| Message |
|
|
|
Ai putea incerca toate soiurile de moss...nu au cerinte speciale de co2 si lumina...alte specii de "gazon" fara cele 2 mai inainte mentionate, nu poti sa intretii, sa creasca si frumos/sanatos.
|
 |
|
|
@merlin: ai perfecta dreptate...nu am ce comenta in acest sens daca au debit reglabil...numai ca totusi cand vine vorba de spatiu, eu unul sunt foarte pretentios...nu-mi place sa vad nimic prin bazin, in rest numai bine  !
@angelytto: hai serios...cine te-a sfatuit in vederea achizitionarii? Ia spune-mi unpic sa vb cu el  .
|
 |
|
|
@merlin...intrun nano de 15L vrei sa zici ca vroiai sa bagi pe langa filtrul dennerle si Aquael-ul FAN1?
Pai nu cred ca-ti mai intra decat 2 degete de apa si alea vor fi scoase de valurile provocate  . Lasand gluma de-o parte, mi se pare exagerat...dar te-ai facut inteles  .
|
 |
|
|
|
3 X Citeste! Ia forumul la rasfoit! Ai facut greseli de la bun inceput, intrun fel este normal, cu totii le-am facut, dar cand nu erau atatea mijloace de informare in masa. In fiecare sectiune sunt posturi "sticky"...care sunt cele mai importante...ciclul azotului e foarte important! Citeste si dupa ce "te redresezi"...se vor schimba datele problemei...hai curaj!
|
 |
|
|
Multumesc Kovaly...am vb deja, ai fost de foarte mare ajutor!
Se poate inchide!
|
 |
|
|
Dupa cum a zis si Alber, bine ca ai un nano...ca daca nu, te rugai la cel de sus sa mai vezi cate unul
|
 |
|
|
|
Chiar nu are nimeni un nr de telefon? sau macaro adresa de mail? nu foloseste nimeni PPS?
|
 |
|
|
|
Ma poate ajuta cineva cu un numar de telefon, in vederea achizitionarii fertizilantului? Vreau sa ajut un prieten, care nu le are cu tehnologia...asa ca telefonic i-ar fi mult mai usor...
Multumesc anticipat,
Paul.
|
 |
|
|
|
Acum am observat ca mai sus era vorba despre satietatea rama/viermus...pe langa pasiunea acvaristicii o mai am si pe cea a pescuitului sportiv la stationar, daca va spune ceva, adica pescuitul pestilor pasnici, nade, curenti...dar sa revenim prin a va zice ca va pot spune hai sa nu zic 100% dar 95% ca viermusul este cam cel mai blestemat cand vine vorba de satietate...cunosc cazuri(in care am fost si eu implicat) in care nu ai ce cauta pe anumite locuri de pescuit in cazul in care pescuiesti "la vierme", cele mai reusite partide de pescuit le-am avut la viermus, mai ales daca ai si iti permiti(acele vremuri au apus...) "sa le dai in apa". Aici am vrut sa ajung, odata ce se nadeste cu viermus, locul respectiv cel putin o saptamana e "caput" si e vorba de o diversitate mare de specii, marimea pestilor, apa curgatoare....
|
 |
|
|
|
Revolutionary water and tissue soluble vitamin formula designed for aquatic animals. Vita-Chem provides vitamins in a biologically usable form so your aquarium inhabitants receive their full nutritional benefits for optimum health. Brings out intense natural colors of fish, increases growth, restores natural vitality of fish, helps increase resistance to disease, and more. Vita-Chem is also great for fin regeneration and preventing lateral line disease. It's the most effective concentrated environmental vitamin offered to the aquarium trade. Contains over 30 naturally occurring extracts bonded with amino acids and provides more active Vitamin C than any other fish vitamin. Use directly in the aquarium or add several drops to fortify dry, frozen, or live foods. Use 2 drops per gallon once a week and several drops on food five times a week.
Benefits of Vita-Chem:
Reverses and cures lateral line disease
Brings out intense natural colors of fish
Great for fin regeneration
Increases growth
Restores natural vitality of fish
Restores appetite
Helps increase resistance to disease
Stimulates natural mating and breeding instincts in aquariums
FAQ: am dat copy-paste la o singura intrebare:
Q. Will my invertebrates and plants benefit from the vitamins?
A. Yes. Any living organism in the aquarium will benefit from the vitamins, since they are tissue soluble.
|
 |
|
|
cocolino wrote:din cate stiu eu pestele ia din apa doar oxigenul, vit., mineralele le ia din hrana.
O mare parte da, din hrana, dar ai spus... si de data aceasta am boldat, ca vitaminele se asimileaza doar din hrana...pe cand cei ce la dennerle le administreaza sub forma lichida...sa nu crezi ca nu e asimilata de catre pesti in vederea protejarii mucusului, ca si pe mine cand ma doare capul, inghit o pastila si durerea trece, nu mi-o lipesc pe cap in speranta vindecarii, corect?
|
 |
|
|
|
Varianta a II-a personal mi se pare mai "sanatoasa" pentru pompa, judecand logic, aceasta are de transportat apa pe o distanta mai scurta odata ce apa intra in picaj pe tur...plus ca mai toate filtrele au pompa pe canistra, trebuie sa fie un rationament logic si studiat de ei.
|
 |
|
|
roby wrote:ce se intimpela cu sticla pe timp de noapte?daca pun un robinet pe furtun pot sa opresc ?
Daca vrei sa-ti renovezi casa fortat, da, poti sa lasi gazul sa se acumuleze in sticla  . Lasand gluma la o parte, o sa explodeze! deci pui un robinet si lasi co2-ul sa iasa in camera...
|
 |
|
|
A3des...trebuie sa iei in considerare si populatia de vietuitoare, nu e tot una daca in bazin ai ciclide sau un card de 10 neoni, in rest, vb ta, o parere foarte utila  !
|
 |
|
|
cocolino wrote:din cate stiu eu pestele ia din apa doar oxigenul, vit., mineralele le ia din hrana.
Partial corect, uite de ce... http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=907050&t=temartic_e
|
 |
|
|
ezatemi wrote:
tarca.paul wrote:E copacul supranumit carpen!  da, multumim de deranj!
La frunza aduce cu carpenul, dar la scoarta sigur nu. Am pus pe foc, candva, destul lemn de carpen si m-a luat naiba ca sa-l crap.
Sa si ca ai dreptate, carpenul e mult mai fin la coaja...dupa coaja e salcie sau cum a mai zis Plush, salcam si dupa frunza e carpen clar...deh, nu conteaza, sa ii stea la om in acvariu cat mai mult  .
|
 |
|
|
E copacul supranumit carpen!  da, multumim de deranj!
|
 |
|
|
In linkul care l-am postat, cu privire la compatibilitatea speciilor, dupa cum observi, e numai betta(femela) pentru ca masculul se tine doar singur, ca doar de aceea este supranumit pestele luptator  sau cu specii precum corydoras, ancistrus, plecostomus, lumea ii mai cunoaste drept "sanitari".
|
 |
|
|
petrutz2003 wrote:de la ce pom provine coaja ca nu am retinut ?
Nu cred ca ne-a zis, insa eu votez pentru salcie ;)
|
 |
|
|
Salutare si bine ai venit!
Sa incepem cu inceputul:
1. da un search si citeste ciclul azotului, sa intelegi exact ce se intampla.
2. arunca o privire aici http://www.petco.com/assets/livefish/freshwaterchart.html pentru ca ai pesti incompatibili.
3. mai multe detalii despre iluminare...daca vrei pe viitor sa cresti sau nu plante, aici e mult de vorba...
4. filtrul e cam mic pentru bazinul tau, pe moment e ok, nu il spala numai cand vezi ca nu mai are debit si trebuie doar clatit in apa care trebuie sa o schimbi saptamanal...aprox 30-40% din volumul total.
Cam asta e asa la prima strigare, ceea ce tine de scoici, cochilii...nu au ce cauta acolo  .
Numai bine!
|
 |
|
|