[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
iei 2 plicuri de bicarbonat de sodiu doctor oetker 0.80 bani

le pui intr-o cutie sigilata
intrii pe http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html
selectezi baking soda

ca si simulare...daca ai acv de 100 litri, ca sa cresti Kh de la 6 la 7 ai nevoie de 3 grame de bicarbonat de sodiu.
eu as pune aceste 3 grame de ex in bidonul de autocompletare as amesteca viguros si as lasa sa se adauge automat....
aici vor veni oameni si ma vor contracara spunandu-mi ca evaporarea nu e constanta....si nu ii pot contrazice insa este o solutie alternativa la cea scumpa cu pompe de dozare si alte minunatii

Dissolve it in RO/DI or distilled water before dosing and do not dose all at once. This should be slowly dosed into your aquarium. Monitor pH while dosing. Do not allow immediate impact of pH to be more than +/-0.20.
dar bicarbonat de sodiu de la doctor oetker ce are fratilor ? e 0.80 bani plicu
am testat apa:
Ca 435
Mg 1500
Kh 6.1

o sa adaug in afara de reef foundation abc+ (adica mixul de ridicare al Ca,Kh mg etc etc) si bicarbonat de sodiu dizolvat in apa d osmoza....pt a duce kh-ul undeva la 7.3-7.5

am bagat 3 anthiasi...toti sunt portocalii cu mov, 2 din ei se bat....
sunt un pic in ceata legat de antiasii astia.....nu ar trebui sa fie hermafroditi si sa isi schimbe sexul in functie de necesitati ?

ultimile aditii: coco worm, tridacna clam, anthiasi,
image image image
screen cap
nope
am observat ceva stupid in bazin la mine...
de fiecare data cand adaug o montipora noua, pierde cateva zone relativ mici de tesut....
dupa 2-3 saptamani de la pierdere incepe sa se coloreze si sa creasca si sa isi revina aproape total si in zona tesutului pierdut....

foarte ciudat....e a3-a oara cand patesc la fel
nu era mare lucru sa iti omoare anemona am un prieten mai nebun care omora aiptasii mutand euphilia peste ele
si totusi aiptasia tot anemona e....deci mi se pare plauzibil...

urata treaba cu metalul in apa....
eu am o anemona rosie....a venit in stare excelenta, rosu aprins, foarte frumoasa, intre timp s-a facut un roz pal visiniu asa....fara un motiv anume.... nu-mi place cum arata dar se deschide si mai nou mananca....sper sa-si revina clownul are grija de ea si ea e cuminte nu se muta...
parerea mea:
a otravit-o euphilia cand s-a intepat cu ea...
tine minte ca euphilia poate omora aiptasii !
am avut si eu 2 bazine de 400 litri lafel pline
reteta succesului:
nu schimbi apa...
nu bagi mult flow...
nu skimmezi
lumina nu foarte multa

adica nu faci mai nimic )
salut ! vand si eu o pompa de valuri Aqua Medic 2500-4500l/ora (consum 3-7W) cu prindere pe magnet
controller inclus cu programe variabile inclusiv night mode
astept pm.
pret 275 lei
este disponibila si la schimb cu diverse lucruri/vietati ce tin de acvaristica marina
image
image hosting free no registration
am skimmerul Tunze 9006 care are alimentare peste tot ...deci chiar daca avea reactorul outlet (pot sa-i pun capac cu furtun) nu ma ajuta....
totusi nu ar trebui sa fie problema pt ca reactorul e inainte de skimmer intr-o camera izolata de restul circuitului.

eu faceam cyano si inainte de biopelete doar ca o tineam sub control cu ajutorul nopox-ului...
oricum bazinul e departe de a fi stabilizat din cauza upgrade-ului de la 200 la 300 am dat peste cap tot...plus ca am spalat cu jet in vreo 30 maini cu apa rece de la robinet nisipul si tot mai iesea mizerie din el )

colac peste pupaza bate si lumina in el in timpul zilei....
am dat drumul reactorului de cateva zile si am facut cyano frumos asa....desi am pus f putine biopelete
inainte dozam nopox cand aveam cyano si disparea in cateva zile....din primele 2-3 zile chiar...
acum din cate am inteles nu trebuie dozat nopox mai ales in perioada de inseminare a biopeletelor ca le intarzie procesul de colonizare pentru ca las bacteriile sa moara de foame cu nopox....

deci cred ca trebuie sa indur cyano o perioada
stiam ca florida insa nu are o subdenumire ceva ? ca florida sunt multe
spune-mi exact cum se numeste ricordeea aia cu portocaliu ca e splendida
evident ca voi cumpara un eheim de 1000l/ora
pompa actuala are doar 520l/ora

in alta ordine de idei voi cum preferati sa le faceti aditiile de start de bacterii?
opriti reactorul 30 min si puneti bacterii peste reactor ?
si daca da ce fel de bacterii ?

am inteles ca nu e obligatoriu dar ajuta sa le activezi mai repede
salutare salutare...
deoarece stimabilul domn' Doru maestru in lasere mi-a facut 2 reactoare si m-am hotarat sa pastrez doar 1, scot la vanzare reactorul ramas.
pret 190 lei (nu include pompa)

film:

poze:
image image image image image
am refacut sita reactorului si acum mi se pare ca merge mult mai ok
pareri ?
ma gandesc serios sa fac un reactor ca asta:
https://www.youtube.com/watch?v=oJY-YBbnOPs
gaurile au aceeasi simensiune....au ramas picaturi de apa prinse pe ele de aceea da senzatia ca unele sunt mai inguste....
in ceea ce priveste unghiul nu stiu daca pot face ceva ;)) o sa vad
cred ca am identificat greseala.....este in spirala de la baza....
nu trebuiau date acele gauri de pe mijloc deoarece apa loveste si trece pe mijloc si ignora restul spiralelor
o sa mai fac o sita doar cu spiralele fara gaurile de pe mijloc in forma de cerc.
image
image hosting websites
Azi mi-a facut un prieten un reactor de biopelete.
sita de la baza este sub forma de spirala cu gauri date la laser.

folosesc NP biopellets de la reef interests.
pompa este de 520 litri pe ora.

intrebare:
se misca corect ? nu prea seamana miscarea cu ce am vazut pe net dar momentan sunt cam la capatul finantelor si nu mai am sa investesc si intr-un reactor de biopelete profi asa ca eram curios daca vi se pare ok sau e proasta miscarea biopeletelor

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: