[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: EverSad
Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Nu am raspuns ieri seara, ca nu am stiut daca ajung azi la bucale. (acum: stiu ca nu am ajuns)

Sa mearga' la @narcis

Si: Sad, vine de la sadic.
Si la mine, recunosc punga de mancare.
Mai halisera' o portie pe la 3 dupaamiaza. (normal ca acum erau sclifositi)

Punga de 250g, ajunge cam 10 zile (trei pungi pe luna)

Rame, primesc cam o tura la 2 saptamani. cu ramele, nu se pot opri.
Ei !

Deja arata bine.

Daca pui si plante, o sa aiba o inclinatie cromatica, spre' verde.....

LE: Dragon chietrele alea, arata absolut ireal.
Cum scie in litere la' titlu'....

Hai sa stabilim cum se poate face o testare a ciclarii cu bacterii din recipient comercial, comparativ cu metoda clasica:

Adica: avem replicat, un bazin de N ori, echivalent... (Substrat, filtru/miscare de apa si aditii "diverse")

Nu cred ca trebuie lemne si plante, deoarece devine subiectiva interpretarea, datorita faptului ca nu se pot' creea volume ori suprafete identice.

( Considerand ca: bacteriile din bidon ar putea avea un avantaj, ar trebui sa bagam' si ceva pesti la start in toate bazinele )

Idei ma sunt.....

Va rog, continuati.

Este foarte important ca ai ideea/proiectia "cum va arata"......

Asta este tot ce trebuie. (si cele 10 ore, isi au ele rostul ca futai' cu reamenajarea)

Baga apa in borcan.

Si fa exact cum vrei tu. (este bazinu' tau, il freci cum vrei )

Lemnu' il bag acuma in bazin.

image

Oribilele fapturi din borcan, se tolereaza: (acum, au greata de Cichlid Gold)

Foarte frumos.

Dracii ai de Geophagus-i, au chef de scandal.....
Astea de autobuz' sunt mai tari ca alea de autobaza.

Chiar ieri am vazut o reclama cu: Reparatii Cardane. (asta fiind la categoria: autobaza)

Colegu' ma intreaba: Astia sunt aia de fac spam in mail? (cu pastilele)
Este dat.

Se poate inchide. Multumim!

Nu mai este disponibil, nici macar pe sait'

Pana la urma, daca nu il vrea nimeni: (skimaru' )

Il accept eu ca donatie. (asa raman bogat si satul)

Daca nu: cumpar unul. (voi fi, sarac si flamand dupa achizitie)
Scrie acum la donatii o cerere.

Chiar o sa iau si eu unul ca tot am probleme la juwelu 240 si prosoapele de hartie sunt scumpe.
Pana la urma, cu doua termoplonjoane am rezolvat manevra.

Am baga apa calda pe la 50C in cada, am pus doi bolovani peste lemn si cu doua termoplonjoane a fost rezolvat lemnul de ieri seara.

Nu am mai gasit rezistenta de la masina de spalat. (aia de 2Kw)
Deduce-m....

multamu' (macar)

Referitor la bloom bacterian: (pe care il reclami)

Nu ai avut bacterii in bidon, ai avut deja bacterii suficiente in bazin.

Excesul de "hrana" oferit de "recipient" a creeato conditie favorabila pentru inmultirea bacteriilor care existau' in bazin.

Acuma: daca bacteriile au fost prea multe si nu mai exista hrana pentru ele, au inceput sa crape/moara. (asa a aparut: bloom bacterian si restul distractiei )
Si farmacia alternativa ajuta. (la vanzari de catina si extract de jojoba, ca: face bine)

Ideea este ca recipientele alea, "vand ceva" care accelereaza ciclarea cu o zi ori 3, functie de conditii/caz.

Una peste alta, nu sunt eficiente. (se pare ca pisatul in bazinul nou, este mai eficient)

LE: multam' Samy. (posteaza si tu, text din tara ta... sa citim: ce plm)
Fadds wrote:
Apollo wrote:Damn,Vreti sa spuneti ca am daat banii degeaba?((

Considerand ca exista variante mult mai eficiente care sunt si gratis pe deasupra...

"Organic garden soil often has large colonies of beneficial nitrifying bacteria. Indeed, almost all soil has sizable colonies of beneficial bacteria. That’s where researchers get their beneficial bacteria to study. One researcher calculated that one gram of garden soil had 19 million beneficial bacteria in it.

Note garden soil has a lot of little organisms in it. These organisms are virtually all very beneficial in an aquarium. For instance, small detritus worms are beneficial in an aquarium. breaking down excess food before pathogenic bacteria can feast on it. The chance of finding a fish pathogen in garden soil is zero."

Acuma, ma scuzi' (nu toti membrii forumului sunt elevati incat sa poata traduce din limbi straine)

Forumul este in limba' Romana. (foloseste translatorul si corecteaza unde este nevoie)

Cacaturi de genul Ctr+C si Ctr+V, poate face oricine. (inteleg ca informatia este doar pentru unii mai elevati la teasta... dar trebuie in acelasi timp, sa fie accesibila si pentru pulime)

Nu ma refer aici strict la colegul de forum @Fadds, mai sunt nescaiva domni care considera ca daca dai: controlV si controlC la un text din alta limba, ai inchis gura la pulime. (hai sa o dam' in Rusa)
Apollo wrote:Damn,Vreti sa spuneti ca am daat banii degeaba?((

Da! ai dat banii degeaba. (partea buna este ca: esti unul la un milion, care si realizeaza)

Exact asta a fost tinta topicului: nu exista ciclare mai rapida cu solutiile din recipiente, (vandute de "fish store") care afirma ca ciclezi bazinul mai repede.

Rezumat scurt: ceva fosfati si nescaiva pisat/derivate. (asta contin)

Le: oricum, sunt ieftine.....

Si pentru ca le cumpara incepatorii, nu se realizeaza difernta intre eficienta si ineficienta. (incepatorul, oricum se autoacuza ca a gresit cu ceva la ciclare si merge' pe ideea ca "lichidul din sticla" a fost bun si benefic)

Revenind la topic: Alea de petshop, care stau cu anii in recipiente. (nu conditii optime)

Am mai scris: nu intereseaza de la ce pravalie vin. (firma)

Forum Index » Profile for EverSad » Messages posted by EverSad
Go to: