[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un sfat prietenesc, va rog :)  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Picardy
Unripe member

IP:

Salutate tuturor!
Este prima mea postare pe acest forum si vreau sa va zic ca de mult timp caut persoane pasionate despre acest hobby si de aceea am apelat la frumoasa comunitate de pe acest forum.
Am un acvariu mic de numai 25l si l-am primit cadou de aproximativ 2 saptamani. Pana acum mi-au murit multi pesti pana m-am hotarat sa fac un pic de research in domeniu si mi-am dat seama ca am un setup ok si ca problema sunt pestii. Nu e ceea ce va ganditi : am filtru, termometru, iluminare, plante, solutii pentru apa.
Din pacate, cred ca nu detin cantitatea suficienta de pesti deoarece am 2 carasei de aproximativ 4-5 cm si 4 female Betta (masculul a murit). M-am interesat pe net si am aflat ca un caras are nevoie de 40-50l si cu toate ca tin la ei (sunt niste exemplare minunate), prefer sa-i donez decat sa-i chinui. Problema este ca femelele Betta sunt rapitori si nu as vrea sa raman cu ele, in eventualitatea in care as mai cumpara vreo 2 pesti mai mici, deoarece risc sa-i omoare.
As vrea sa incep cu zebra, neoni, guppy si sanitari. Ce sfaturi imi dati? Daca as dona toti pestii care ii am acum, cam cati la numar ar incapea intr-un acvariu de 25l si daca sunt compatibili unii cu altii? Am citit numeroase articole si as vrea sa aflu experienta voastra personala.
Va multumesc in avans
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Ar incapea:
a) 1 mascul guppy si 3 femele
b)un mascul molly si 3 femele
c).Zebrele sunt mereu active,5-6 ar merge.
d)8-10neoni,lor le place in card sa stea
ca sanitari poti lua corydoras sunt mai mici
Una din variante

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2016 12:09:47

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Gege
Senior member

IP:

Cand ai dat sfatul cu ce pesti sa isi ia, te-ai gandit ca are un acvariu de 25 litrii? Ca sa iti dau un exemplu, un peste neon are nevoie de 5 litrii de apa minim, i-a fa tu un calcul si vezi cati litrii de apa iti trebuie pentru 8-10 neoni. Daca nu stii sa dai o informatie calumea nu o mai da ;). Si in legatura cu postul lui, mai intai vezi ce pesti iti plac si dupa cauti despre ei, cata apa le trebuie minim, ce mediu, ce mancare, ce duritate etc. Spor!

Niciodata nu e indeajuns in acvaristica
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/48013.page
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Am vazut 50 litri,scuze

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Gege
Senior member

IP:

de la 25 la 50 e cale lunga , nush cum ai reusit .. Era mai simplu, sa ii zici, vezi mai intai ce pesti iti plac si dupa te interesezi de ei, asa invata si el si nu primeste mura in gura.

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Ok

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
Picardy
Unripe member

IP:

Multumesc pentru sfaturi! Deci la 25l ar intra cam jumatate din ce zice el, adica as cumpara asa: vreo 5 sanitari mici, 5 neoni si 5 zebre/guppy. E ok?
Gege
Senior member

IP:

Mda.. nu ai inteles nimic, vrei sa faci supa? il ai pe mister google, cauta fiecare peste de care zici tu mai sus si vezi care este minimul de apa de care are nevoie ;), compatibilitate. Le asiguri tu toate nevoile in aia 25l si mai vbim dupa. Spor, sanitarii mai si cresc, nu raman mici, nu vrei mai bine sa citesti postarile pentru incepatori dupa care mai vbim? Deja ai sacrificat ceva pesti cu, cunostiintele tale in domeniu..

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Offf,o familie de guppy/molly/zebre ,doar o familie din acestea intra,4corydoras.maxim!
Am calculat acum corect.
Lasa,citeste de pe google si vezi ce iti place,dupa cere sfaturi
Uita-te si vezi daca iti plac creveti Rcs,poate iti faci acvariul cu creveti,prea multi pesti nu poti baga acolo.

This message was edited 2 times. Last update was at 13/07/2016 14:03:02

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Picardy wrote:... Din pacate, cred ca nu detin cantitatea suficienta de pesti deoarece am 2 carasei de aproximativ 4-5 cm si 4 female Betta (masculul a murit)...
E o epidemie... toata lumea vine cu bazine de 25 de litri.
E pacat sa pierdem vremea, inainte sa ai un minim de cunostinte...
- te rog sa citesti articolele de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
- cauta sa intelegi ciclul azotului... il gasesti explicat, tot acolo
- o discutie despre CATI pesti in CATI litri de apa: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page

Pe scurt, bazinul tau ar suporta o familie de vivipari (1M + 2 F): guppy, xifo, molly, platy.
Mai vorbim dupa ce apuci sa te uiti peste articolele alea.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Gege
Senior member

IP:

Daca nu esti dispus sa inveti in acest hobby mai bine nu te apuca de el, o sa chinui saracele vietati..

Multumesc koala

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2016 14:03:21

Picardy
Unripe member

IP:

Mda eu zic ca fata de ziua in care am primit cadoul si am luat pesti fara sa gandesc, acum am invatat ceva si de aia am apelat la voi. Domnul trasalica m-a luat pe sus de parca el s-a nascut atotstiutor. Ma rog...ideea e ca cei de la petshop mi-au spus ca incap 15-20 pesti mici si de aceea m-am orientat spre guppy, neoni, zebre si sanitari. Vreau sa ii combin cumva si sa am minim 2 specii. Dar de exemplu, sa pun 5 neoni intr-un acvariu de 25l mi se pare cam putin. Am un prieten care are 3 carasi si 1 mascul betta cu 3 femele intr-un acvariu similar si pestii traiesc acolo de mai bine de 8 luni. Eu cred ca el are prea multu dar ati inteles ideea. As vrea cel putin 2 specii de pesti mici din cele 4 specii care le-am mentionat si credeti-ma ca am vreo 2 zile de cand ma tot documentez si sunt prea multe pareri impartite. De aia intreb pe voi...
Gege
Senior member

IP:

Cum vrei sa isi vanda si ei marfa aia de la petshop? prin voi ca nu aveti habar, baga frate cati pesti vrei, daca consideri ca te-am luat pe sus prin faptul ca ti-am zis sa te documentezi, sa cauti specia de peste si sa citesti despre ea, atunci e o prblm, la tine, ti-am zis direct nu pe ocolite, domnul google te ajuta mult daca stii ce sa cauti. Daca tot zici ca te documentezi de ceva zile, nu cred ca mai exista postul tau daca o faceai cum trebuie. Salut,

This message was edited 1 time. Last update was at 13/07/2016 14:35:50

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Picardy wrote:... Am un prieten care are 3 carasi si 1 mascul betta cu 3 femele intr-un acvariu similar si pestii traiesc acolo de mai bine de 8 luni...
Am avut dreptate cu epidemia aia, baga-mi-as ...

- aia de la petshop sunt niste boi tristi... ei TREBUIE sa vanda, NU sa dea sfaturi... ca atare, nu-i crede nici macar atunci cand iti spun "Buna ziua!"
- prietenul tau este un ignorant, iar tu n-ar trebui sa-l iei drept exemplu... gandeste-te ca ai putea sa traiesti, impreuna cu el, inchisi intr-o camara... vi se da mancare si bautura, dar stati inchisi acolo. Ani de zile. Cam asa e si cu pestii lui.
- daca vrei sa asculti de sfaturi, atunci pune mana si citeste... ti-am dat linkuri si ai destul material de studiu.
- e in regula daca vii si spui "bah, baieti, eu nu am inteles cutare si cutare"... dar NU e in regula sa vii si sa incepem sa ne tocmim, la modul "amicul meu are cinshpe carasi mari, intr-o galeata de pe balcon... si traiesc bine mersi si n-au nici pe dracului. Eu de ce nu pot sa fac la fel?"

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Picardy
Unripe member

IP:

Ok bine baieti. Multumesc pentru sfatul vostru "prietenesc". Daca tratati toata lumea asa, mai bine va faceti un grup sa vorbiti numai intre voi. Eu chiar am venit cu intentii bune. Da, recunosc: sunt incepator, nu mi-am ales eu acvariul, nu m-am documentat inainte de a cumpara pesti. Acum ca am citit un pic cum sta treaba m-am gandit sa cer un sfat de pe forum iar tot ce am inteles (in afara de luare in ras) este sa ma documentez mai mult. In postare ceream sa-mi dati exemple de genul: pai la 25l poti avea o perche de x pesti si daca vrei 2 specii poti alege intre astia si astia. In fine...spor in acvaristica.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

koala wrote:... Pe scurt, bazinul tau ar suporta o familie de vivipari (1M + 2 F): guppy, xifo, molly, platy.

Ti s-a raspuns deja la intrebari si ti s-au oferit variante.
Faptul ca variantele nu-ti convin, nu mai e problema noastra.

Suntem prietenosi si ne place sa ajutam pe toata lumea... atunci cand nu ni se pare ca vorbim degeaba.
Exista o gramada de alte forumuri, du-te acolo si poate te vei simti mai bine.

Succes!

Topic closed.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: