[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
eu n-as mai baga pesti....sunt destui deja pentru un bazin atat de mic cu o filtrare atat de sumara....
Salut, vand un sistem de iluminare LED aqua medic in stare impecabila, arata ca nou.
Este compus din 3 spoturi ajustabile in toate unghiurile cu LED 3x9W white + actinic extrem de puternice datorita lentilelor speciale. Racirea se face prin niste radiatoare spiralate speciale.

Personal am fost foarte multumit de cresterile coralilor iar pentru un nano este foarte estetic si functional. Acest sistem de iluminare provine de la un acvariu Aqua medic Blenny 80 litri.

pret 390 lei (include sursa, sistemul de prindere, modulele cu led tot)

image image image image
picture upload
eu am startat 2 bazine concomitent....
1 cu piatra uscata
1 cu piatra vie de calitate....luata dintr-un bazin care functiona de ceva vreme....

bazinul cu piatra uscata e un dezastru chiar si dupa 4 luni.....nici kenya tree nu merge ok.....
bazinul cu piatra vie a mers excelent chiar dupa 2-3 saptamani....apa limpede, lipsa alge, dezvoltarea coralilor moi pe care i-am bagat inca din prima saptamana....

eu m-am lamurit....oricat o sa-mi spuna cineva ca e ok cu piatra uscata tot raman la parerea mea.....pentru ca am vazut pe viu.
aaa si daca ti-e frica de pest-uri ...oricum nu scapi de ele ca daca nu le iei din piatra vie le poti lua lejer de pe pietrele pe care vin coralii !
scape puteai sa faci lejer folosind ciment cu priza sub apa AMA REEF BOND...face minuni

eu spun lucrurile astea pentru ca poate citesc si altii si poate nu vor mai face aceeasi greseala....
neoanele de pe canalul cu 2 au doar 4 luni.
PS am la celalalt acvariu de 200 litri o lampa cu 2 neoane ATI la fel coral plus si blueplus care sunt super vechi au 2 ani si lumineaza la fel ca si intensitate .... am inteles ca isi modifica spectrul nu intensitatea.

sa nu mai zic ca lampa aia nici macar nu are racire...e o banala hagen GLO 2x39W si cu neoanele alea cresteau coralii foarte usor desi sunt foarte vechi neoanele.
la ati nu zic ca nu cresc sau ca nu bat neoanele la aceeasi intensitate insa majoritatea au 4 luni si ceva neoanele si au avut si racire deci....e prea putin 2x39W pt 300 litri timp de 12 ore.....o sa fac altfel..... creez inca un canal si o sa am schema asta:

Lampa va rula cu 2 neoane 12 ore pe zi
apoi se aprind inca 2 neoane 9 ore pe zi
si apoi inca 2 neoane 6 ore pe zi

deci 6 ore vor sta aprinse 6 neoane, 9 ore vor fi aprinse 4 neoane respectiv 12 ore doar 2 neoane

gen.....rasarit - miez de zi - apus
nici nu stiu dc naiba nu i-a dus capul s-o faca asa de la bun inceput....daca tot nu i-au pus dimmer sa-i arunce macar 3 canale sa le poti pune pe timer corespunzator
ps pune si tu niste poze sa vedem toti coralii

inca ceva...cum te descurci cu buretele ala portocaliu? rezista ?
calciu cam crescut
magneziu cam jos....(dupa parerea mea)
no3 ar trebui undeva la 1
po4 undeva la 0.02-0.04 ar trebui

ramai la phosguard ca scoate fosfat si SILICATI (pe care sigur ii ai din abundenta datorita startarii bazinului cu piatra uscata.....)
ai grija cu phosguard ca nu au voie sa se miste..... eu in reactor pun matrix 3/4 iar 1/4 la capatul reactorului la iesire pun un sac fin cu phosguard pt ca apa sa treaca prin el dar sa nu il agite....nu e bine sa ajunga aluminiu prin apa

oricum nu te astepta la valori prea bune pentru ca bazinul nu e stabil, l-ai startat si cu piatra vie ceea ce e cam trist si ai si ceva ciortani care halesc si automat cresc nutrientii din apa....
daca bazinul tau rezista perioada asta critica o sa ai rezultate frumoase in curand....cam in 5-6 luni minim
este doar cochilia unui crab...mort probabil de foarte mult timp....
nu m-as baga sa stric lampa cu improvizatii de genul....mai de graba sa ii fac inca un canal sa fie 3 canale de 2 neoane...iar daca adaug un modul de led il adaug langa lampa nu in ea ca e pacat....
ma confrunt cu o problema....

Lampa ATI nu are 3 canale de cate 2 neoane din cele 6x39W cum ar fi fost normal ci doar 2 canale....
1 canal cu 2 neoane si 1 canal cu 4 neoane....
problema apare cand tin canalul cu 2 neoane aprins 12 ore, mi se pare ca e slaba rau lumina si culorile nu se amesteca. Am un coral plus si un blueplus....jumatate de acvariu se vede rosu si jumatate albastru..... absolut aiurea.....

in rest lumina e destul de multa cand rulez cu cele 6 neoane......
am vazut ca multi folosesc pe cele 12 ore cate 2 neoane blueplus, culorile sunt superbe dar mi se pare extrem de obositoare pentru ochi lumina asta total albastra timp de 12 ore....

ma gandesc serios sa adaug niste leduri cumva pe langa aceste neoane....dar treaba e destuld e complicata...
dupa o saptamana de dozare ca la carte a Tropic marin: snow, reef activ, phyton zoothon am observat un singur lucru deosebit: coco worm sta non stop iesit din tub cu penele intinse, la multi l-am vazut iesind doar noaptea.....acum nu stiu...o fi bine, o fi rau >?
sa recapitulam cum rulez sistemul asta:

Iluminare
-Lampa ATI 6x39W (12 ore 1xcoral plus1xblueplus 5 ore 3xblueplus 2xcoral plus 1xactinic) - vreau sa schimb ceva, nu sunt multumit de faptul ca lampa nu-mi permite sa pun pe programator decat 2 neoane si apoi 4....era ideal sa fi avut perechi de doua neoane si sa le aprind treptat.

Skimmer
-Tunze 9006 (e un skimmer "bulletproof" in oprinia mea. pentru stocul viu actual e indeajuns dar ma gandesc serios sa fac upgrade la un Deltec)

Curenti:
-WP25 (8000l/ora jebao....e o pompa destul de ok dar as fi preferat un tunze....insa momentan nu ma arunc asa departe)
-Tunze (la 1650l/ora care sincer mi se pare ca baga extraordinar de mult....si este mult mai usor de intretinut, nu necesita curatare asa des ca sora ei clona cu controller jebao)

Reactoare:
- Seachem Denitrate cu debit aproape la picatura
- Seachem matrix cu debit 600l/ora
- Seachem Phosguard 300l/ora

Aditii:
Red sea Reef foundation ABC+ (pudra) - atentie celor care il folosesc, nu tine kh-ul sus, e absolut necesar sa aditionati separat un buffer de kh
Bicarbonat de sodiu (doctor oetker - nu il bag la cuptor !)

Hranire
- Tropic marin: Reef activ (saptamanal) Reef snow, Phyton, zoothon (zilnic)
- hranire corali: Lps fauna marin
- Hranire pesti grotech nutriday

--------
Stoc viu:
-crevete debelius
-penat soft tube
-penat coco worm
- 3 turbo
- 7 nassarius
- 1stea nisip
- 1 stea linkia albastra
- 2 nemo
- 3 anthiasi
- 1 mandarin
- 1 scoica tridacna maxima (cred)

update....
1 mandarin si 3 anthiasi mici am mai bagat si ma cam opresc cu stocul viu.
image image image image image image image
image upload
preturi se poate ?
CatalinBarbu wrote:Si o ultima intrebare legata de grisul asta periodic...
Cat timp dureaza un episod din asta?

baga herbtana !! si o sa vezi ca dispare grisul
apropo ...esti sigur ca e gris si nu e velvet ?
esti sigur ca nu ai fluctuatii de temperatura sau ai apa prea rece ?
si daca aveti vreun mascul dominant care bate femelele mergeti si culegeti tei
vorba aia....la dusmanii mei le dau ceai de tei sa le piara pofta de femei...
oricum herbtana nu strica....e natural din plante si ii face sistemul imunitar mai puternic....eu am facut minuni cu solutia asta la toti pestii care se comportau/aratau dubios
un singur raspuns: herbtana
opa....creste coralul de la mine ce ma bucur
piatra de contrabanda ........ hahah ma sparg de ras )) tare
image
photo uploading websites

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: