de viata): seriouslyfish.com
Ex: neonii sunt pesti de card, se simt bine (nestresati - daca sunt stresati creste riscul de imbolnavire) in numar de minim 6 bucati
Cory sunt si ei pesti de card, se simt bine cand sunt minim 6. Ancistrusii cresc mari si destul de repede.
In linkul urmator poti afla limita maxima recomandata de pesti in functie de volumul filtrului tau si volumul acvariului: aqadvisor.com