[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
opa super tare ! felicitari
baga foxface fish si ti le termina in 3 zile...e cel mai eficient pt hair si bubble algae
Lemon wrote:Ai scapat si luna asta...

hahaha esti malefic sincer...
baga herbtana ! urgent
kirucd wrote:Ar trebui mai intai sa verifici calibrarea celor doua refractometre, poate nu iti indica bine.

am recalibrat refractometrele azi, cu aceeasi apa....unu indica 1030 si celalalt 1027
ca sa le verific am pus si un densimetru care indica 1027

acum problema e ca am calciu 395-400 si kh 6.4

mai scad salinitatea un pic si apoi ridic doar calciu si kh ? ce impact vor avea asupra salinitatii ?
acum ma gandeam asa:
sa scot apa cu sare si sa bag osmoza pana la salinitatea de 1.026

calciul si kh-ul o sa scada si o sa il cresc cu foundation A si B

sa pun kh pe la 7 si calciu pe la 420 ...ma gandeam....
ceva e putin ciudat....coralii o duc bine defapt tot in bazin merge bine DAR

Ca = 400
Mg = 1550
Kh = 7

si totusi salinitatea mea este 1.0280 - 10285 masurata cu 2 refractometre

..... am mai bagat osmoza si mi-a scazut la 1027
la fel si calciul s-a dus pe la 390 iar kh la 6.4...dar nu stiu nu mi se pare ok.....ceva e ciudat
vezi ca yellow se atinge de penati
nu m-as risca cu soriceii aia !
eu am vazut cum imbatraneste plasticul ala si cedeaza la un moment dat...
sfatul meu...ia-ti o cutie mare de reef bond si sudeaza toate incheieturile bine de tot cat sunt soriceii aia prinsi de piatra si in caz ca cedeaza sa nu se duca la vale cu tot cu corali poate iti sparge si geamul.....repet....nu m-as risca am vazut multe catastrofe...
e din grecia parerea mea si nu e ok deloc
acvariul tau imi aduce aminte de:
pana acum am dozat Red sea Reef Foundation ABC+ care insemna o combinatie de minerale de baza +trace-uri bazate pe consumul de calciu....dar nu am reusit sa imi tin parametrii cu el pentru ca am multi consumatori...in special tridacna imi bea calciul cu paiul ) si am trecut pe cele separate....

am luat Red sea foundation A (Calcium) si Red sea foundation B (Kh)
nu am cumparat Magneziu si nici trace-uri pentru ca din ce am citit daca mentii un schimb de apa de 10% pe saptamana nu ar trebui sa ai probleme cu magneziu si trace-uri....oricum magneziul il am in cer (1590) asa ca.....o perioada nu mai bag nici un fel de supliment de magneziu.

sincer daca vrei o optiune mai ieftina ai putea sa folosesti bicarbonat de sodiu si clorura de calciu....doar sa-ti gasesti o sursa ieftina si pura ....ca practic astea sunt acelasi lucru....
parca red sea foundation A are si strontiu dar nu mai tin minte exact o sa caut cutia.

eu vroiam sa folosesc pulberele dar nu am gasit o sursa ieftina iar silal s-au scumpit si am inteles ca nu sunt asa puri

PS nu iti recomand sa incepi vreun fel de dozare pana nu ai corali duri si lps multi care sa chiar consume....
kirucd wrote:Adica niciodata nu e prea multa filtrare

sunt chiar tentat sa bag Nopox red sea dar in cantitate f mica....
am ceva cyano si diatome pe alocuri si tre sa sterg cam des geamul plus nisipul il greblez zilnic
inainte scapam usor cu nopox de algele astea dar acum sunt precaut ca am si biopelete si nu vreau sa fac vreun boom

totusi as incerca pt ca in trecut am scapat imediat de ele
kirucd wrote:Adica ai suficienta lumina si nu ai nutrienti

pai am atacat din toate directiile nutrientii:
1) skimmer tunze
2) stoc viu redus
3) np biopellets in reactor
4) phosguard in reactor
5) aditii de bacterii biodigest - prodibio
6) refugiu cu iluminare led 3400k in contratimp. am caleurpa in refugiu versiunea americana interzisa la ei deoarece este extraordinar de invaziva in special tipul asta de caleurpa.
7) hrana de calitate fara fosfati (grotech)

- singurul minus...osmozorul....e unul deala ieftin doar cu carbune si filtru de sediment....dar chiar nu am de gand sa investesc si pe partea asta.
la mine pocilopora a venit maro
dupa 7 zile a inceput sa creasca
dupa 21 zile s-a facut mov deschis
am inceput 2 part dosing
e mult mai simplu acum de mentinut nivelul optim de Ca in raport cu Kh si Mg

ceea ce m-a surprins a fost ca am bagat acum 30 zile niste piatra uscata alba complet si deja se umple de coralina....asta da timp record
ZEN MASTER wrote:Salut. Am citit acest jurnal de la cap la coada (sunt mandru de rabdarea mea) Piatra vie http://www.whitecorals.com/shop/en/LIVE-ROCK.html .
O intrebare am : asta de la noi de la importatori ce are ? Cred ca ai cel mai tare jurnal din categoria'' ASA NU'' , fara suparare dar incearca sa ai rabdare sau parerea mea cauta sa ai si o alta ocupatie pe langa acvariu asta. Sau mai bine incerca sa fii un pic ZEN

e normal sa greseasca cel mai mult dintre noi, are doar 14 ani.... si nu cred ca are nevoie de alta ocupatie...sa faca acvaristica pt ca asa invata...
decat sa stea ca retardatul 24/24 pe tableta si sa se uite la disney channel mai bine exploreaza lumea marina si invata cum functioneaza fiecare organism si citeste si invata multe chestii ce tin de biologie ca poate cine stie o sa urmeze in viitor chiar o facultate de profil....

eu sunt de parere ca orice om e liber sa faca ce vrea toata ziua atata timp cat nu dauneaza lui sau celor din jur.
andrei continua sa faci ce faci tu acolo....in opinia mea singurele greseli ale tale sunt ca esti foarte tanar si ca nu ti-ai facut din start un bazin la vreo 200 litri cu echipamente si sump cap coada pentru ca in opinia mea un nano e mai greu de tinut decat un acvariu de peste 200 litri....
pretul scade la 360 lei + bonus un frag de coral
frumoasa crestere....si la mine pocilopora s-a facut mov superba si creste de duduie.... ea si montipora verde

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: