| Message |
|
|
Parerea mea este ca toate canistrele au un anumit numar de litrii pe ora, cu tot cu materialele filtrante, specificatiile asa zic, nu am vazut sa scrie cat are cu/fara sau numai pompa, zice clar, filtrul "x" cu 450L/h...de aici poti sa te gandesti cu ce fel de materiale filtrante, daca bagi doar perlon, sau doar "ceramice" aici deja variaza debitul...parerea mea  . Si sa nu crezi vreo clipa ca va avea acelasi debit cu cel scris in cartea lui tehnica...parca era vre-un topic despre asta pe undeva...
|
 |
|
|
Te cred, dar gandeste-te cat de obositor trebuie sa fie adunatul celor 200 litri de apa de pe jos.
 asa e brawn...draga norbi, chiar imi pare rau...dar nu pot sa te mint si sa spun ca nu trebuie sa il desfaci. Hai curaj...daca incepi greu poate ajungi unde iti doresti, usor  .
|
 |
|
|
Parerea mea e sa faci un tratament si pe urma sa te risti  . Cum zice si HumanFace si eu am folosit cu 3 ani in urma o pastila de la sera cred, destul de puternica, la 150L puneam doar juma de pastila daca bine imi aduc aminte, era ceva primit bonus de la gagica cu petshopul, mi-a dat cateva intro pungulita  , o pastila ce semana cu hrana uscata de caini/pisici, facea apa usor verde fluorescent, am folosit-o in bazinul plantat cu tot tacamul si nu sa deciclat...ideea e ca a mers  .
|
 |
|
|
Prietene, nu sari ca ars, ca nimeni nu are ceva cu minoritatile, te asigur, se vede ca nu ai inteles nimic din ceea ce vroia vlad sa zica, e vb de un forum de limba romana...nu un forum roman e o mica mare diferenta.
scuze pentru off topic dar nu m-am putut abtine fiind si eu maghiar si sigur nu scriu corect 100% dar cine vrea sa inteleaga intelege cine nu ....
Esti ungur, care e problema, foarte bine! si eu am avut in copilarie o dadaca maghiara, insa spre deosebire de tine, ea nu se complacea niciodata ca stie destul din gramatica limbii romane  . Din pacate persoanele care vadesc lipsa de cunostine sunt multe, ember!
P.S iar cand un membru ceva mai vechi, incearca sa afle nevoile unui novice pentru a il putea ajuta, nu ii raspunzi cu lupi, ursi...si dupa aceea zici ca a fost gluma, se simte ca nu s-a nascut postul drept gluma.
Imi cer scuze pentru off-topic, over&out.
|
 |
|
|
Apuca-te de deslipit, curatat temeinic, lipit cum trebuie...oricum esti esti la limita superioara cu grosimea sticlei...nu inteleg de ce faci ceea ce nu trebuie, tu chiar vrei sa nu dormi linistit?  Lipitura rosie prezinta un rol primordial in rezistenta bazinului, cealalta e optionala, cum de altfel am scris mai sus...nu stiu cum te-ai gandit ca o sa tina, ai vazut tu vre-un acvariu lipit asa?
|
 |
|
|
Cu totii ne dorim sa nu fi facut prostia de a lipi acvariul cum a descris Antoniot, ca sa ne edificam putin, tu practic nu ai facut lipitura cea importanta care e cea intre sticle, ci numai aia optionala, pe interiorul acvariului in unghiul de 90...  ?
|
 |
|
|
|
Ciudata treaba ne explici aici Norbi...nu ai silicon intre sticle?
|
 |
|
|
Is fast, becoming a pest in NZ as it infests farm dams and drinking troughs.
|
 |
|
|
|
Salutare Cristi, in cazul in care intrii pe forum si vezi postarile noastre, am mai luat de la tine renumita zeama de varza, am fost multumit si in timp ce povesteam cu un amic, mi-a zis ca are si el nevoie, imi poti da numarul tau de telefon, pentru ca dupa cum vezi, nu sunt in RO si amicul meu nu le are cu tehnologia...asa va intelegeti voi verbal, am inteles ca nu ar fi vorba doar de 1L...multumesc si astept raspuns chiar si PM, nu ma deranjeaza, ar fi culmea.
|
 |
|
|
|
CO2 = stimulezi plantele pentru fotozinteza = asimilarea fertilizantilor => sanse mai putine ca algele sa acapareze bazinul
|
 |
|
|
Sincer sa fiu, nu am crezut o clipa, ca scoarta de copac o poti fixa atat de bine cu silicon...sincere felicitari ;) da-i inainte
|
 |
|
|
|
Cu placere colegu' si alta data! Daca faci aditie de CO2 + lumina(acum cat o fi pentru inceput) stimulezi plantele spre fotosinteza, deci consum de substante nutritive din apa, ceea ce rezulta...oferi cat mai putine sanse algelor, asta e ideea.
|
 |
|
|
Imi pare rau sa aud asta "vecine"  ...dar totusi o sa stau cu ochii pe sectiunea Aquascaping saptamana viitoare, sunt convins ca o sa "plamadesti" ceva foarte frumos
|
 |
|
|
|
Bafta la inventie...chiar sunt curios...;)
|
 |
|
|
Daca il doresti asa, full option...eu zic ca e mult mai scump...
@Humanface: intre 1000 si 2000, e diferenta cam mare
|
 |
|
|
Da drumul la co2!
|
 |
|
|
Frumosi foc! Frumos cuplu  ! Imi amintesc, printre primele achizitii in materie de pesti...au fost 2 bucati exact la fel, tanar si incepator, le dadeam hrana vie, in 2 luni de la dimeniunea unei monele de 50 de bani s-au facut tripli...bineinteles ca i-am donat vanzatorului...si el a ramas masca, i-au pus in acelasi bazin cu fratii lui, iti venea sa razi  . Deci sa inteleg ca asa se faceau si ei  . Bafta!
|
 |
|
|
Cam dreptate ai Virj...la mine erau 10 neoni si 10 rasbore arlechin, aveau spatiu de manevra, plus ca nu aveau niciodata motiv sa stea crispati...cand treceam pe langa bazin mai energic, ii vedem in 2 secunde impreuna, asta dura pana treceam  )
|
 |
|
|
|
Si eu la fel, i-am avut in 150L...veci nu au stat impreuna, ce specii ai avut pe langa neoni si ce marime avea bazinul?
|
 |
|
|
Bogdane, nici la 10 capete de neon nu se formeaza un card, numai daca esti nervos si dai un pumn zdravan in masa pe care e amplasat acvariul  . Do not try this at home!
|
 |
|
|