[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Picardy
Forum Index » Profile for Picardy » Messages posted by Picardy
Ok bine baieti. Multumesc pentru sfatul vostru "prietenesc". Daca tratati toata lumea asa, mai bine va faceti un grup sa vorbiti numai intre voi. Eu chiar am venit cu intentii bune. Da, recunosc: sunt incepator, nu mi-am ales eu acvariul, nu m-am documentat inainte de a cumpara pesti. Acum ca am citit un pic cum sta treaba m-am gandit sa cer un sfat de pe forum iar tot ce am inteles (in afara de luare in ras) este sa ma documentez mai mult. In postare ceream sa-mi dati exemple de genul: pai la 25l poti avea o perche de x pesti si daca vrei 2 specii poti alege intre astia si astia. In fine...spor in acvaristica.
Mda eu zic ca fata de ziua in care am primit cadoul si am luat pesti fara sa gandesc, acum am invatat ceva si de aia am apelat la voi. Domnul trasalica m-a luat pe sus de parca el s-a nascut atotstiutor. Ma rog...ideea e ca cei de la petshop mi-au spus ca incap 15-20 pesti mici si de aceea m-am orientat spre guppy, neoni, zebre si sanitari. Vreau sa ii combin cumva si sa am minim 2 specii. Dar de exemplu, sa pun 5 neoni intr-un acvariu de 25l mi se pare cam putin. Am un prieten care are 3 carasi si 1 mascul betta cu 3 femele intr-un acvariu similar si pestii traiesc acolo de mai bine de 8 luni. Eu cred ca el are prea multu dar ati inteles ideea. As vrea cel putin 2 specii de pesti mici din cele 4 specii care le-am mentionat si credeti-ma ca am vreo 2 zile de cand ma tot documentez si sunt prea multe pareri impartite. De aia intreb pe voi...
Multumesc pentru sfaturi! Deci la 25l ar intra cam jumatate din ce zice el, adica as cumpara asa: vreo 5 sanitari mici, 5 neoni si 5 zebre/guppy. E ok?
Salutate tuturor!
Este prima mea postare pe acest forum si vreau sa va zic ca de mult timp caut persoane pasionate despre acest hobby si de aceea am apelat la frumoasa comunitate de pe acest forum.
Am un acvariu mic de numai 25l si l-am primit cadou de aproximativ 2 saptamani. Pana acum mi-au murit multi pesti pana m-am hotarat sa fac un pic de research in domeniu si mi-am dat seama ca am un setup ok si ca problema sunt pestii. Nu e ceea ce va ganditi : am filtru, termometru, iluminare, plante, solutii pentru apa.
Din pacate, cred ca nu detin cantitatea suficienta de pesti deoarece am 2 carasei de aproximativ 4-5 cm si 4 female Betta (masculul a murit). M-am interesat pe net si am aflat ca un caras are nevoie de 40-50l si cu toate ca tin la ei (sunt niste exemplare minunate), prefer sa-i donez decat sa-i chinui. Problema este ca femelele Betta sunt rapitori si nu as vrea sa raman cu ele, in eventualitatea in care as mai cumpara vreo 2 pesti mai mici, deoarece risc sa-i omoare.
As vrea sa incep cu zebra, neoni, guppy si sanitari. Ce sfaturi imi dati? Daca as dona toti pestii care ii am acum, cam cati la numar ar incapea intr-un acvariu de 25l si daca sunt compatibili unii cu altii? Am citit numeroase articole si as vrea sa aflu experienta voastra personala.
Va multumesc in avans

Forum Index » Profile for Picardy » Messages posted by Picardy
Go to: