[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lup cosmin
Forum Index » Profile for lup cosmin » Messages posted by lup cosmin

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Ceva de ultima ora..

image

image

image

image

image

image

image

image
vladxxl wrote:dupa mine toate sunt frumoase dar asa:
1. prea plantat...
2. foarte frumos
3. foarte frumos
4. cam putin loc (se putea un pic mai mult loc in dreapta)
5. sooper
6. soper (poti pune si pesti mai marisori acolo ca ai mult loc de ex scalari...)

apropo u cate acvari ai ?

Prietene eu am doua acvarii cel plantat si cel cu discusi.Daca ma gandesc bine intr-un an am avut cinci setapuri
As dori sa cunosc si eu parerile dumneavoastra despre cele cinci setapuri pe care le-am facut pana acum si sami spuneti cum leati clasa dumneavoastra.
Eu am sa le postez în ordinea în care au fost facute:

1.image

2.image

3.image

4.image

5.image

6.image
scorpionul wrote:bravo Cosmin. Sa o tii tot asa. Ai reusit sa iti dai seama care din plantele tale perleaza cel mai tare?

Sincer nici nu mam uitat atent care plante perleaza cel mai tare,dar pentru ca tot insisti am sa fac acest lucru.
Cam asa arata acum 13.03.2012

image
ionut g wrote:Va prezint o noua poza cu aceasta frumoasa si deosebita planta de prim plan, utricularia graminifolia:

image

Dumnezeule mare ce iai facut la aceasta frumoasa si deosebita planta utricularia graminifolia de a crescut asa de frumos.Zimi te rog de cat timp o ai in acvariu.
Felicitarile mele prietene
Pitbulii 11.03.2012

vladxxl wrote:bulele acelea sunt de la perdea de bule sau cum le faci?

Plantele perleaza prietene nu le fac eu sau perdeaua de bule
Nu cred ca exista un timp bine definit pentru asa ceva. De exemplu, la mine, plantele incep sa perleze dupa doua ore de la aprinderea luminii. Consider ca asa numitii ,,parametrii,, sunt atinsi atunci cand ai minim: o llumina de calitate (de la 0,5 w/l cu neoane t5), un fertilizant pe baza de fier si o aditie de carbon (CO2 sau Easycarbo).
Daca un acvarist tine cont de toate cerintele plantelor din acvariul propriu (KH, GH, temperatura, incalzirea substratului, lumina, substratul fertil si cel inert, fertilizarea micro si macro), nu ar avea cum sa nu vada din plin numai ,,bule, bule,, .
Alex.B wrote:Deci adaugi si produsele Easy Life si produse DIY ? sau alternezi?

Fertilizare lichida Easy-Life ProFito,Easy Life EasyCarbo,Easy-Life Ferro,Easy Life Fosfo, Easy Life Kalium, Easy Life Nitro si Micro si Macro o folosesc zilnic în cantitatile recomandate de producatori .
Alex.B wrote:Foarte frumoase si sanatoase plantele! Sifon in acvariu Ceva valori FE, NO3 si PO4? Cat macro si cat micro adaugi zilnic? Ceva schema de fertilizare poti sa dezvalui? Mersi mult!

Testele facute ieri ar?tau cam asa:
Ph-6,4
Gh-5 dgh
Kh-6 dgh
Fe-0,5 mg/l
No3-10 mg/l
Po4-1 mg/l

Aceasta este fertilizarea care o folosesc la acvariul meu nu adaug nimic în plus sau în minus.
-fertilizare lichida Easy-Life ProFito,Easy Life EasyCarbo,Easy-Life Ferro,Easy Life Fosfo, Easy Life Kalium, Easy Life Nitro si Micro si Macro.
Dozele de fertilizant sunt cele recomandate de produc?tori în ambele situa?i.
naitsirc wrote:Distonocalm luat... diazepam luat... rudotel luat... acum sa vedem video-ul tau...

Cand voi merge la parinti la Hunedoara, neaparat trebuie sa trec pe la tine sa fur tot ce pot... la meserie ma refer

Esti invitatul meu prietene
Marti wrote:ce planta este in poza nr.6 ?

planta din poza cu numarul sase este Ranunculus papulentus.Daca pot sa te mai ajut cu ceva te ascult.
Ceva de ultima ora...

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
lazarginel wrote:Dar, Volcanitul unde l-ai pus ,ca nu se vede??

Eu am crezut de cuvinta sa pun Aqua Medic Volcanit 7 kg primul strat din partea de jos deoarece ar fi mult mai aerisite radacinile plantelor ele se vor dezvolta mai bine si nu vor fi sufocate.Dupa care urmatorul substrat este Tropica Plant Substrate 10 litri si deasupra de tot am pus JBL Manado 25 litri.
bitanu wrote:Companie, drepti! Pentru onor inainte, prezentaaaati, arm !!! Nici in parc nu stau asa aliniate florile! Sanatose tun, si ce culori?!

Dani vezi ca milit?ria nu se mai practica decât pe baza de contract

Pe aceasta cale vreau sa va mul?umesc tuturor care a?i fost al?turi de mine în toat? aceasta perioada
Acum vreau sa va arat cat a evoluat acvariul meu în ?apte s?pt?mâni

image

image

image

image
Evolutia acvariului la la sase saptamâni si cinci zile.

image

image

image

image

image
Da intradevar am folosit JBL aqua basis timp de un an si am fost multumit.Cel putin dupa sase saptamani am inceput sa tund plantele aproape la doua saptamani dar erau plante mult mai usoare decat ce am acum.
Parerea mea personala este ca substratul de la Tropica este mai ok decat cel de la jbl.Intradevar mia fost mult mai greu cu acest substrat pentru ca eram nevoit sa fac schimburi de apa tot la trei zile in prima luna.
Nu stiu ce sa spun despre coloritul plantelor deoarece am avut doua sisteme de iluminare diferite anul trecut t8 Hagen iar anul acesta t5 jbl.

Evolu?ia acvariului la sase s?pt?mâni ?i trei zile ;)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image