| Message |
|
|
|
Am doar 3 sfaturi pentru tine, restul cred ca tine de gustul fiecaruia.
1. Umple acvariile pana sus;
2. Pune mai multe plante din categoria plantelor cu cerinte putine;
3. Sa fi atent sa nu suprapopulezi acvariile, guppy se inmultesc foarte repede.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Daca ai posibilitatea, pune cateva poze cu acvariile. Iti doresc sa ai mereu ape limpezi si pesti sanatosi.
|
 |
|
|
|
In nici un caz nu sunt compatibili acesti pesti. Ce volum are acvariul tau? Esti membru de ceva timp pe forumul asta, chiar nu ai citit nimic? Un singur caras are nevoie de 50 de litri de apa. Nu au ce cauta in acelasi acvariu cu guppy. Poti sa tot cumperi ca vei ramane tot timpu fara. Eu zic sa te documentezi mai bine legat de cerintele pestilor pe care vrei sa ii ti.
|
 |
|
|
|
Frumoasa evolutia acvariului. Poti tunde vallisneria aia din coltul din dreapta, pana sub nivelul apei, o sa arate mai bine. Oricum daca creste prea mare, o sa blocheze lumina pt celelalte plante.
Ma bucur ca ai reusit sa invingi in razboiul contra algelor. Ape limpezi si spor la treaba.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit, chiar e reusit acvariul.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
|
|
Un inceput promitator!
Pozele le poti face sa apara asa cum iti doresti, daca pui link-urile intre [img] linkul aici (/img]- in loc de paranteza rotunda foloseste pe cea patrata.
Cand deschizi casuta sa scri mesaje noi ai acolo sus o casuta "Img" foloseste-o cu incredere, sau poti face codul respectiv cu tastele.
|
 |
|
|
Bine ai venit! Frumos cadou pentru copilas, un cadou de lunga durata.
Ape limpezi si rabdare multa!
|
 |
|
|
|
Solutii sunt, trebuie doar sa sti le aplici. De exemplu easy life easy carbo, te scapa cam de tot de inseamna alga in acvariu. Diversi pesti, creveti sau melci sunt de asemenea de mare ajutor.
|
 |
|
|
|
Astept oferte aici sau pe PM. As dori cam 20-30 de buc. Stiu ca se inmultesc foarte usor, dar o sa ii distribui in mai multe acvarii.
Multumesc!
|
 |
|
|
Ma enerveaza cat e de frumos.  Imi place si cu mica plaja si cum era inainte, nu ma pot hotara care cum e mai frumos, fiindca ambele ma lasa masca. Felicitari inca odata!
|
 |
|
|
|
Depinde de conditiile care le oferi, conditii care determina cresterea lor: temperatura, mancare, calitatea apei, spatiu etc. Cam dupa 2-3 saptamani, 1 luna poti sa ii ti linistit cu adultii.
|
 |
|
|
Cam dupa cat timp nu mai sunt "vanati" de parinti?
Cand sunt destul de mari sa nu le mai incapa in gura.
|
 |
|
|
|
ANUNT VALABIL!
|
 |
|
|
|
Exista mancare speciala pentru pui la magazinele de profil. Nu recomand sa te increzi in sfaturile vanzatorilor, dar ma gandesc ca macar mancare pentru puii de vivipari is instare sa iti dea ceva bun. Nu iti poate spune nimeni exact cand o sa fete femela, pentru ca nu stie nimeni exact cand a ramas gradiva. Ca sa poti determina pe viitor cat mai exact data in cara va fata, noteazati undeva ziua. Data viitoare vei fi mai pregatit in felul asta.
|
 |
|
|
Daca vor avea ocazia, mojoritatea pestilor la care le incap in gura puii, ii vor manca. Puii stau de regula la suprafata. Cele 2 plante nu le pot asigura ascunzatori suficiente. E posibil sa scape cativa, dar recomandarea mea este ori sa cumperi mai multe plante, ori sa le faci un acvariu mai mic, pe post de acvariu maternitate unde sa ii cresti doar pe ei, pana sunt suficient de mari sa poata sta cu adultii. Majoritatea persoanelor care isi doresc pui de la pesti, au efectiv dorinta de ai vedea acolo, mai mult pentru a se multumi pe ei insasi, dar nu se gandesc ca puii aia cresc, au nevoie de mancare speciala la inceput. Trebuie sa te gandesti serios daca vrei pui. Ce o sa faci cu ei? Viviparii fac pui cam odata pe luna, iti permiti sa ti atatia pesti? Ai spatiu suficient? Eu zic sa lasi femelele in pace sa nasca linistite. Poate scapa cativa pana la urma, daca nu asta e. Depinde si ce planuri ai tu si daca esti dispus sa ai mai multi pesti, cu zecile mai multi.
|
 |
|
|
|
Va dati seama, ce costuri implica sa cresti o anaconda de apa sarata ca si "chestia" aia? Ca sa ajunga la asemenea dimensiuni, cred ca a facut adevarate ravagii in acvariul tipului.
PS: scuzati offtopicul dar e greu sa ramai indiferent cand vezi asa ceva.
|
 |
|
|
Foarte tare metoda asta. Acvariile arata bestial, concureaza chiar cu cele high tech. Se poate face treaba buna cu rabdare si putina stiinta.
|
 |
|
|
La mine pot zice ca a fost o intamplare. Am cumparat o femela si am adus-o acasa seara. Cand am bagat-o in acvariu era inchisa lumina si am zis ca o las acolo pana a 2 zi, pe urma o mut in acvariul carantina, pe care urma sa il pregatesc. A 2 zi erau deja zeci de icre sub cuibul de spuma, iar femela era mult mai supla. Nu cred ca sunt mai mult de 20 de alevini , masculul e la prima lui tura de pui, a mai mancat din icre. Stiu ce ma asteapta, chiar daca ar trai numai 10-15 pui tot o sa fie mare nebunie. Norocul meu ca pot sa ii vand la magazin, cand au peste 2-3 cm.
|
 |
|
|
Mi se pare mie sau e cam mare poza de la avatarul tau?  La materiale o sa ma uit maine, ma bate netu acuma, prefer asa decat sa-mi dea KO.
|
 |
|
|